.

.

tirsdag den 24. marts 2020

"Ellebæt - Jagten på feernes skat" af Kat Lassen


Titel: Ellebæt - Jagten på feernes skat
Forfatter: Kat Lassen
Serie: -
Forlag: Calibat
Sider: 119
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

 
Bogen er stillet til rådighed af forlaget Calibat. 


Emma og Rasmus er på mini-ferie hos deres farmor, der fortæller spændende historier om Ellebæt. I denne omgang fortæller farmor en af de rigtig lange, og Emma og Rasmus tryllebindes af den mystiske fortælling om Ellebæt og feen Tit.

Nogle gange finder man forfattere, men bare ville ønske var meget større, end de er. Sådan har jeg det med Kat Lassen. Den første bog jeg læste af hende hedder "Måneskinsbanden" og den smed mig bare direkte tilbage til min barndom, hvor jeg læste "De 5". Den er en hyldest til krimi og mystisk men i børnehøjde. Den bog er jeg hende virkelig taknemmelig for. Da jeg så fik præsenteret "Ellebæt", var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville sige ja tak til at læse den. Her er det ikke en børne-krimi, der er tale om, men et eventyr af fineste kvalitet samtidig med, at det er en fortælling med karakterer, man bare holder af. 


Man følger Rasmus og Emma, der er søskende på ferie hos deres farmor. Men samtidig følger man også Ellebæt og Tits eventyr i Gammelskov. 
Emma og Rasmus er typiske søskende. Emma er den kloge storesøster og Rasmus er tumlingen, der er drevet af sine behov her og nu, og som bare elsker eventyr og at høre fortællingerne om Ellebæt. Emma er den mere eftertænksomme type samtidig med, at hun bestemt også er draget af fortællingerne. Emma og Rasmus er børn på en meget umiddelbar måde, og det passer rigtig godt i eventyrsettingen. Deres søskendeforhold bringer smil frem hos læseren, fordi man kan se sig selv i deres relation, hvis man er så heldig at have en bror eller en søster. De kan mundhugges for vildt, men deres kærlighed er så fint beskrevet i bogen.
Ellebæt og Tit er et umage par. Tit taber konstant sin tryllestav, er lidt af et rodehoved og er ærlig talt ikke vildt god til at have styr på særlig meget. Ellebæt er ordentlig og er dybt fascineret af den eventyrskov, hun bor lige op ad. Ellebæt og Tit er elskelige karakterer, og sammen kan de alt. Deres venskab kan holde til meget, og de har altid hinandens ryg. Sammen finder de løsninger, og de er det klassiske makkerpar, der bare holder sammen. 


Nu siger jeg noget, som måske lyder som en kritik, men det er ingenlunde tilfældet. Historien om Ellebæt gør alt det, som man forventer af den. Den indfrier alt det, den skal, i forhold til sin genre, og det hele glider, som man kunne ønske sig. Det gør ikke, at bogen er dårlig, kedelig eller uoriginal. Men den gør det, et eventyr skal. Den er fyldt med kærlighed og hjertevarme, og som læser kan man trygt læne sig tilbage og bare nyde en eventyrlig rejse og en sød fortælling om venskab, trofasthed og spænding. Illustrationerne til fortællingen er virkelig flotte, og de giver læsningen en ekstra og fin dimension, så alle derved også kan være med. Der er ikke for mange, og dem, der er, er virkelig fint udarbejdet og smukt farvelagt. De gav mig virkelig lyst til at læse mere, og jeg dvælede ved dem alle sammen for at få de flotte detaljer med. 

"Ellebæt - Jagten på feernes skat" af et rigtigt eventyr. Der er spænding, humor og kærlighed, og den indfrier alle forventninger. Det er en bog, jeg virkelig glæder mig til at læse for mine indskolingsbørn og mine egne, når de når til den alder. Har man brug for en feelgood-fortælling eller en eventyrlig rejse, skal man kaste sig over Lassens fine fortælling om Ellebæt og Tit.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar