.

.

mandag den 2. december 2019

Månedlig opsummering: Babylykke i novemberDette var november for mig: Denne opsummering bliver enormt kort på alle fronter. November har stået i babys tegn. Terminen var 7.november, og vi har bare gået og ventet på, at Ellie ville melde sin ankomst. Ja, nu er det officielt; hun hedder Ellie! Men alt om hende kommer i næste afsnit.
November har været ventetid. Venten, længsel og samtidig sommerfuglene i maven over det nye og ukendte, der ventede os. Derfor har november også været lange lure, laden op og frustrationer over at gå så vanvittigt over tid, når nu Tristan kom 4 dage efter termin! 
November har været en flot koncert med Aarhus symfoniorkester, hvor de spillede musikken fra Ringenes Herre 3; det sidste, der skulle nås inden Ellies ankomst.
November har været gode bøger og ro. November har været en venden op og ned på alt og sindssygt skræmmende. November har været forløsning. November har været tårer og glæde og tilvenden. November har været fantastisk.

November på forældre-fronten: Billedet siger vel alt, gør det ikke? Jeg er ikke køn. Men lykkelig. Skide træt og høj på adrenalin, fordi jeg har formået at løbe et marathon. Sådan føles det i hvert fald, siger de kloge. Nu er vi forældre til 2. Shit det er vildt. Jeg har født. Igen. Jeg har presset min krop til det yderste endnu en gang, og jeg er nu endnu en lynfødsel rigere. Det er så vildt. Og jeg lover, at der kommer en fødselsberetning til jer, der er interesserede i det :). 
Tristan har taget det rigtig fint at blive storebror. Han synes, at Ellie er sød, og han er meget kærlig over for hende og vil rigtig gerne hjælpe med ting. Det at dele mor og far er til gengæld en udfordring til tider. Han laver lidt mere ballade og vil ikke altid høre efter. Nætterne har været lidt tumulte, fordi han er vågnet grædende og har villet have sine forældre. Og det har han fået. Ellie og jeg har derfor sovet lidt på sofaen, så far og søn kunne boltre sig i den store seng uden forstyrrelser. Det er okay og helt normalt alt sammen. Alt er en fase, og vi klarer det godt!
Ellie er til gengæld en baby helt modsat sin storebror. Hun sover. Meget. Hun lader sig selv sove. Og spisningen går fantastisk, fordi hun er flaskebarn. Det er en bevidst beslutning fra start, og vi trives alle 4 rigtig godt med det, hvilket må siges at være det vigtigste. Der er de klassiske ting som ondt i maven og bøvl med denne, men det ved vi er de første måneder, og så er det slut. Ellie er sød og mild og finder sig i rigtig meget. Hun er en klassisk 2'er, siger sundhedsplejersken. Det er sjovt at prøve en nem baby, og det har givet os alle mulighed for at lande i de nye roller på rolig vis. 


Det læste jeg i november: Selvom baby har været månedens overskrift, er der alligevel blevet læst. 3 bøger er det blevet til - og den ene på 700 sider vel at mærke! Det er jeg stolt af.

Novembers bedste bog: Alle mine bøger i november står tilbage som stærke læseoplevelser og nogle af årets bedste. Derfor kan jeg ikke vælge en. Bøgerne, der er tale om, er "Er du okay Helene?" af Anika Eibe. Det er enormt stærk og vigtig YA roman om overgreb og voldtægt. "Spektrum 4" af Nanna Foss, som er den længeventede fortsættelse i en serie, jeg slet ikke kan stoppe med at rose. Sidste bog er "Den sorte enkes by", som er den første bog i en ny serie af Nicole Boyle Rødtnes. Den var en sand pageturner, og jeg sidder bare her og venter på næste bog i serien!

Novembers mest skuffende bog:
Der har simpelthen ikke været nogle skuffelser her i november. Sådanne måneder er fantastiske.

Novembers anbefaling: I denne måned vil jeg anbefale en podcast-serie. Der er to sæsoner, der har hver sin podcast. Den ene hedder "Det perfekte offer", den anden hedder "Det perfekte offer 2". Den handler om det at kunne misbruge sin magt, når man arbejder i psykiatrien eller på anden vis har med psykisk ustabile at gøre. For hvem tror vi på, hvis en psykisk syg siger, at der begås overgreb på afdelingen? Patienten eller lægen? Det er en enormt spændende og skræmmende serie, som alle bør høre. Den har et vigtigt budskab og er samtidig virkelig godt produceret!


Hvad byder den kommende måned på?: December er jo bare en magisk tid på året. Seriøst. Jeg er den største juleelsker, og jeg har slet ikke kunnet vente på, at vi kunne pynte op og glæde os herhjemme. Tristan forstår væsentligt mere, hvad jul handler om i år, og der er bare noget magisk over at have børn omkring sig i julen. Han får en lille symbolsk gave i sin julesok hver morgen, og smilet på hans ansigt er simpelthen fantastisk. Jeg elsker det. Decembers læsestak er klar, og der er en del korte bøger på programmet, fordi jeg har brug for et godt læseflow, nu, hvor hverdagen skal findes på ny. Samtidig har jeg indledt et samarbejde med BookMate, som I kommer til at høre meget mere om; forhåbentlig kan de redde de lange gåture med barnevognen, så læsningen også kan ske via lydbøger!

Har november måned været god hos jer? Hvilke fede bøger har I læst? Og var I til bogforum?

1 kommentar:

  1. Jeg synes du ser godt ud på billedet, og jeg glæder mig til at læse din fødselsberetning ��

    SvarSlet