.

.

onsdag den 3. juni 2020

"Kvantespring" af Lise Villadsen


Titel: Kvantespring
Forfatter: Lise Villadsen
Serie: -
Forlag: Gyldendal
Sider: 258
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5 


Bogen er stillet til rådighed af forlaget Gyldendal. 


Astrid og og søsteren Cecilie gå begge i gymnasiet. Cecilie burde glæde sig over snart at få hue på, mens Astrid burde nyde det første år med sine venner. Cecilie er syg med angst, og ingen er sikre på, at hun klarer eksaminerne. Astrid er bange for ikke at være der for sin søster. Hvor meget er hun villig til at ofre for at være der for sin storesøster?

Noget af det allermest fantastiske, man som læser kan opleve, er, når en bog virker som om, at den er skrevet lige præcis til én. Sådan havde jeg det, da jeg læste "Kvantespring". 
Villadsen er efterhånden et kendt navn her på bloggen, og jeg kan med glæde meddele, at det her er hendes bedste værk til dato. Her leveres en solid, brutal og hudløs ærlig fortælling med så mange temaer, at det ville blive en helt bachelor, hvis jeg skulle det hele igennem i denne anmeldelse. 
Jeg har grædt mange gange gennem denne bog, og jeg kan se mig selv både i Astrid og Cecilie. Jeg har selv døjet med angst, og i gymnasiet måtte jeg på antidepressiver den sidste halvdel af 3.g for at klare mig igennem. Jeg husker følelsen af, at studentertiden måske ikke blev en realitet. Og jeg husker følelsen af dårlig samvittighed, når alle måtte sætte deres liv på standby for at min dag kunne lykkedes.
Samtidig har jeg på sin vis også været Astrid. Jeg er vokset op med en handicappet søskende, og mange af Astrid frustrationer og følelser kender jeg fra mig selv. Mere om alt dette senere. 


Astrid er bogens hovedperson, og det er hende, der fortæller historien. Selvom det er Astrid, der er fortælleren, sidder jeg tilbage med en følelse af, at Cecilie på sin vis er lige så vigtig, fordi det er hende, der er den konstante udløser for plottet og handlingen i bogen. Astrid er en pleaser. Hun er vokset op med, at der skal passes på Cecilie, og det er Cecilies sindsstemning, følelser og angst, der styrer den pågældende dag. Er der brug for det, aflyser man selvfølgelig en fest, et vennebesøg eller hele sommerferien for, at Cecilie ikke udsættes for et unødigt pres.
Astrid er vant til at skubbe sit eget liv til side, men da hun møder Kristoffer og forelsker sig (som mange gør i 1.g), bliver hun konstant sat i et dilemma. Skal hun blive hjemme og passe Cecilie? Eller skal hun have lov til at leve?
Kontrasten mellem det liv, der er gået totalt i stå, og det liv, der aktivt er stoppet, bliver større og større gennem bogen. Som læser mærker man virkelig Astrid frustration, og man forstår hendes til tider helt uretfærdige tanker omkring Cecilie. Astrid tør ikke leve af frygt for, hvad det vil gøre ved hendes søster, og søsteren tør ikke leve, fordi hun er angst.
Begge pigers problematikker, personligheder og liv beskrives for læseren sådan, at ligegyldigt om man har haft angst/psykiske problemer inde på livet eller ej, så mærker man alle de følelser, der er i spil. 

Som nævnt er der utallige temaer at tage hul på. Noget af det, der virkelig ramte mig, var de atypiske familiedynamikker, som Villadsen præsenterer i bogen. 
Cecilies angst påvirker alle. Vi har talt lidt om Astrid, der sætter sit eget liv på standby og virkelig udfordres i dette, men deres forældre er bestemt også på overarbejde. At have et sygt barn kræver sin mand eller kvinde, og selvom man har alle intentioner om at arbejde sammen, er det ikke altid dét, der bliver realiteten. Det portrætterer Villadsen i denne bog.
Her er der billedet af den omsorgsfulde mor, der overkompenserer og gør alt, hvad hun kan, for at hjælpe Cecilie. Hun forsøger sig med særordninger, alternative muligheder og et desperat håb om, at hvis hun nu gør lidt ekstra og bare føjer Cecilie, så bliver alt bedre. 
På den anden side står der en far, der vil handle og udfordre sin datter. Han tror på et pres og kærligt men bestemt skub, fordi man også er nødt til at tage sig sammen. 
Begge forældre gør ting af kærlighed. Men Villadsen får med disse modstridende tilgange vist sin læser, at begge strategier ikke er vejen frem. At psykisk sygdom ikke bare kan knipses væk. At man ikke bare kan tage sig sammen eller finde på en trylle-løsning. Det kræver hårdt arbejde. Og alle i en familie er en del af den proces. 


Som nævnt er dette en bog med lige dele fokus på at være den lidende og dem, der står på sidelinjen. Derfor vil jeg virkelig anbefale bogen til alle. Dem, der selv har det svært. Dem, der er i nær relation til en med psykiske problemer. Og til professionelle. Bogen er et unikt indblik ind i hovedet på den ramte men også en fortælling om, hvor hårdt det er for de nærmeste, og hvor lidt hjælp, der er at hente for dem. Med denne bog formår Villadsen at sætte ord på tabuer som angst og dysfunktionelle familieforhold - og hun gør det med en så brutal ærlighed, at man som læser sidder tilbage og mangler ord. 

"Kvantespring" er en relevant, vigtig og ikke mindst brutal fortælling om at turde eller ikke turde leve sit liv. Det er en fortælling om at glemme sig selv og ofre alt for et menneske, man elsker. Den er mørk og grusom og alligevel en håbsfortælling ud over det sædvanlige. Villadsen leverer her en magtpræstation, og skal du læse én bog i år, må du love mig, at det bliver "Kvantespring".


16 kommentarer:

 1. Hej, jeg vil dele mit vidunderlige vidnesbyrd Efter at have været i forhold til mand i årevis, brød han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham tilbage så meget på grund af den kærlighed, jeg har for ham bad jeg ham om alt, jeg gav løfter, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem til min ven, og hun foreslog, at jeg snarere skulle kontakte en stavebeslag, der kunne hjælpe mig med at sprede en trylleformel for at bringe ham tilbage, men jeg er den type, der aldrig troede på stave, jeg havde ikke andet valg end at prøve det, jeg sendte en e-mail med stavehjulet, og han fortalte mig, at der ikke var noget problem, at alt vil være okay før tre dage, at min eks vil vende tilbage til mig inden tre dage, han kastede trylleformularen og overraskende den anden dag, det var omkring kl. 16. Min eks ringede til mig, jeg var så overrasket, jeg besvarede opkaldet, og alt, hvad han sagde, var, at han var så ked af alt, hvad der skete, at han ville have mig til at vende tilbage til ham, at han elskede mig så meget. Jeg var så glad og gik til ham, at det var sådan, vi begyndte at bo sammen lykkeligt igen. Siden da har jeg givet et løfte om, at enhver, jeg kender, der har et forholdsproblem, jeg ville hjælpe denne person ved at henvise ham eller hende til den eneste virkelige og magtfulde stavebeslag, der hjalp mig med mit eget problem. e-mail: babaidadawiseman01@gmail.com
  kan du e-maile ham, hvis du har brug for hans hjælp i dit forhold eller en anden sag.

  Elsker magi
  Tjen en god penge, eller vind et lotteri.
  Opnå succes i erhvervslivet.
  Åndelige problemer.
  Vind retssag.
  Se efter din livspartner.
  Få et godt betalt job.
  Få kontrol over dit ægteskab.
  Modtag fordel og få tiltrækning fra folk.
  Få tilbage tabte penge.
  Helbrede dig af alle sygdomme. både hærdelig og uhelbredelig.
  Løs graviditetsproblemer og velsigne dig med babyer osv ...

  Kontakt denne store mand, hvis du har problemer med en varig løsning
  gennem babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551
  Viber: +2348136951551

  Tak for mig senere

  SvarSlet
 2. Hej jeg er Lisbet Møller, jeg er her for at sprede denne gode nyhed til hele verden om, hvordan jeg fik min eks kærlighed tilbage. Jeg gik vanvittigt, da min kærlighed forlod mig efter en anden pige i sidste måned, men når jeg møder en ven, der introducerede mig for Dr.igbinovia, den store messenger ,, fortællede jeg mit problem til Dr.igbinovia om, hvordan min eks-kærlighed forlod mig og også hvordan jeg havde brug for at få et job i et meget stort firma. Han sagde kun til mig, at jeg er kommet til det rigtige sted, hvor jeg ville få mit hjertelyst uden nogen bivirkning. Han fortalte mig, hvad jeg skal gøre, efter at det var gjort. I de næste 2 dage ringede min kærlighed til mig på telefonen og sagde undskyld for at have levet mig før nu og også i den næste uge efter at min kærlighed ringede til mig til bede om tilgivelse, jeg blev opfordret til samtale i mit ønskede firma, hvis jeg havde brug for at arbejde som vejleder. Jeg er så glad og overvældet, at jeg er nødt til at fortælle dette til hele verden om, hvordan Dr.igbinovia hjælper mig med at give mit hjertelyst, Dr.igbinovia er specialist i al slags spell og god magi. Hvis du har brug for nogen form for hjælp, kontakt på følgende e-mail-adresse: doctorigbinovia93@gmail.com whatsapp / Viber: +2348144480786 Tak senere.

  SvarSlet
 3. Jeg er en glad person nu alt sammen takket være DR WALE. Jeg blev gift 2012. Jeg kunne ikke føde i fem år. MIN mand var bekymret og planlagde at sende mig ud af sit hus fortalte mig, at han ville skille mig. Alt dette lægger stor smerte i mit hjerte. Med mit hjerte i smerter, det er her, jeg deler mit problem med en af ​​mine venner, jeg ved, at jeg også havde giftede problemer. Hun sagde, at i løbet af sin hårde tid var DR WALE den, hun kontaktede, og DR WALE bragte sin mand tilbage inden for 3 dage, og begge er glade igen sammen. Jeg tog DR WALE-kontakt fra hende og chatte DR WALE på WhatsApp +2347054019402. Jeg fortalte DR WALE alt, hvad der bekymrede mit hjerte, og han bad mig om ikke at græde mere. DR WALE Kastede en trylleformular for mig inden for få måneder han kastede trylleformularen for mig, jeg var gravid. 2019 fødte jeg et barn, min mand var glad, og vi lever lykkelige. Så hvis du har brug for presserende hjælp til enhver form for problemer, er du i DR WALE er den rette person at kontakte. E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp +2347054019402

  SvarSlet
 4. Min mand ændrede sig dramatisk mod mig, kommunikerer ikke længere. Han respekterer mig ikke og beskylder mig falsk for utroskab på grund af ondt sladder .. Men jeg er simpelthen FORVALLET over resultaterne af Dr.Wale, der stavede kærlighed for mig. Alt går så godt og PRÆCIS hvordan han sagde, det ville være. Selvom det tog 3 dage at komme fuldt ud, var det så det værd, fordi tingene næsten er ved perfektion! Hvordan han tog min situation og vendte den fuldstændigt om for at give mig præcis, hvad jeg ønskede, ligger uden for mig, men noget, jeg aldrig vil stille spørgsmålstegn ved og bare være helt taknemmelig, Gud velsigne DR WALE for at gøre sorg til lykke. DR WALE-kontakt: E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp +2347054019402

  SvarSlet
 5. Har hørt mange gode nyheder om DR WALE. En af mine venner, der spillede lotteri, fortalte mig, hvordan DR WALE gav sit heldige nummer til Win. En ven fortalte mig, hvordan DR WALE bragte sin mand tilbage til hende. En ven af ​​en ven forklarer, hvordan DR WALE hjalp ham med at vinde kontraktjob, som han har kæmpet i årevis. En ven talte også om, hvordan DR WALE hjælper hende til graviditet hos børn. En ven talte om, hvordan DR WALE hjælper hende med at stoppe en skilsmisse, da hendes mand planlagde at skille sig fra hende. Efter at have hørt mange andre gode ting, han har gjort for andre mennesker over hele verden. Jeg har ikke noget valg at kontakte ham og dele mine problemer med ham. Fortalte ham, hvordan min mand opførte sig dårligt over for mig og børnene. Efter at jeg fortalte ham, bad han mig om at sende navnet på min mand, hvilket jeg gjorde. Han fortalte mig, at han vil trylleformulere for mig. Han siger, at når han først har trylleformuleret, vil min mand være god for mig og børnene. Sandelig efter trylleformularen blev afgivet begyndte min mand at handle normalt tilbage til os derhjemme. Han passer nu godt på os derhjemme. Du kan kontakte DR WALE på e-mail drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp: +2347054019402

  SvarSlet
 6. Ting har ikke været rigtig godt med mig i nogle år. Men alt tak til DR WALE for at hjælpe mig med at komme tilbage til mit lykkelige øjeblik. For tre år siden havde jeg en ulykke, der holdt mig sidelinjen i årevis. I løbet af denne tid gennemgik jeg smerter, jeg ved ikke, at min mand planlagde at skille mig, han planlagde at blive gift med en anden kvinde. Hvordan jeg fandt ud af det. Denne gode dag forlod han fejlagtigt sin telefon, hvor jeg sad, har han gik for at tage sit bad, jeg åbnede sin telefon og så alle de samtaler, han havde lavet. Hvordan han planlagde at sælge vores hus, skilt mig i min tilstand og blive gift med en anden kvinde. Efter at have set alt, var jeg bitter, og tårerne begyndte at løbe ned over mine øjne, fordi jeg ikke kunne tro, at den mand, jeg elsker med mit hjerte, vil skade mig hårdt. Efter at have set alt det leder jeg efter hjælp. Sådan stødte jeg på DR WALE, der så gode kommentarer om hans arbejde. Så jeg kontaktede DR WALE og fortalte ham alt. DR WALE gjorde en trylleformular, der fik mig til at rejse mig igen. Han gjorde også en fortryllelse, der fik min mand til aldrig at stoppe med at elske mig, og min mand bad mig om tilgivelse. E-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp: +2347054019402

  SvarSlet
 7. De er mange stavehjul online, men DR WALE er forskellig fra dem. Før jeg mødte DR WALE, har jeg prøvet en eller to stavekontrol før, eller de arbejdede for mig. Så jeg er nødt til at prøve igen, det er sådan, jeg stødte på DR WALE, en virkelig sandhed mand af hans ord og virkelig mand, der er arbejde, er ægte. Da jeg mødtes med DR WALE, forklarede jeg ham alle de problemer, jeg havde med min mand, der forlod for at blive hos en anden kvinde. Han efterlod mig og børnene intet. Efter al min forklaring fortalte DR WALE mig, at jeg skal betale for VARER, som jeg gjorde. Han fortalte mig derefter, at trylleformularen vil tage dage at arbejde, som jeg venter. FOR min overraskelse efter nogle dage, hvor jeg modtog et opkald, var stemmen min mands stemme, der græd på telefon, der fortalte mig, at han ikke vidste, hvad der kom over ham. bønfaldt mig om tilgivelse og fortalte mig er på vej hjem. Lige nu lever vi alle sammen lykkeligt sammen igen. Alt tak til DR WALE for er fantastisk arbejde. Du kan også kontakte DR WALE på e-mail: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp +2347054019402

  SvarSlet
 8. Ægte livshistorie, mit navn er libanesa, jeg var gift i 13 år, mit ægteskab er blevet forværret i nogen tid, så det var bundet til at opklare, jeg var hans loyale trofaste støttende og tillidsfulde kone, han havde en ekstra vild side, der gik ud af kontrol , Den sidste hændelse er, da jeg fandt ud af, at han havde en affære 2 uger før vores 14. bryllupsdag. Ud af det blå sprang min mand netop skilsmissetalen over mig, jeg var så såret og var en uafhængig kvinde, jeg troede jeg kunne klare at være single, Det var så svært at komme videre, så jeg var nødt til at nå ud til hjælp online, vores ægteskabs- og familieterapeuter troede, at "noget" ikke var rigtigt ved min mand, jeg gik online, og jeg fandt ud af, om Dr. Fayosa og hans gode stavearbejdsanmeldelser, kontaktede jeg ham med denne e-mail (Fayosasolusionhome@gmail.com) eller Whatsapp +2348151918774, jeg bestilte en kærlighedsformulering på hans tempel og 24 timer senere efter stavningen er udført og afsluttet om morgenen næste dag omkring 09:34 var jeg tot allieret chokeret over, hvordan min mand ringede til mig for at fortælle mig, hvor meget han savnede mig, hans tryllekunst arbejdede så hurtigt på mig, og min mand har været så kærlig i det seneste. Naturlig, og jeg har et lykkeligt ægteskab efter at have brugt hans kærlighedsformulering. et kærløst og ulykkeligt ægteskab, der ikke kan reddes, tro mig Der er lys ved enden af ​​denne tunnel, og der er en stor magt, der kan gendanne brudt forhold og ægteskab uanset hvor længe I begge er gået, mødes med en stor mand, der kan kontrollere solen og månen til at arbejde for dig og løse dit problem, helbrede dit ægteskabsforhold og spare dine penge. Du kan nå Dr. Fayosa på hans kontaktoplysninger E-mail: (Fayosasolusionhome@gmail.com) eller Whatsapp +2348151918774

  https://web.facebook.com/pages/category/Medical---Health/Dr-Fayosa-Herbal-Medicine-Solution-590840531054327/?_rdc=1&_rdr

  SvarSlet
 9. Efter at have været i et forhold med Jake i fem år, brød han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham så hårdt på grund af den kærlighed, vi delte, jeg bad med alt, jeg lavede løfter, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem til nogen online, og de foreslog, at jeg kontaktede en stavekontrol, der kunne hjælpe mig med at trylleformulere for at bringe det tilbage, men jeg er den type, der ikke tror på stavningen, men det blev uudholdeligt. men for at prøve det, hvordan jeg kontaktede Dr. Egwali, sendte jeg ham en e-mail, han forsikrede mig om, at alt vil være fint inden for få dage, at min eks vender tilbage til mig i dage, hvor vi fortsatte, han kastede kærlighedsformularen og overraskende næste dag var det omkring kl. , min eks ringede til mig, jeg var så overrasket, at jeg besvarede opkaldet, og alt, hvad han sagde, var at han var så ked af alt, hvad der skete, at han ville have mig til at komme tilbage til ham, så han savner mig så meget. Jeg var så glad, og jeg gik til ham, så vi begyndte at leve lykkeligt sammen igen. Siden da har jeg lovet, at enhver, der gennemgår smerter i deres forhold, får høre om ham. Jeg henviser alle dem, der har brug for en ægte og magtfuld trylleformand til ham, han er blevet testet og betroet.
  Mail: Dregwalispellbinder@gmail.com eller du kan kontakte ham via whats-app / viber +2348122948392

  SvarSlet
 10. Hej allesammen . Jeg har for nylig set et vidnesbyrd om Ypperstepræstens HARMONI på en blog, jeg besøger for forholds- og datingrådgivningsproblemer, fordi jeg havde haft alvorlige problemer med min kæreste, og vi havde været kærester i seks måneder, han ændrede sig lige pludselig, han returnerede ikke min kæreste. opkald, han begyndte at være utro, han sårede mig på mange måder, som jeg aldrig troede var muligt, og jeg tænkte bare, at jeg skulle prøve det*måske af desperation af en slags*..og jeg kontaktede Ypperstepræsten HARMONY. Til at begynde med føltes alt drømmende og utroligt , hans konsultationer og løsning var en lille smule let og mærkelig, og jeg var lidt bange, fordi jeg havde læst og hørt mange historier om falske trylleformularer, svindel, og jeg troede aldrig rigtig på magi.. Jeg spillede med med lidt håb og og tro og jeg sendte nogle få ting efter alt, og det virkede som et mirakel, alt gik i en helt ny retning, det var og er fantastisk... Jeg tror, ​​det var god tro, der fik mig til at læse det særlige indlæg den trofaste dag ..Jeg håber han c Du vil også hjælpe andre mennesker, som han gjorde mig...Jeg gjorde lidt, og jeg fik alt, hvad jeg ønskede. Hvis du ønsker *din kæreste, din kæreste, din mand, kone, din familie og dit kærlighedsliv tilbage. Send en e-mail til priestharmony1@gmail.com eller kontakt ham på Whatsapp ham +2349011460555

  SvarSlet
 11. Livet er altid smukt, når du har en, du elsker, til at dele livets skønhed. Jeg opførte mig dårligt, og min mand forlod mig i seks måneder, jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at få ham tilbage, men han kom ikke tilbage, og jeg var ensom, knust og ked af det. Heldigvis blev jeg henvist til en meget venlig og kraftfuld mand Dr. Ilekhojie, som udførte en forsoningsformidling og bragte min mand tilbage, og nu elsker han mig langt mere end nogensinde og er så glad for livet nu. Mange tak Dr Ilekhojie. Hvis du har problemer som mit, kontakt Dr Ilekhojie Email: gethelp05@gmail.com Whatsapp / ring +2348147400259

  SvarSlet
 12. Hvordan en dame udgiver en kommentar på avisen om, hvordan hun får sin mand tilbage, der har skilt sig fra hende, og i dag er de tilbage i dag med hjælp fra Dr. Sacre-bønner, jeg kontaktede Dr. Sacre, at min kæreste slog op med mig, som jeg har brug for hjælp for at få ham tilbage og også for at få ham til at holde op med at være mig utro, sagde Dr. Sacre mig, at jeg skulle få det nødvendige bønnemateriale, hvilket jeg gjorde, efter bøn inden for 24 timer kom min kæreste tilbage, han slog op med de andre piger i livet, han er nu en forandringsmand, han elsker og respekterer mig, vi planlægger snart vores bryllup. alt takket være dr. Sacre
  Kontakt Dr. Sacre på nedenstående detaljer
  Dr Sacre WhatsApp-nummer:+2349076034359
  e-mailadresse: sacretempleofpower@gmail.com
  Han er en god og magtfuld mand, hans magt er ikke ond magt

  Dr. Irene Kilubi

  SvarSlet
 13. Jeg har stået over for et problem, mænd elsker mig ikke, de bruger kun, og efter at have haft sex med mig, glemmer de mig, siden jeg begyndte at have en kæreste, har ingen mand været i forhold til mig i 1 eller 3 måneder, de slog op med mig, Jeg vidste, at jeg havde brug for hjælp, så kom jeg i kontakt med Dr. Sacre, som bad for mig, siden dengang vil forskellige rige mænd gifte sig med mig, så vælger jeg den mand, som jeg elsker, og i dag er vi lykkeligt gift, jeg kender mange mænd eller kvinde står over for det samme problem, kontakt Dr. Sacre på WhatApp nummer:+2349076034359 eller e-mail sacretempleofpower@gmail.com, han vil hjælpe dig, hvis du har brug for din kæreste tilbage eller nogen du elsker, kan han få dem til at elske dig, kontakt ham for at få hjælp

  Angelina

  SvarSlet
 14. Hej jeg er så glad for at dele dette, jeg kan stadig ikke takke dig nok kraftfulde præst Ola,
  Min mand tog afsted til en yngre dame, fordi jeg ikke var i stand til at føde på grund af PCOS. Jeg var så knust. Jeg var ensom, jeg græd meget, jeg prøvede endda at tage mit liv.
  Så for omkring 3 måneder siden fortalte min ven mig om denne store mand, præst Ade, som hjalp hende med at gøre hendes ægteskab perfekt.
  Jeg gik på nettet og forskede mere om ham. Jeg var ikke så sikker, men jeg besluttede at give ham en chance, han sagde til mig, at jeg ikke skulle bekymre mig om, at alt ville være i orden.
  Han fortalte mig alt, hvad jeg skulle betale, hvilket var et bekvemt gebyr, og det gjorde jeg, og han gjorde sit arbejde og sendte mig videobevis og fortalte mig, at jeg skulle vente 24 timer på, at han ville være tilbage.
  Jeg ventede 24 timer og ingen opkald og heller ikke dukkede Shawn (min mand) op. Jeg følte mig bedraget, da det var forbi 24 timer.
  To dage senere hørte jeg ringeklokken tidligt om morgenen, og til min største overraskelse var det Shawn, min mand ved døren, der undskyldte over for mig for at have svigtet mig.
  Jeg er så glad, for vi har et lykkeligere liv, end vi havde før. Det stoppede ikke der, jeg er stolt over at sige, at jeg er gravid i 3. uge, tak så meget præst Ade, jeg er evigt taknemmelig.

  kontakt ham via e-mail: drola.banjo@gmail.com
  WhatsApp +234 814 095 0088

  SvarSlet
 15. jeg vil dele min fantastiske oplevelse med den bedste trylleformular DR WALE, min mand var mig utro, og da jeg fandt ud af, at vi havde en kamp, ​​som førte til, at han udfyldte en skilsmisse, græd jeg og blev syg, da jeg søgte efter kærlighedscitater online jeg så folk snakke om ham og hans store arbejde, hvis sag lignede mit, de efterlod hans kontaktoplysninger, jeg kontaktede ham, og han fortalte mig, at jeg ikke skulle bekymre mig om, at han efter uger vil annullere skilsmissen og vende tilbage til mig, efter at jeg gjorde alt, hvad han bad om mig at gøre til min største overraskelse næste dag aften det var min mand han knælede ned og tryglede mig om at acceptere ham tilbage, tak endnu en gang DR WALE du er virkelig en velsignelse for mig han kan også hjælpe dig med at kontakte DR WALE på WhatsApp/Viber : +2347054019402 ELLER drwalespellhome@gmail.com

  SvarSlet
 16. DR WALE HJÆLPER MENNESKER I ENHVER TYPE FORELATIONSSPØRGSMÅL OG LOTTERINUMRE
  Det er en meget svær situation, når man spiller i lotteriet og aldrig har vundet, eller bliver ved med at vinde lav fond ikke op til 100 bukke, jeg har været et offer for et så hårdt liv, den største fond jeg nogensinde har vundet var 100 bukke, og jeg har har spillet lotteri i næsten 12 år nu, tingene ændrer sig pludselig i det øjeblik, jeg stødte på en hemmelighed på nettet, et vidnesbyrd om en trylleformular kaldet DR WALE, som hjælper folk i enhver form for lotteri-numre, når de gik online, så mange gode vidner om DR WALE. nu er jeg en stolt lotterivinder ved hjælp af DR WALE, jeg vandt $1.000.0000.00, og jeg gør dette bekendt for alle derude, som har prøvet alle dage at vinde i lotteriet, tro mig, dette er den eneste måde at vinde på lotteriet. En anden god nyhed her er, at DR WALE også hjælper en af mine venner med at bringe sin mand tilbage, som forlod hende for en anden dame. nu hvor min veninde lever lykkeligt med sin mand. Du kan kontakte DR WALE Via: WhatsApp/Viber +2347054019402 ELLER E-mail: drwalespellhome@gmail.com

  DR WALE kan også hjælpe dig med at løse dette problem

  (1)Bringer den tidligere kæreste tilbage.
  (2) Urtekur og spirituel healing.
  (3) Du ønsker at blive forfremmet på dit kontor.
  (4) Graviditetsbesvær.
  (5)Vind en retssag.

  SvarSlet