.

.

lørdag den 31. oktober 2020

Månedlig opsummering: Eftertænksomme oktober


Dette var oktober måned for mig:
Oktober har været en måned, der har krævet eftertænksomhed og ro. På samme måde har der ikke været et øjebliks ro, og kalenderen har været proppet til bristepunktet med aftaler af den ene eller anden slags. Oktober har været møder, logistik og arbejde, der har drænet energi men samtidig har bekræftet mig i, at jeg laver det helt rigtige, når det kommer til profession. Oktober har været gensyn med venner, der har været usete alt for længe, og oktober har været foredrag med sød kollega. Oktober har været læsning og tiden til det. Oktober har været hverdag med alt, hvad det indebærer og alt for mange timer brugt på arbejdet i stedet for herhjemme.
Oktober har været forberedelse til min skriveweekend i starten af november, hvor jeg vil færdiggøre første udkast af min bog.
Oktober har været en måned med tid til refleksion og tanker om omstilling og forandring. Oktober har været en måned med smertelige påmindelser om, at vi kun har hinanden en stund, og derfor skal det hele nydes nu.
Oktober har været familiero og -kaos på én og samme tid. Oktober har været en bid af julestemning hist og her, omend den kommer alt for tidligt.


Oktober på forældre-fronten:
Om Tristan er der ikke meget nyt at berette. Han bliver mere og mere et rigtigt menneske, der forstår at sætte ord på følelser og handlinger, og han bliver mere bevidst om livet og de mange aspekter, der er i det. Død er begyndt at være noget, han stiller spørgsmålstegn ved, og når man har en farfar i himlen, giver det anledning til mange spørgsmål.
Ellie er til gengæld bare stukket fuldstændig af. Bare i dag har jeg opdaget 4! nye tænder, og hun er både begyndt at kravle korrekt (med krydsbevægelser) og rejser sig op af alt, hvis hun kan få lov til det. Ord som "baaaar" (altså far...) og "se!" begynder at indfinde sig, og hun forstår mere og mere at give udtryk for det, hun har brug for. Med andre ord er Ellie blevet en rigtig stor baby, snart en tumling. Den 14.november holder vi fødselsdag, og jeg kan på ingen måde forstå, hvor det år blev af. Er det bare sådan med nummer 2?

Det læste jeg i oktober:
Hold nu ferie. Jeg har virkelig fået læst i september, og det er også i denne måned, jeg har nået mit mål med 40 bøger. Jeg turde ikke sætte det til 50 i år, fordi jeg ikke anede, hvilken baby Ellie ville blive eller hvordan det blev, når arbejde atter kaldte. Pt er jeg på 44, så det tegner jo godt. Men! I september er der læst 8 bøger! Det er jeg stolt af.

Oktobers bedste bog: Der er ingen tvivl. "Midnatssol" af Stephenie Meyer! Det var simpelthen magisk at vende tilbage til Twilight-universet og jeg drømmer stadig om, at hun udgiver de andre bøger i samme format, for GUD! hvor var den bare god!

Oktobers mest skuffende bog: Skuffende er et stort ord, men der har været en læseoplevelse, der tabte mig lidt i sidste ende, og det er "Dødsdruk" af Bjarke Schjødt Larsen. Slutningen blev for ekstrem, og jeg havde svært ved at acceptere, at det pludseligt gik så stærkt og blev så voldsomt.

Oktobers anbefaling:
Lige om lidt er der valg i USA, og er du ligesom mig interesseret i det men har svært ved at overskue diverse nyheder og hele valgsystemet, så skal du kaste dig over en podcast fra DR, der hedder "stjerner og striber". Her er 3 journalister eksperter på valget, og de udgiver 2 afsnit om ugen på ca 30 minutter, hvor de deler diverse aspekter af valget. De gør det smaddergodt, og man følger sig oplyst og virkelig godt klædt på ift. at forstå alt om det kommende valg. Hop på her til sidst eller hør nogle af de gamle episoder. Det er underholdende og informativt på samme tid!

Hvad byder den kommende måned på?:
Overskriften for næste måned er 100% min skriveweekend. Den 6-8 november tager jeg til Løgum Kloster og skriver min bog færdig. Jeg kommer til at dele en masse på min forfatter-instagram (@Xenia_skriver), og jeg er spændt og nervøs på samme tid. Det bliver simpelthen for fedt. Derudover bliver november den spæde start på jul, og jeg glæder mig allerede som et lille barn til at pynte op, købe gaver og bare hygge max igennem. November bliver forhåbentlig også en måned med mere ro på, hvilket jeg i den grad trænger til. Læsningen har jeg slet ikke overvejet endnu, men der ligger en stak anmelderbøger på bordet, så jeg tager dem efter overskud og emner, tror jeg.

Har jeres oktober været god? Og har I fået læst nogle fede bøger?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar