.

.

fredag den 4. oktober 2019

Månedlig opsummering: Efterårselskende september
Dette var september for mig: September er en måned, som jeg bare altid vil elske. Der er noget over officielt at kunne sige, at nu slutter sommeren. Samtidig er der noget magisk over de mørkere dage, blæst og farverne, der har utallige nuancer. Jeg er en stor fan af efterår, og det har vi budt velkommen i september. 
Samtidig har september været en måned, hvor jeg har måttet prioritere i mange ting. Jeg har ikke det store overskud mere, så september er blevet til utallige middagslure (på flere timer), afslappende dage på sofaen og manglende overskud til noget som helst. 
September har været forsøget på at komme tilbage til bøgerne, som bestemt er lykkedes. September har været stand-up og gode grin med venner.
September har været serie-kigning med min mor og Mark.
September har været te og varm kakao i alt for store mængder.
September har været min fødselsdagsmåned, hvor jeg er blevet fejret og hygget om.

September har været sweatre og tæpper.
September har været rigtig dejlig!

September på forældre-fronten: I september har jeg fødselsdag - og det har Tristan også! Nu er vi forældre til en dreng på 2. Så er man stor, synes moren! Han snakker derudaf, og der er ikke et ord, han ikke forsøger at sige. Der er noget magisk over de små dialoger, vi kan have med ham, og jeg elsker den respons, der virkelig viser sig nu. Han kan ytre sine behov og ønsker, og selvfølgelig kan han blive sur, når tingene ikke går hans vej. Men han er enormt lyttende, og langt de fleste gange, kan man aftale sig ud af tingene eller forklare, hvorfor man fx skal i vuggestue med jakke på. 
Tristan er nysgerrig på den MEGET! store mave, og han er nysgerrig på de ting, der efterhånden indfinder sig til lillesøster. Især hendes seng synes han er interessant. Det er dejlige tegn, og vi taler meget om, at NU! kommer hun snart ud og leger og skal nusses. Han er helt med på, at hans opgave blandt andet bliver at finde hendes sut og bamse, når hun er ked af det. 
Graviditeten er hård og ikke sjov mere. Daglige smerter og belastninger er en del af hverdagen, og jeg har brug for al den aflastning, jeg kan få fra Mark, venner og familie. Jeg glæder mig ENORMT til at få hende ud, så jeg kan få min krop igen, og så andre også kan hjælpe med hende. Jeg glæder mig til at kunne lege på gulvet med Tristan, og jeg glæder mig bare til ikke at have ondt hele tiden. 


Det læste jeg i september: 1 bog. Men til gengæld er jeg halvvejs både med en e-bog og den store bog, jeg har læst hele september. Læselysten er vendt tilbage her sidst på måneden, kan jeg mærke, og det er virkelig dejligt. Når jeg er alene om formiddagen, må jeg bare erkende, at jeg ofte prioriterer at sove; eller også sidder jeg og lytter til podcast, mens jeg ordner tøj eller de andre småting, jeg fortsat kan hjælpe til med. Men ja, det er blevet til 1 bog.

Septembers bedste bog: Jeg synes ikke, at jeg har læst en virkelig wauw-bog i september. Så den her kategori vil jeg lade stå.

Septembers mest skuffende bog: Jeg er som sådan ikke skuffet over den bog, jeg har fået læst i september. Bogen er "Transformer" af Linda P. Den er ikke dårlig, men den var der ligesom bare, og jeg var hurtigt videre. Den tog nogle spændende emner op, men den gjorde alt det, jeg forventede af den og ikke det ekstra, som en rigtig god biografi kan. Derfor står den tilbage som månedens middelmådige læseoplevelse for mig.

Septembers anbefaling: Jeg er SÅ glad for det her nye segment! Min anbefaling i september er en podcast, som jeg virkelig elskede at lytte til. Jeg lyttede til episoderne, så snart de kom ud, og jeg er så ærgerlig over, at den er afsluttet. Der kommer nemlig kun de 6 episoder, der er udkommet. Den hedder "Den danske seriemorder" og er lavet af en tidligere efterforsker hos politiet. Det er en fortælling om Amagermanden, og formålet med podcasten er at se på, hvorvidt Amagermanden muligvis kunne have begået nogle af de uløste kvindedrab, København står tilbage med den dag i dag. En enormt spændende miniserie, hvis man er til True Crime. Den kan høres på Mofibo (og er efterhånden også at finde dér, hvor du ellers hører podcast), og er virkelig et lyt værd!

Hvad byder den kommende måned på?: Nesting. Seriøst. Oktober bliver forberedelse til lillesøster, og der skal styr på de sidste ting. Samtidig bliver oktober en masse lægeaftaler, turer til jordemoder og på sygehuset, for sådan er det bare sidst i graviditeten. Samtidig bliver oktober min læsemåned, for jeg har så mange bøger liggende, som jeg har glædet mig til i lang tid. Læsning er sat i system, for så får jeg det gjort og kommer tilbage til en god rytme. Det virker for mig, også selvom det lyder meget pligt-agtigt. 

Har I haft en god start på efteråret? Og er der blevet læst nogle gode bøger, som du vil anbefale andre?

1 kommentar:

  1. Sikke en fin og inspirerende blog. Dejligt at høre, at du er glad for Mofibo. :D

    SvarSlet