.

.

tirsdag den 27. oktober 2020

"Tilly og bogvandrene" af Anna James


Titel: Tilly og bogvandrene
Forfatter: Anna James

Serie: Pages & Co.
Forlag: HarperCollins Nordic
Sider: 396
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5 


Bogen er stillet til rådighed af forlaget HarperCollins Nordic.

Tilly bor hos sine bedsteforældre, der ejer boghandlen Pages & Co. i London. Hun elsker at læse og kan bruge dage i familiens butik. Men pludseligt begynder karakterer fra hendes yndlingsbøger at dukke op. De tager hende med ind i deres historier, og Tilly opdager, at hun er en bogvandrer. Sammen med sine nye venner tager hun på jagt efter svar på, hvad der virkelig skete med hendes mor for så mange år siden.

Det er efterhånden længe siden, at jeg har læst en bog, der kan betegnes som klassisk fantasy - og som også er skrevet til en lidt yngre målgruppe, end jeg er vant til. Tillys historie var et magisk pust i min hverdag, og jeg nød virkelig at læse den.
Idéen om bogvandring tiltalte mig fra begyndelsen, og jeg faldt for den kulørte og fantasifulde forside. Da jeg sad efter endt læsning, var det med en varm følelse i maven og en påmindelse om, hvor vigtig litteratur er for os mennesker.


Tilly er bogens hovedperson, og det er hende, der fortæller historien. Tilly bor hos sine bedsteforældre, da hendes mor for mange år siden forsvandt. Ingen ved, hvad der skete med hende, og det er et savn, Tilly lever med hver eneste dag. Samtidig er hun en pige med ben i næsen, og hun er på ingen måde til at koste rundt med. Hendes nysgerrighed er også hendes store udfordring samtidig med, at hun virkelig bare vil det bedste for dem, der er omkring hende. Hun minder på mange måder om mig selv som barn, og det med at kunne dykke ned i historier og virkelig være opslugt, er noget, jeg kan genkende fra mig selv lige så længe, jeg kan huske. Tilly bliver et smukt og fint billede på den læser, vi alle er eller kan blive. Hun bliver billedet på, hvor vigtig litteratur er, og hvordan det kan være med til at forme og danne os som mennesker.

Idéen om bogvandring er sjov men samtidig har den også et gran af alvor over sig. Morfaren siger noget ala. "Har du aldrig været så fordybet i en bog, at du glemte tid og sted og ikke anede, hvor de mange timer var fløjet hen?". Det er jo præcis sådan det er, når man sidder helt opslugt af en fantastisk fortælling, og man læser den ene side efter den anden og ænser ikke virkeligheden omkring sig. Denne bog er et eventyr, men den er også én stor hyldest til litteratur og de mange bøger, der har formet både forfatteren og alle læserne. Det er en bog, der minder os om, hvor magiske bøger kan være, og samtidig minder den os om, at bøger har magt. Det skrevne ord er lige så alvorligt som det sagte, og bøger er med til at definere den tid og de mennesker, der læser den.

"Tilly og bogvandrene" er et fabelagtigt og velskrevet eventyr. Hele vejen igennem er man underholdt, og den balancerer fornemt mellem sjov og alvor. Det her er en bog til bogelskerne, men det er også en fortælling til dem, der drømmer om at læse og mangler en eventyrlig indgangsvinkel til læsningen. Tillys fortælling er fyldt med magi og kærlighed til bøger, og det er vel netop det, litteratur kan!

1 kommentar:

  1. I am really surprised by the quality of your constant posts.
    Hi. Sir.. You really are a genius, I feel blessed to be a regular reader of such a blog Thanks so much.. -অনলাইন ইনকাম💕💋 fonts copy paste sad Status in hindi

    SvarSlet