.

.

søndag den 27. oktober 2019

"40 ting du skal vide om din fødsel" af Cana Buttenschøn


Titel: 40 ting du skal vide om din fødsel
Forfatter: Cana Buttenschøn

Serie: -
Forlag: People's Press
Sider: 220
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5 Bogen er stillet til rådighed af People's Press.

Det er ligegyldigt, om du skal føde for første gang eller om det er noget, du har prøvet før. Informationer er noget, du bombarderes med. Det kan være svært at sortere i, hvad der råd og synsninger og hvad der er fakta.
I denne bog forsøger Cana Buttenschøn, der både har førdt børn men som også er jordemoder at tage den vordende mor i hånden og fortælle om de 40 ting, der er NEED TO KNOW-stuff. 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg virkelig har været begejstret for Buttenschøns andre bøger. Her i min 2.graviditet har jeg løbende læst "40 uger inden", og selvom jeg har været gravid før, har den været en genial ven og guide igennem et totalt kaotisk og anderledes forløb. Jeg læste desværre først "40 uger efter", da Tristan var 1 år, men den ligger klar, så jeg kan genlæse den med lillesøster og faktisk følge de første 40 uger i hendes liv gennem den. 


Som gravid er det ikke nogen hemmelighed, at Google, veninder, familie, fagpersoner og fremmede gerne vil fortælle, give råd eller vejlede. Og det er bare så overvældende, for alle har bare hver deres opfattelse af fødsel, graviditet eller livet med børn. Så hvad skal man forholde sig til?
Jeg siger ikke, at denne bog er den ultimative sandhed. Men jeg siger, at hvis jeg havde haft den i min 1.graviditet og op til min første fødsel, havde jeg slet ikke været lige så forvirret og bange.

Buttenschøn leverer ikke SVARET her. Bestemt ikke. Men her er fakta, og der er informationer, som bliver belyst fra forskellige synsvinkler, så man som læser kan tage det med derfra, som man kan bruge, og det er dejligt befriende. 

Her afdækkes alt fra den normale fødsel til kejsersnit til præmatur-børn, og det er så dejligt, at man er forberedt på alle scenarier. For selvom man har en forestilling om, hvordan ens fødsel skal være, er det langt fra sikkert, at det bliver på den måde. Det er virkelig beroligende læsning, og jeg føler mig virkelig klædt på til at føde endnu en gang.
Noget af det, jeg virkelig nød i bogen (er det noget, som andre gravide også elsker? Nogle vil kalde det selvpineri, men jeg ELSKER det!) er de mange fødselsberetninger, der er at finde. Her er det virkelig kvinder med virkelige kroppe og fødsler bag sig (endda også enkelte fædre!), der fortæller om deres oplevelse med hele forløbet - endda helt uden filter. Det er så fantastisk, og det understreger netop pointen om, at ingen kvinder er ens, og at alle fødsler er okay. Der er ikke noget, der er bedre end andet, for vi er skide seje, at vi får et barn bragt ud i verdenen. 


"40 ting du skal vide om din fødsel" er en genial, morsom og virkelig kærlig håndsrækning til vordende mødre. Den forbereder, oplyser og underholder virkelig på en herlig måde. Den er hyggelig læsning samtidig med, at man virkelig får noget med derfra. Hvis man er gravid og godt kunne bruge informationer eller fortællinger om fødsel, så er denne bog bare et must-read. Her er et rigtig godt og realistisk bud på, hvad du SKAL vide, inden din fødsel går i gang, og jeg elsker det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar