.

.

lørdag den 1. februar 2020

Månedlig opsummering: Trætte januarDette var januar for mig: Januar har været en frisk start. Det lyder dejligt klichéagtigt, men det er ikke desto mindre sandt. Januar har været mørke morgener og tidlige aftenener. Januar har været hverdag og tid til ro. Januar har været søvnløse nætter og trætte dage. Januar har været et forsøg på at komme ud i den virkelige verden igen, og det er blevet til frokostaftaler og en enkelt biotur med en veninde. Januar har været læselyst i stor stil og nye yndlingsbøger.
Januar har været med fokus på struktur og to-do lister. Januar har været en måned med mål og drømme for det kommende år, og det er ikke altid, at det er blevet opfyldt. Januar har været planlægning af dåbsfest og glæden over at skulle fejre Ellie. 
Januar har været indkøring til storegruppe for Tristan med stor succes. Januar har været en masse serie-kigning og lurer på sofaen. 
Januar har været stille, rolig og træt. Men alligevel virkelig dejlig.

Januar på forældre-fronten: Januar har stået i barnedåbens tegn. Den 26.januar blev Ellie døbt, og hun hedder nu Ellie Esther Svensson. Esther kommer fra min mor, og vi holdt det hemmeligt indtil barnedåben - og det lykkedes! Det var en skøn og meget rørende dag. Ellie falder mere og mere ind i en rytme, og hun er fortsat det nemmeste barn på jorden. Dårlige nætter er der nærmest ingen af, og hun sover flot i dagtimerne. Vi døjer stadig med det skæve hoved, fordi hun elsker at ligge til højre. Men vi øver med hende og skal igen til kiropraktor i håb om, at det hele snart falder på plads igen. Maven er der endelig styr på, og det er fantastisk, at hun ikke bare bruger hele dagen på at græde og presse luft ud. 
Tristan er i gang med indkøring til vuggestuens storegruppe. Det går rigtig godt, og vi kan allerede mærke en stor udvikling hos ham. Det bliver så godt, når han bliver "Spire-barn", og skal nyde tiden der indtil august, hvor han skal ned til mig og gå i børnehave. Han snakker, er blevet dygtig til at falde i søvn og er ved at udfase sin lur. Det er så mærkeligt at have så stort et barn, når man står med en Ellie, der intet kan selv. Men samtidig er det også fedt at se, hvor meget der sker på 2 år. I januar læste jeg: Det er blevet til 5 bøger i januar, og det er jeg virkelig stolt over! Det er en rigtig god start på læseåret!

Januars bedste bog: Det er med at have læst årets bog allerede i januar føles vildt. Men jeg er ikke i tvivl om, at det er tilfældet. "Lighter than my shadow" af Katie Green sidder stadig så dybt i mig og bliver en unik læseoplevelse får i år. Det er jeg overbevist om.

Januars mest skuffende bog: Jeg har som sådan ikke læst nogle skuffende bøger i denne måned. Alle læseoplevelserne har været virkelig gode og har været nogle, jeg har nydt. Dog er jeg halvvejs med en bog, som jeg havde så høje forventninger til, men som slet ikke indfrier dem. Forhåbentlig bliver jeg færdig med den i februar. Men den trækker tænder ud...

Januars anbefaling: Okay. Nu lyder det åndssvagt, men er I klar over, hvad kattevideoer gør ved folk online? "Dont fuck with cats" er en dokumentar på Netflix, der handler om en helt vild kriminalsag, som jeg ikke fatter, at man ikke har hørt om. Det er for sindssygt. En ung fyr slår nogle killinger ihjel på youtube, og en masse mennesker bestemmer sig for at finde ham, så han kan meldes til politiet. Og så eskalerer det bare derfra. Jeg kan ikke sige mere uden at afsløre hele fortællingen, men det er 3 afsnit, som man bare sluger. Det er så godt produceret, og historien er fængslende! SE DEN!


Hvad byder den kommende måned på?: Februar er der so far ikke rigtigt planer for. Det er hverdag indtil nu. Måske en biotur eller to. Og så er der selvfølgelig planlagt en masse fantastiske bøger i læsestakken. Livet på barsel med en så lille baby er primært hverdag. Men jeg elsker det virkelig!

Hvordan har jeres januar været? Har I fået læst en masse gode bøger og sat mål for det nye år?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar