.

.

søndag den 2. august 2020

Månedlig opsummering: Feriefokuserede juli
Dette var juli for mig: Juli blev pludseligt en måned med ferie i fokus. Helt ubevidst blev bøgerne lagt til side, og der kom fokus på familie, hus og nærvær. Men er det egentlig ikke også det, man skal i sin sommerferie? Prioritere altså. Når jeg har begge børn hjemme på fuld tid og det hele bare kører med 200 i timen, er det læsningen, der skæres fra.
I stedet er juli blevet måneden, hvor det blå hus endelig blev rigtigt blåt.
Juli har været en uge i sommerhus og hygge med venner, veninder og dem, vi elsker allermest. Juli har været Legoland og Lalandia med Tristan. Juli har været lige dele bekymring og glæde over institutionsstart for begge børn.
Juli har været masser af podcasts og tidlige morgener med alt for meget kaffe.
Juli har været den sidste fulde måned på barsel nogensinde. 
Juli har været regn, spilleaftener og serietid, når børnene sov.
Juli har været tid herhjemme alle 4, lige som det skal være.
Juli har været Bullet Journal-hygge og kryds&tværs.
Juli har været ferie og opladning. Præcis som det skal være.  Juli på forældre-fronten: Juli har været lidt som under corona og så alligevel ikke. Begge børn har været hjemme, fordi der er betalingsfri i juli, hvis man ikke benytter institution (Og så er Ellie ikke startet endnu, men altså...). 
Det har været dejligt, netop fordi Mark også har været hjemme. Vi har kunnet hjælpe hinanden med det praktiske og med børn, og så hjalp det bestemt også at tage en uge i sommerhus.
Tristan oplevede glæden ved Legoland, og jeg er ikke i tvivl om, at det er et sted, vi skal komme mange flere gange. Ellie fik ikke det store ud af den tur, udover frustration og lidt sporadisk sovetid. Men nogle gange skal man med til ting, som man tydeligvis ikke er stor nok til ;) Det er der vel også læring i?
Tristans sprog har udviklet sig fuldstændig sindssygt i juli. Lange, komplicerede sætninger kommer ud af ham, og han er for alvor begyndt at kunne forstå årsag/sammenhæng. Han fortæller lange historier, og han kan forklare, hvad han vil og hvorfor. Følelserne sættes der hele tiden ord på, og han er bare blevet vores lille, store menneske. Han er mega børnehaveklar, og vi er så trygge ved, at han starter den 3.august!
Ellie er (endelig vil nogen mene) begyndt at møffe sig fremad bevidst. De sidste 2-3 dage har hun fundet teknikken, og selvom hun skal have det, hun ønsker, inden for rækkevidde, så begynder hun mere og mere at se idéen i, at hun selv kan styre, hvor hun befinder sig i huset. Maden går det fortsat godt med, og selvom hun er de par måneder yngre end Tristan var, så er jeg virkelig sikker på, at hun er klar til at starte vuggestue. Det er på Tristans gamle stue med hans gamle voksne, og det skal nok blive godt!

Det læste jeg i juli: Som jeg skrev, synes jeg egentlig, at jeg har holdt læsefri i juli. Tiden og ikke mindst overskuddet har bare ikke været der med begge børn hjemme. Alligevel er det blevet til 1 bog, og jeg kan ærlig talt ikke sige, hvornår jeg har læst den! Men det er sket, og det er jeg stolt af ;)

Julis bedste bog: Den her kategori bliver lidt svær, eftersom der kun er en bog at gå ud fra. Månedens bog har været "Emilie Meng Mysteriet", som jeg hørte på lydbog. Det er en god og detaljeret gennemgang af sagen samt nye oplysninger, der nu må komme frem for offentligheden. Hvis man vil have sagen gennemgået fra start til slut, er den bestemt værd at tage fat i. Den kan selvsagt ikke afsløre noget omkring morderen, men der kommer forskellige mistænkte op at vende samtidig med, at den giver læseren et rigtig godt overblik.

Julis mest skuffende bog: Se ovenstående.Julis anbefaling: Surprise - en podcast! Hvis du elsker at blive skræmt og godt kan lide gyserhistorier, skal du lytte til "Gåsehud". Det er en dansk podcast, hvor de taler om paranormale fænomener og oplevelser, som de oftest finder fra nettet. Hvad enten du tror på det eller ej, skaber det en god spænding i luften, og man er virkelig underholdt. Jeg tror ikke selv på ånder osv, men jeg finder historierne spændende, og jeg tager det som gode fortællinger. De skal lige have et par afsnit til at finde i det at have en podcast, både hvordan de taler sammen men også med teknikken, så skrot den ikke efter første episode! Giv den nogle lyt, og så er jeg sikker på, at du bliver hooked! Pt er jeg ved afsnit 24, og jeg er virkelig med!

Hvad byder den kommende måned på?: August bliver for vild. Begge børn starter i (ny) institution. Jeg skal tilbage på arbejde. Mark har barsel. Shit. Der kommer til at ske så meget, og jeg glæder mig for vildt til det hele, og jeg glæder mig endnu mere til at komme tilbage til bøgerne, til jer og til bloggen. Instagram er løbende blevet opdateret, men jeg har savnet anmeldelserne, så jeg lover, at jeg kommer tilbage efter min lille ferie.

Hvad med jer? Har I haft en dejlig ferie og fået læst nogle gode bøger?1 kommentar: