.

.

mandag den 16. december 2019

"Myntes dagbog: Ingen venner, hvad nu?" af Stine Spedsbjerg


Titel: Ingen venner, hvad nu?
Forfatter: Stine Spedsbjerg

Serie: Myntes dagbog
Forlag: Gyldendal
Sider: 140
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5 


Bogen er stillet til rådighed af forlaget Gyldendal. 


Mynte er flyttet fra det store København og til det, hun selv kalder Møgby. Hun skal nu starte forfra og lære alle at kende. Hun savner det derhjemme, og der er ingen, der gider at være venner med hende. Men en dag flytter Zosia til Danmark og ind i Myntes klasse. Måske er der håb forude, når det kommer til venskaber?

Det er ofte, at jeg føler, at jeg kommer til en fest senere end alle andre. Måske er de fleste allerede taget hjem... Her tager vi selvfølgelig ikke bogstaveligt, men når det kommer til at hype forskellige ting. Stine Spedsbjerg er bedre kendt som StineStregen, og hun har udgivet adskillge små bøger og tegneserier, især på Instagram. Jeg fik bogen tilsendt som gave og tænkte, at det da var en fed og anderledes tegnestil. Den ville jeg gemme til min barsel. Det er jeg SÅ glad for, at jeg gjorde, for den har været så hyggelig at sidde med. Den er til den lidt yngre læser i forhold til, hvad jeg plejer at anmelde, men det gjorde mig ingenting. Den er perfekt til de 11årige og opefter, og det er så dejligt, når der også skrives YA til denne målgruppe. 


Noget af det, der virkelig giver historien en ekstra dimension er de geniale tegninger, som StineStregen har lavet til fortællingen. De er morsomme, rørende og giver Myntes personlighed endnu mere liv. Der er små kommentarer i hjørnerne, hvor det hele bliver lidt meta i sin fortællerstil, og samtidig gør det bogen meget nemmere at læse, hvis man finder det svært at komme i gang med en bog. 
Mynte er en skøn karakter! Hun er sød, sjov og meget ligetil. Hun er ked af at være flyttet fra storbyen og sine venner, og hun er bange for at være anderledes og hende den sære uden venner. Det er meget "teenager-typisk" men samtidig også meget nemt at sætte sig ind i, fordi det er en følelse, de fleste oplever på et eller andet tidspunkt i deres liv. 
Mynte er lidt ligesom Nynne er i Nynnes dagbog. Til tider er hun en klovn, der bare ikke kan begå sig i det sociale på nogens om helst måde, og hun kommenterer på sit liv med sarkasme og ironisk distance. Samtidig er hun enormt elskelig, og man holder virkelig af og med hende fra starten af fortællingen.


"Myntes dagbog: Ingen venner hvad nu?" er en kærlig og lille illustreret fortælling om venskaber, kærlighed og at ville passe ind. Den er humoristisk og rørende, og som læser har man det skønt efter endt læsning. Jeg glæder mig sådan til at læse mere om Mynte, når den næste bog kommer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar