.

.

tirsdag den 30. juni 2020

Månedlig opsummering: Solrige juniDette var juni for mig: Juni har været proppet med sol, sommer og varme. Jeg er ikke til sommer, det er ingen hemmelighed, men jeg må samtidig erkende, at solskinnet gør noget godt for mit humør. Der er bare noget over at købe friske frugter og grøntsager i boder ved vejsiderne og spise jordbær til 5/6 måltider om dagen. 
Juni har været en afslutning på mange måde. Farvel til vuggestue for Tristan, farvel til mødregruppe, farvel til alenetid herhjemme. 
Juni har været fantastiske læseoplevelser og et overskud til bøger, som for alvor er kommet tilbage. Juni har været første tur i biografen som par siden Ellies ankomst, og juni har været grin til "Stormester", som Mark endelig har overbevist mig om er værd at se. 
Juni har været en forsmag på ferie/barsel, som juli kommer til at bestå af, og jeg glæder mig som et lille barn til, at vi skal være hjemme alle sammen - sammen!


Juni på forældre-fronten: Livet går bare 10x hurtigere, når man får børn. Jeg fatter ikke, at det allerede er juni. Jeg skal på arbejde til august, og der starter begge børn i nye institutioner (eller Ellie starter jo op for første gang, men det er stadig nyt såååeeh....).
Tristan har sagt farvel til vuggestuen, og nåede derfor ikke specielt lang tid i storegruppe (grundet corona). Vi har besøgt børnehaven, og han var rigtig glad for at være der. Det bliver godt, det kan jeg mærke allerede nu!
Så nu har vi sommerferie og forsøger at blande hygge og afslapning med praktiske gøremål, for der er jo ligesom stadig et hus og en have, der skal passes. 
Ellie har endelig fattet idéen med mad. Hun sover igennem 9/10 nætter, og hun er bare mild, sød og dejlig. Selv de dage, hvor lurene nærmest ikke findes, er det sjældent, at hun bliver ked eller sur. Det hænder - men det er slet ikke i det omfang, vi oplevede med Tristan, der brugte de første 7-8 måneder på at være frustreret over, at han var træt (fordi han ikke ville lade sig selv sove...). Hun er blevet bedre til skemad og er også dygtig til at sidde med ting selv. 
I starten af juli kommer sundhedsplejersken til forhåbentlig sidste besøg, med mindre hun vil følge ekstra med grundet maden (det vides ikke, nu, hvor hun faktisk spiser). Ellie kravler ikke endnu, men sidder stabilt og det er uden tvivl det, hun nyder allermest. 


Det læste jeg i juni: Det er blevet til hele 6! bøger i juni. Det er jeg dælme stolt af, især når man tager i betragtning, at den første bog tog mig halvdelen af måneden at læse (fordi den var lang, og jeg havde børn, der ikke gav mig nogen form for tid til læsning!). Så på en halv måned er de sidste 5 blevet læst. Det må siges at være godt gået ;)

Junis bedste bog: Det er faktisk enormt svært, for der har været SÅ gode bøger. Men forventningens glæde må gøre, at det bliver "Det øjeblik du tvivler" af Sarah Engell. Den var så stærk og tog en uventet drejning. Den rumsterer stadigvæk hos mig, og jeg anbefaler den til alle, der mangler en god YAroman.

Junis mest skuffende bog: "Afstanden mellem dig og mig" af Caroline Ørsum. Den var slet ikke det, jeg håbede på, og den efterlod mig med en flad fornemmelse efter endt læsning.

Junis anbefaling: Så er der en podcast mere klar til jer, der mangler underholdning i sommerferien. I denne måned anbefaler jeg podcasten "RADIO RENTAL". Jeg har allerede skrevet om den på Instagram, men følger du ikke med dér, så fortæller jeg lidt her. Det er virkelige mennesker, der fortæller om paranormale eller mystiske hændelser, de har været udsat for. Det er alt fra "Jeg tror min kæreste er tidsrejsende" til "Jeg var tæt på at blive slået ihjel af en kendt seriemorder". Formatet er til gengæld anderledes. RADIO RENTAL skal forestille at være en gammel VHS/bånd butik, hvor du træder ind og den mystiske ejer lader dig høre disse historier. Om man tror på historierne eller ej, gør ingen forskel. Det er produceret og fortalt så levende, at man ikke kan undgå at få chills konstant! Den er virkelig et lyt værd, og sæson 2 er netop startet!

Hvad byder den kommende måned på?: Sommerferie! Den sidste måned, inden hverdagen for alvor starter igen. Jeg glæder mig helt vildt! Jeg har slet ikke planlagt min læsning, og det tror jeg egentlig er meget godt. Vi skal lidt i biografen, og så skal vi i sommerhus med min familie i en uge. Jeg glæder mig helt vildt!

Hvordan har jeres juni været? Er I klar til sommerferie? Hvad står på jeres læseliste her i ferien?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar