.

.

lørdag den 3. oktober 2020

Månedlig opsummering: Stressede september


Dette var september for mig: September har været en måned i 10.gear fra start til slut. Det er ikke meget, vi har siddet stille herhjemme, og der er virkelig en kalender med alskens farver og aftaler (vi har fælles google kalender, og den er en stor regnbue pt). I september blev jeg 28, og det foregik i ro og mad sammen med min søde mand og familie. September har været en vild måned på arbejde af flere årsager, og så har det været måneden, hvor Mark startede igen. De sidste 2 uger har logistik krævet alt af os, og vi erkender blankt, at vi stadig er ved at finde tilbage til hverdag.
September var den måned, hvor jeg valgte at åbne endnu en Instagram til mit "forfatter-liv" (@Xenia_skriver). Jeg har bestemt mig for at dele forfatterdrømmen offentligt og fortælle om processen fra manus-skriver til forhåbentlig udgivet forfatter. Det er sindssygt nerverpirrende, men jeg kan bare mærke, hvor rigtigt det føles.
September har været koncerter (siddende selvfølgelig!) og et bryllup, der blev vendt totalt på hovedet, fordi sundhedsministeren ændrede alt 12 timer inden festen. Men kærligheden sejrer, og alt blev perfekt i sidste ende.
September har været træthed og alt for meget kaffe, fordi tid ikke er noget, der er nok af. September har været Hells Kitchen som ugens højdepunkt og Fangerne på fortet om mandagen, når begge børn sov.
September har været mørkere morgener og mørkere aftener, noget der passer mig utroligt godt.
September har været alt for stressende. Men samtidig også en måned med tid til pauser og hviletid.


September på forældre-fronten: Tristan blev 3 år den 15., og det blev fejret med bedsteforældre, onkler og os herhjemme. Han forstod for alvor i år det at fylde år, og det var så fedt at give ham en Spiderman-lagkage og nærmest alt med spiderman (for det var jo det, han ønskede sig!). Så nu render han rundt i sit spiderman-joggingtøj, sover i spiderman nattøj og spiser madpakke af sin spiderman madkasse og -drikkedunk. Ak ja. Men han er glad, og det er jo det vigtigste. Vores lille nørd ;)
Ellie er begyndt at forstå lidt mere omkring det faktum, at vi kan gå fra hende. Hun bliver ked, og hun vil SÅ gerne kunne gå med. Når Tristan løber ud af et rum, græder hun, for det er da ikke fair, at storebror kan GÅ OG LØBE! Hun pludrer derudaf, og kommunikationen bliver mere og mere målrettet. Vuggestuelivet kører, og de synes, hun er sød og mild, og vi nyder, at de ser det samme som os.
Logistik har som sagt præget familie-livet herhjemme, men det kommer, og vi bliver mere og mere dus i den her "ægte" hverdag, som nu er virkeligheden herhjemme.


Det læste jeg i september:
I september har jeg faktisk fået læst 3 (og 600 sider af den fjerde!) bøger. Det er jeg imponeret over, for jeg synes slet ikke, at jeg har haft tiden til læsning. Det er ingen hemmelighed, at lydbøger og kombinationen af at kunne læse videre i den fysiske bog via lyd har reddet læsningen denne måned, for der er blevet lyttet, mens der er puttet børn, vasket tøj og smurt madpakker!
Septembers bedste bog:
September har budt på virkelig forskellige bøger; en biografi, en zombiefortælling og en tegneserie. Men jeg græder stadig, når jeg tænker på "Den, der lever stille" af Leonora Christina Skov. Det er en så hjerteskærende fortælling, og jeg har anbefalet den til alle lige siden.

Septembers mest skuffende bog:
Hm. Der har ikke været noget skuffende på den måde - jo, en bog, jeg læste for nogle piger i SFO'en, som jeg skilte mig af med omgående efter endt læsning. En bog om feer, hvor der står, at den ene fe er populær, fordi hun altid har det nyeste og smarteste tøj. Hvad er det for noget at lære børn?! Jeg har sågar smidt et eksemplar af den ud tidligere, men nogle har generhvervet den....

Septembers anbefaling:
Septembers anbefaling bliver endnu en podcast. Sorry. Men jeg er besat af podcasts, og hvis ikke jeg læser, så er det podcast-land, jeg tyr til. I september har jeg været specielt glad for "Det værste par", som er en podcast med Martin Nørgaard og Sofie Flykt, der begge er komikere. De er et par og taler om alt fra politik til forældrelivet. Det er virkelig lærerigt og frem for alt skide morsomt! Hvis ikke du kender dem, så har du lige tons af timers lytning at glæde dig til.

Hvad byder den kommende måned på?:
Oktober er lige nu en måned, hvor der sker alt og intet. Arbejde presser på, og Mark er jo også tilbage for fuld udblæsning, så hverdag er nok den store overskrift. Dog kan jeg også se frem til biografturer, besøg hos og af gamle venner samt læseoplevelser, der bare ligger og venter. Med vilje har sørget for en stak med hurtigere bøger i form af tegneserier, satirefortællinger og let læselig børne/ungdomslitteratur. Jeg trænger til at få fyret nogle titler af, og det bliver godt, kan jeg mærke!

Hvordan har jeres september været?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar