.

.

torsdag den 4. februar 2021

Månedlig opsummering: Mørke januar


Dette var januar for mig:
For mig har januar været alt andet end den der friske start, jeg havde forestillet mig. Det har været en måned med et hårdt pres, et arbejde, der blev vendt totalt på hovedet grundet forlængede nedlukninger og dæmoner fra fortiden, der for alvor viste deres grimme ansigt.
Januar har været mørk. Den har været håbløs, og jeg har fundet mig selv på afgrunden til en tilstand, jeg aldrig nogensinde troede, jeg skulle dykke ned i igen.
Jeg har brugt det meste af måneden på at holde hovedet oven vande, og det eneste formildende har været min bog og arbejdet med den. Hvis jeg har kunnet skrive eller redigere, har jeg kunnet gemme mig.
Pt er den ved de sidste to betalæsere, og når deres kommentarer kommer tilbage, skal den redigeres færdig og sendes ind. Håbet er, at den kan sendes 1.marts.
Der har ikke været overskud til læsning eller at passe bloggen i januar. Januar har været ren overlevelse, og det piner mig. Forhåbentlig bliver februar bedre. Det kan næsten ikke blive værre, you know?

Januar på forældre-fronten:
Jeg har ikke været den forælder, jeg godt kunne tænke mig i januar. Der har været for mange "zone-ud" tidspunkter, og jeg har ikke haft det overskud, mine børn fortjener.
Alligevel har januar været proppet med fantastiske lege, en dreng, der er forelsket i Harry Potter (YAYAYAYAYAYAY!!!) og en Ellie, der er så tæt på at gå herhjemme. Hun går i vuggestuen, men det tæller jo ikke, når mor og far ikke har set det ;).
Hun rejser sig op konstant og går langs møbler og vægge, hvis hun kan få lov. Hun rejser sig også op uden at holde fast i noget, og pludseligt står hun der og er helt forbløffet over sin egen formåen blot for at falde direkte på numsen igen.
Børnene er inde i en dejlig rytme lige nu. Ellie er begyndt at sove længere om morgenen, de er gode til at komme med af sted, når vi skal i vuggestue og børnehave, og rutinerne omkring dem er til at være i.

Det læste jeg i januar:
Som sagt har der ikke været overskud til læsning i januar. Derfor har jeg kun læst 1 bog. Der er blevet hørt tons af musik, dog. Og podcast. Men bøgerne har ikke været en prioritering. Dog har jeg læst min egen 2-3 gange grundet redigering. Mon det tæller?

Januars bedste bog:
Der er jo kun én mulighed, kan man sige. Men den fortjener også at stå her. "Hvordan man overlever døden" af Kasper Hoff var morsom men også en bog, der satte eftertanke i gang. Jeg nød virkelig at læse den!

Januars mest skuffende bog:
Der har ikke været mulighed for skuffelser i januar. Dog er den bog, jeg læser pt, ikke lige min kop te, så den kunne have stået her, hvis jeg havde nået at færdiggøre den.

Januars anbefaling:
Jeg har bestemt mig for, at jeg vil høre mere musik i 2021. Derfor er månedens anbefaling også af den karakter. Billie Eilish er en kunstner, mange har hørt om, men måske ved de fleste ikke, at hendes bror, Finneas, også laver musik. Han er AMAZING, og hans album har kørt på repeat hos mig de sidste uger. Han er en god blanding af Billies musik og Ed Sheearan. Singer/song-writer, men med den tunge vibe, der findes i Billies lyd. Det er virkelig fedt, og jeg er slet ikke færdig med at dykke ned i hans univers.

Hvad byder den kommende måned på?:
Det eneste, jeg ved om februar, er, at den byder på redigering. Der skal ordnes bog, og jeg glæder mig til at kunne dykke ned i historien en gang mere. Jeg håber også, at læselysten og -overskuddet vender tilbage, når januar slutter. Jeg savner at læse, men som sagt har jeg slet ikke kunnet samle mig om det...
Februar bliver lige så stille som januar ift. det sociale. Nedlukningerne fortsætter, så jeg er ekstra glad for, at jeg stadig arbejder, så jeg får set andre voksne mennesker.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar