.

.

lørdag den 4. januar 2020

"#Parisjetaime" af Sanne Munk Jensen


Titel: #Parisjetaime
Forfatter: Sanne Munk Jensen

Serie: -
Forlag: Gyldendal
Sider: 32
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5 


Bogen er stillet til rådighed af forlaget Gyldendal.En pige tager til Paris sammen med sin væsentligt ældre kæreste. Det skal være en romantisk tur, og de skal bare nyde hinanden og tiden sammen. Det lyder da perfekt, gør det ikke?
"#Parisjetaime" er en illustreret novelle om om at rejse og opdage, hvem man selv er. 


Novelle-anmeldelser bliver sjovt nok ikke så lange som dem, der kan skrives om romaner. Alligevel er der rigtig meget at sige om Munk Jensens novelle om at rejse. Den er oplagt til undervisningsmateriale, og den sendte mig direkte tilbage på skolebænken i gymnasiet. Udover at være en virkelig smuk fortælling, er den også illustreret af Sofie Louise Dam, og tegningerne underbygger og forstærker den stemning, som Munk Jensens stærke ord efterlader i læseren. 
Illustrationerne gør bogen til et helt lille kunstværk, dels fordi de er enormt smukke, men også fordi de gemmer på utallige symboler og finurligheder, som læseren kan dykke ned i. 


Vi får aldrig et navn på hovedpersonen i bogen, men vi ved, at hun netop er færdig med gymnasiet. Hun er kæreste med en væsentligt ældre mand, og nu er de rejst på kærlighedsferie til Paris. Det er dog på denne tur, at det går op for hende, hvor store forskellige, der egentlig er på de to. Dels lever hun sit liv på Instagram og uploader det ene perfekte billede efter det andet, men for hende betyder kærlighedsferie også spontanitet og hed elskov på hotelværelset. 
Umiddelbart virker hun som typen, der har alt, men som læser må man hurtigt sande, at det hele er en facade, der skal kunne vises frem på sociale medier.
På ganske få sider formår Munk Jensen at portrættere en ung pige, der er rodløs og ikke aner, hvad hun vil med sin tilværelse. Der er en håbløshed over hende, og som læser er der ikke svært at se en del af sig selv i hende. Livet efter gymnasiet er et hav af valg, men også fravalg, og det er netop det dilemma, man som læser inviteres med ind i, når man læser denne novelle. 


"#Parisjetaime" er en stærk fortælling om at finde sig selv og tro på, at man kan det, man vil. Der er meget på spil, selvom der blot er tale om en novelle, og illustrationerne er med til at skabe en fortælling med dybde, håb og karakter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar