.

.

tirsdag den 8. december 2020

Månedlig opsummering: Hyggelige november


Dette var november for mig: November har på mange måder været skelsættende. November har været en måned, hvor jeg har kørt derudad med 120 i timen. Det har været en måned, hvor der ikke har været megen tid til ro og samtidig har jeg haft virkelig mange lystbetonede aftaler.
November har været venindehygge, god mad og lange gåturer. November har været tid med venner og standup i lange baner. November har været tid til Mark og jeg om aftenen, fordi børnene endelig har forstået en hurtig putning.
November har været den måned, hvor jeg fik skrevet første udkast af min bog færdig. November har været den måned, hvor jeg oplevede lykken ved virkelig bare at binge en bog, og det er ikke noget, der er sket i umindelige tider.
November har været juleforberedelser, gaveindkøb og oppyntning i alt for god tid, fordi Tristan glæder sig for vildt. November har været magien i mine børns øjne, når de har leget sammen og faktisk givet os forældre bare 5 minutters ro.
November har været rar. Den har været hyggelig, selvom der ikke har været et roligt øjeblik. Balance, I guess?


November på forældre-fronten: Den store ting på forældre-fronten er nok, at Ellie blev 1 år den 14.november. Bom. Så skete det lige. Jeg mindedes hele den 14. sidste år, mens jeg sad med hende den morgen, inden alle andre stod op. I 1 år har hun været en del af vores liv. Der er stadig ting omkring hendes ankomst, jeg ikke har fået talt ud om, men da vi sad der, kunne jeg mærke, at det var okay. Det er okay, at det blev det forløb, som det gjorde. Det har taget mig et år, men en del af mig forsøger at hvile i det, mens en anden fortsat kæmper med følelsen af, at en "god" fødsel er blevet stjålet og frataget mig.
I november har der generelt været en anden form for ro omkring børnene. Tristan har for alvor vendt i forhold til søvn, og det har hjulpet at tage middagsluren fra ham. Putning tager ikke timer nu, men minutter, måske halve timer. Men det er det. Det er helt vildt, at vi faktisk kan have aften sammen nu, og vi nyder det virkelig. Samtidig er han bare blevet så god til at sætte ord på ting. Han forstår følelser (på et 3årigt niveau selvfølgelig...), og han kan sætte ord på, hvordan det føles inde i maven. Samtidig er der de velkendte nedsmeltninger 3-7803 gange om dagen. Selvstændighed er ønsket, men det er ikke altid, at det lykkes. Så det øver vi ;)


Det læste jeg i november:
I november har jeg læst 3 bøger. Til gengæld har de ikke været under 400 sider, så det har været lidt tykkere fortællinger. Det har jeg trængt til, men det har også gjort, at antallet af bøger ikke er så stort denne måned.


Novembers bedste bog: Der er ingen tvivl her. "Den hvide enkes død" tog mig med storm og var SÅ meget worth the wait. Den har ikke sluppet mig endnu, og jeg har haft den ondeste book-hangover grundet den! Jeg forsøger at komme videre og ikke vente alt for utålmodigt, men det er svært. Rød og blå er en af de bedste serier, jeg nogensinde har læst.

Novembers mest skuffende bog:
Jeg føler som sådan ikke, at jeg er blevet skuffet. I stedet er jeg faktisk blevet positivt overrasket. "Dydens år" virkede lidt meh, da jeg fik den. Forsiden siger mig ikke rigtigt noget, og de første 20-30 sider solgte den ikke. Men SÅ! skal jeg dælme love for, at den tog fart, og jeg har hyldet den lige siden endt læsning. Bravo!

Novembers anbefaling:
Anbefalingen i november bliver en podcast. "I min lomme ligger en sten" er Line Kirstens historie om at miste en lillesøster. Det er historien om at vokse op med døden som følgesvend og de konsekvenser, det har haft for hendes voksenliv. Det er et farvel, en afklaring og en bearbejdelse af det, der måske aldrig er blevet talt om. Den er rørende, vigtig og smukt fortalt. Lyt til den, for den er vigtig.

Hvad byder den kommende måned på?:
December! December er min yndlings måned på hele året, og jeg er SÅ klar til julehygge, julemusik og familietid. Tristan forstår for alvor jul i år, og han har glædet sig siden den første november. Julestemningen ramte os det sekund, at vi havde fejret Ellies fødselsdag, så nu skal den have max gas! Hvor meget tid, der bliver til læsning, ved jeg ikke. Men jeg ved, at tiden med min skønne familie skal prioriteres, for det har jeg ikke haft mulighed for i alt for lang tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar