.

.

søndag den 31. maj 2020

Månedlig opsummering: Lune maj


Dette var maj for mig: Maj har været forår. Maj har været sol og en snert af sommer. Maj har været vasketøj, der kunne tørres udenfor, og maj har været dage med solcreme. Maj har været lun og mild og en påmindelse om, at det hele bliver godt igen. Maj har været aftaler med venner og veninder, der i den grad har været savnet. Maj har været utallige kopper kaffe, iskaffe og te som tilbehør til en god samtale eller 20. Maj har været kaos og ro på én og samme tid. Maj har været en hverdag, der næsten kan kaldes normal. 
Maj har været læseflow, gode bøger og en påmindelse om, hvor meget jeg elsker at være bogblogger.
Maj har været lidt for mange internetbestillinger, for hvad skal man ellers lave på barsel? 
Maj har været hektisk og rar. Og den forsvandt alt for hurtigt. For det gør alle måneder for tiden. De er væk, før jeg får set mig om.

Maj på forældre-fronten: Som jeg skrev i sidste måned, er vi nu ved at kunne kalde det hverdag herhjemme. Tristan er tilbage i vuggestue for fuld udblæsning, og Ellie begynder at være et barn, der har rutiner. 
Tristan er kommet i selvstændighedsalderen og den der "Threenager"-periode, og hold. nu. kæft. Det er hårdt. Der er mindst 50 nedsmeltninger om dagen, og han kan flippe over ingenting. Det er alt fra de forkerte sko til, at spegepølsen vender forkert på rugbrøden (den er rund, så hvordan det kan lade sig gøre, ved kun han!), og så står man der og kan ingenting gøre ud over at være der. Ak ja. Så det kræver sine forældre og en helvedes masse tålmodighed! 
Samtidig er Ellie ved at få tænder, og hun er heldigvis ikke nær så påvirket som Tristan. Dog klør det, og sutten skal helst være i munden hele tiden. Det forstyrrer søvnen til tider, men vi bruger tons af Aftamed (en lokalbedøvende salve) på gummerne, og det tager det værste. 
Hun er virkelig begyndt at bevæge sig, om end vi ikke altid må se det ske. Hun drejer rundt om sig selv og kan bakke. Dog skaber det frustrationer, da det er tydeligt, at hun gerne vil kravle! Men lidt har også ret.
Der pludres derudad, og hendes mimik bliver mere og mere menneskelig. Især hendes udtryk for koncentration er vidunderligt, og verdenen udforskes stykke for stykke.  
Det læste jeg i maj: Jeg følte egentlig ikke rigtigt, at jeg fik læst i maj. Alligevel er det blevet til 4 bøger, hvilket jeg på ingen måde havde regnet med. Så det er en sejr!

Majs bedste bog: Det er så svært, fordi kandidaterne er så vidt forskellige. Dog må jeg sige, at vinderen bliver "Kvantespring" af Lise Villadsen. En historie, der fortsat sidder dybt i mig, og som jeg bearbejder hver dag. Det var en YA-roman, jeg ikke anede, at der var brug for, men nu, hvor jeg har læst den, kan jeg slet ikke forstå, at der ikke er skrevet mere om at være pårørende til psykiske problemer.
Majs mest skuffende bog:
Den skuffede mig som sådan ikke. Men det er den bog i denne måned, der har gjort mindst indtryk, og som jeg på sin vis har glemt efter resten af månedens læsning. "Ikke engang et jordbær" er enormt velskrevet og vigtig læsning. Men i denne måned har den konkurreret med bøger, jeg ved, bliver årets læseoplevelser for mig.

Majs anbefaling: For en gangs skyld er der tale om fiktion i anbefalingen! Det er dog stadig en podcast, og hvis du er vild med True Crime, tør jeg godt love, at du vil elske den! "Blood Ties" er en form for radiodrama om et søskendepar, hvis forældre styrter ned med privatflyet. Inden det sker, sender moderen en sms lydende: "Your dad is..."
Den er intens, skuespillerne er AWESOME! og den er produceret på en måde, så det på intet muligt tidspunkt bliver latterligt. Plottet er virkelig godt skrevet, og man binger den på ingen tid. Jeg glæder mig til at høre, hvad I synes!
Hvad byder den kommende måned på?: Juni er min sidste officielle måned på barsel. Sidste måned uden Mark hjemme. Det er så vildt, at han har barsel (og jeg ferie) om 6 uger. Jeg starter arbejde igen om 2 måneder :o Men jeg glæder mig!
Juni byder dog på en længe ventet bog, nemlig Hunger Games prequel samt nyt, lækkert YA fra blandt andet Sarah Engell og Sofie Riis Endahl. Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til fed, fed læsning!


Hvordan har jeres maj været? Er I ved at være tilbage til normale tilstande efter corona? Får I læst oveni alt det her lockdown og anderledes hverdag?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar