.

.

tirsdag den 1. september 2020

Månedlig opsummering: Arbejdsrelaterede august

  Dette var august for mig: August blev pludseligt en måned, hvor der var fokus på arbejde. På at komme tilbage og på at finde tilbage i rutiner, hverdag og alt det kaos, det indebærer, når der også er to børn, der skal ind i ligningen. Jeg havde bildt mig ind at august ville blive en måned proppet med overskud, men jeg må nok erkende, at det i stedet er blevet en måned, hvor alt mit overskúd er gået til at finde mig til rette i arbejdslivet atter engang. Jeg er kommet tilbage til en helt anden arbejdsplads end den, jeg forlod, og jeg har brugt min energi på at lande i det og finde ud af, hvad min rolle skal være i ny struktur. Læsningen har jeg dog nået, og jeg har bestemt fundet læseglæden tilbage. Ikke at det er blevet til lige så mange bøger, jeg havde håbet på, men mit flow er tilbage, og det må være det vigtigste.
August har været en måned, hvor Mark blev 30 og jeg holdt en hyggelig og vellykket surprise-fest for ham. Vi har været til bryllup og haft en sand fest. August har været en måned med lidt mere voksentid, og en måned, hvor vi har lært, hvor vigtigt det er at prioritere, når hverdagen bliver for kaotisk.
Samtidig har august været den kronisk dårlige samvittighed, når det kom til bloggen og forsømmelsen heraf, men jeg har fortalt mig selv, at det er okay. Alting til sin tid, og jeg må nok bare indse, at med et liv med 2 børn og en mand med skæve arbejdstider, så er der bare perioder, hvor man ikke kan passe det hele og noget må sorteres fra i forhold til arbejdsopgaver.
Dog føler jeg nu, at jeg er tilbage og jeg har savnet det. Det må siges, at være det vigtigste.

August på forældre-fronten:
Begge børn er startet i nye institutioner :O! Ellie er startet i vuggestue og var kørt ind på 2 dage. Det gik over al forventning, og det er tydeligt at mærke, hvor meget hun nyder det. Hun er træt og puttes tidligt! Men det er okay, og hverdagen indfinder sig så småt for hende nu. Det er så dejligt at se hende med de andre små, og hun er virkelig nysgerrig på dem.
Hun kryber for alvor fremad nu, og der er masser af fart på. Maden begynder at give mening for hende (udover i vuggestuen), og jeg har bestemt, at når spisningen i vuggestuen er optimal, ryger flaskerne. Som i alle flaskerne. Det er godt, og det er okay, men vi skal lige have hende til at spise andet end ingenting i vuggestuetimerne...
Tristan er startet i børnehave, og det er fedt med de store børn. Han nyder de nye rammer, og der er en helt anden form for leg, han kan være end del af. Hans sprog og kunnen er sprunget i luften, og jeg kan ærlig talt ikke følge med mere. Han er træt, når vi kommer hjem, men det er forståeligt, for der sker dælme meget, og der er mange nye indtryk, der skal bearbejdes. Han tager det flot at møde mig nogle gange i løbet af dagen, da jeg jo arbejder samme sted. Vi vinker og aftaler at ses senere. Han er sgu sej. 
 

Det læste jeg i august: Som jeg skrev tidligere, er det ikke overbevisende, men jeg har fået læst 2 bøger i denne måned, og det er jeg stolt af. Jeg har fået færdiggjort en bog, jeg endte med at starte forfra på, og jeg har kastet mig ud i en digtsamling!

Augusts bedste bog: "Burn" af Patrick Ness var den bog, jeg startede forfra på. Jeg kunne ikke helt samle mig om den første gang, og jeg er glad for, at jeg begyndte forfra i stedet for bare at fortsætte. Historien endte virkelig med at gribe mig, og jeg havde svært ved at lægge den fra mig. Det er ikke hans allerbedste bog, men den tager temaer op, jeg stadig går og grubler over.

Augusts mest skuffende bog: Jeg synes som sådan ikke, at nogle af bøgerne i denne måned skuffede mig. Jeg kunne faktisk rigtig godt lide dem begge, så dette punkt må stå hen, indtil der læses lidt mere...

Augusts anbefaling:
Denne måned er der en podcast til mine fellow nørdre-venner! Det handler faktisk om musik-nørder. Podcasten "Indbegrebet af" er 3 musikeksperter, der diskuterer diverse artister. Alt fra Nirvana til Taylor Swift har været oppe at vende. De tager hver en sang med, som de mener er indbegrebet af denne kunstner, hvorefter de hører sangen og analyserer den helt ned i bund. Til sidst stemmer de og vælger den sang, de så mener er indbegrebet af den kunstner. Hvis du elsker musik, er det virkelig en fed podcast, og det er en genial måde at lærer nye kunstnere at kende på. Samtidig er det også en måde at blive mindet om, hvorfor man elsker dem, man gør. Afsnittet med Lady GaGa nød jeg fx i stor stil.

Hvad byder den kommende måned på?: September bliver den måned, hvor Mark atter starter arbejde. Den virkelige hverdag rammer os igen, og jeg må ærlig talt erkende, at jeg er lidt nervøs. Men det skal nok gå - andre muligheder er der jo ikke rigtigt... September bliver en måned med forhåbentlig lidt mere ro på hverdagen, og det bliver en måned med mere læsning og gode oplevelser som fx foredrag og endnu et bryllup. 

Hvordan har jeres august været? Har I fået læst nogle gode bøger?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar