.

.

søndag den 18. oktober 2020

"En pige for dig" af Bjarke Schjødt Larsen


Titel: En pige for dig
Forfatter: Bjarke Schjødt Larsen

Serie: -
Forlag: Alvilda
Sider: 56
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5 


Bogen er stillet til rådighed af forlaget Alvilda.

Lærke er ensom. De andre ænser hende ikke, og hun synes, at Noah er sød. Men på nettet kan Lærke være lige den, hun har lyst til. På nettet kan hun være Smukke Selma, der kan det hele.

Bøger om sociale medier er noget af det, jeg elsker at læse om. Derfor er bogen om Lærke lige noget for mig, og den er et vigtigt indspark i hele snakken om sociale medier og digital dannelse.
Denne bog er en del af Alvildas selvstændige SPOT-serie, der er YAromaner skrevet med et lavt lixtal (dvs letlæselige), så alle slags læsere kan være med.
Denne bog omhandler sociale medier og at udgive sig for at være en anden end den, man er.


Lærke er bogens hovedperson, og det er hende, der fortæller historien. Lærke anses som værende ingenting af de andre i klassen, og hun bestemmer sig for at lave en fake profil og udgive sig for at være Selma. Selma bliver hurtigt populær og hvad vigtigere er, så vil Noah rigtig gerne lære Selma bedre at kende. Lærke og Noah begynder at skrive sammen, men Lærke ender i et dilemma. For det første har hun stjålet sin kusines identitet, OG vil Noah også kunne lide hende, når sandheden skal frem?
Som læser forstår man godt Lærke, men samtidig er man også klar over, at hun gør noget, der ikke er hverken lovligt eller smart på den lange bane.


At skabe den balance i Lærkes karakter er svært, især når man har så få sider og ord at gøre godt med. Endnu en gang viser Schjødt Larsen, at her er en forfatter, der kan fortælle en historie kort, intenst og samtidig uden, at man som læser mangler noget. Historien er fortalt effektivt, og den er svær at ligge fra sig, fordi man er nødt til at vide, om Lærke bliver opdaget eller ej.
Et emne som at catfishe (at udgive sig for at være en anden) er alvorligt og netop derfor ekstra vigtigt i en serie som SPOT. Schjødt Larsen får belyst det på fornem og nuanceret vis, og som læser bliver man sat i de forskellige situationer sammen med Lærke og må derfor hele tiden overveje etik og moral samt egne grænser og værdier.

"En pige for dig" er en vigtig YAbog om at turde være sig selv og de konsekvenser, det kan have, hvis man udgiver sig for at være en anden. Det er historien om at ville accepteres, mens vejen derhen måske ikke altid er lige nem. Den er godt fortalt og fanger sin læser fra start til slut. En lille men virkelig relevant fortælling om at være ung anno 2020.

2 kommentarer:

  1. Asian handicap bookie. Asian handicap bookie - Casinoinjapan 메리트카지노총판 메리트카지노총판 bet365 bet365 8443Caesars Palace Premium Studio Suite - ThTopBet

    SvarSlet
  2. We hold our staff fuelled at all times with every day recent fruit, teas, coffees, and snacks. Everyone deserves 1xbet the chance to build their family which is why we’ve elevated paternal leave assist you|that will assist you|that can assist you} begin getting used to these sleepless nights. You can even use up to as} 5 days of your sick leave to care in your sick baby. We imagine in work-life balance, to help with that our staff have a flexible begin time anywhere between 8am and 10am. Qualified Club Serrano members will be receiving exclusive resort presents and promotions soon.

    SvarSlet