.

.

lørdag den 22. februar 2020

"Vejen til Panteon" af Boris Hansen


Titel: Vejen til Panteon
Forfatter: Boris Hansen
Serie: Panteon sagaen
Forlag: Tellerup
Sider: 430
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5


Lucas bor i Zonen; et trist sted for samfundets svageste, hvor der ikke er andet end grå boligblokke og elendighed. Men da Lucas' bedste ven, Cassandra, pludseligt forsvinder, indser Lucas, at der er mere end bare Zonen og den verden, han kender til. Han bestemmer sig for at finde Cassandra, og spørgsmålet er, hvor god en beslutning, det kan være...

Panteon-sagaen har efterhånden nogle år på bagen. Jeg har ikke været med fra starten, men jeg har set folk være helt oppe at køre over bøgerne. Og NU! skulle det være; jeg vil også være med og se, hvad det er, som serien kan byde ind med i en af mine yndlingsgenre. 
Det er noget tid siden, at jeg har læst klassisk fantasy, og jeg har savnet det. Når jeg sidder med velskrevede fantasyfortællinger, bliver jeg så glad. Det er fedt, at der stadig er forfattere, der virkelig bruger tiden på worldbuilding og sætter dette i fokus. 
"Vejen til Panteon" er uden tvivl en 1'er, der har til opgave at få sat universet og dets præmisser op, samtidig med at der er en god og flydende karakterudvikling bogen igennem. Universet er enormt dragende, og jeg er slet ikke færdig med at befinde mig i den alternative verden, som Hansen har skabt. 


Lucas er bogens hovedperson, og han er en meget typisk teenagedreng. Livet i Zonen er bestemt ikke fedt, men Lucas og hans venner gør, at det er til at holde ud. Det første lange stykke af bogen omhandler deres liv i Zonen samt deres venskab, og det er enormt rørende læsning. Det er fedt med en forfatter, der ikke er bange for at gå langsomt frem i sin fortælling, og det gør, at man virkelig kender personerne, inden handlingen for alvor tager fat. 
Lucas er en dreng, der umiddelbart bare er der, men samtidig er han en loyal og virkelig god kammerat. Der er ingen tvivl om, at han står op for dem, han holder af, og der skal ikke komme nogen efter hans venner. Lucas er meget nem at holde af, og som læser er han nem at holde med. 
Samtidig er der noget meget skrøbeligt over Lucas. Da Cassandra forsvinder, er det som om, at hun tager en del af ham med sig. Lucas har svært ved at acceptere, at hun bare skrider, og han føler sig forladt. Der er nogle rigtig fine scener de to i mellem, og jeg glæder mig virkelig til at følge Lucas i de kommende bøger.

Når der er tale om fantasy og en 1'er, så er det jo kun en lille flig af det store univers, læserne får lov at møde i første bog; og det er fedt, for nu sidder jeg tilbage og higer virkelig efter mere! 
Der er kapitler, hvor det ikke er Lucas, der er hovedpersonen, men nogle af de engle, der befinder sig i Empyria (den alternative verden), og det er SÅ fedt den vej igennem at få afdækket endnu mere af den mystik, som Lucas og hans venner støder på bogen igennem. Det giver et rigtig godt indtryk af, hvor etableret og stort universet er, og samtidig er det virkelig en teaser til alt det fede, der kommer i de fremtidige bøger.


"Vejen til Panteon" er en solid fantasy-fortælling og gør alt det, som en første bog i en serie skal. Der er worldbuilding og præsentation af karakterer. Samtidig præsenteres et univers, der er klar til udvidelse, og jeg glæder mig virkelig til at læse videre og få en bog, hvor introduktionerne er overstået, så der virkelig kan komme smæk på handling og plot. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar