.

.

torsdag den 22. august 2019

"Den døde piges skrig" af Kristoffer J. Andersen


Titel: Den døde piges skrig
Forfatter: Kristoffer J. Andersen
Serie: -
Forlag: Tellerup
Sider: 224
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5


Anton er fyren, der bare nyder livet. Han er ovenpå, kæresten er lækker, og han og kammeraten er de populære drenge. Men da en pige tilbyder ham og kammeraten 5000 kroner for at finde hendes forsvundne veninde, ændrer alt sig. Anton modtager mystiske beskeder, der er billeder af døde piger på hans telefon, og 666 beskeder skrives hver nat med ordene: FIND HENDE!

Der er noget over gyserfortællinger, der altid har fascineret mig. Og jeg elsker især dem, hvor man selv skal gætte med, og hvor det er overnaturlige kræfter, der er på spil. 
"Den døde piges skrig" lød som en rigtig god blanding af disse ting, og derfor glædede jeg mig til at komme i gang med den.
Det er den bestemt også. Den er en horror-fortælling med alt, hvad det indebærer, og dens plot fungerer super godt.
Det er bare sådan, at i de virkelig gode gyserfortællinger er der også karakterer, man holder med og virkelig kæmper for skal klare den; og det var her, at bogen og jeg blev uenige. 


Anton er bogens hovedperson. Han er som nævnt en fyr, der har det hele, og han lever det fede liv. Han bliver set op til, og han er ærlig talt en lort. Han mobber for at imponere, og han bruger unødvendigt grove metoder for at fremstå som den seje. 
Antons karakter bliver meget karikeret, og som læser har man bestemt ikke lyst til at holde med ham. Da Anton så blandes ind i mysteriet om den forsvundne pige, bliver hans liv alligevel vendt og drejet, og man tænker, at nu må Anton forstå, at verden også findes ud over hans egen næsetip.
Antons udvikling i historien virker enormt klodset og forceret. Det bliver et sideplot, der ikke gavner den egentlige fortælling, og jeg kunne snildt have været det foruden. Den smule nuance, der dukker op i Anton, bliver irrelevant, dels fordi det intet har med fortællingen at gøre, men også fordi jeg som læser havde mistet interessen for ham og bare ville have gåden løst.

Karaktererne omkring Anton er ensidige og til tider trælse. Hvor Anton måske består af nuancer til tider og overvejer sine handlinger, står han tilbage med venner, der er direkte idioter eller en så overfladisk kæreste, at jeg til tider skammer mig på mit køns vegne. 
Det er bestemt ikke karaktererne, der opvejer fortællingen, og det er en skam, fordi det går så meget udover læseoplevelsen.


Plottet er som nævnt velfungerende, og det er også det, der gør, at jeg læser bogen færdig. Jeg elsker mysteriet, og selvom den til tider er gennemskuelig, gør det mig intet, fordi det er hér, forfatteren har kastet sin kærlighed. Her er der mystik, twists, og jeg var fanget fra starten. Det bliver en historie, der pludseligt gør noget andet end det, jeg regnede med, og de mystiske sms'er fik det til tider til at løbe mig koldt ned ad ryggen. Det er rigtig godt skrevet, og det er virkelig her, man kan se Andersens talent for genren. 

"Den døde piges skrig" er en fin gyserfortælling; og det er det. Karaktererne er ikke specielt nævneværdige, men plottet fungerer super godt og giver sin læser en gyseroplevelse, der både overrasker og skræmmer

2 kommentarer:

  1. Mit navn er Eva Hovmand Skjøtt, jeg har været gift i over 6 år, og det var forfærdeligt, fordi min mand virkelig snydt på mig og ledte efter en skilsmisse, vi brød sammen for et år siden og vi kom tilbage efter så mange behageligheder for dejlig kærlighed gaver. Jeg elsker min mand så meget, at der ikke er nogen time på dagen, hvor jeg ikke tænker på ham, han er en verden for mig, jeg værdsætter ham på samme måde. være så jeg ikke kan gøre noget for at skade ham eller få ham til at føle sig trist. Jeg stødte på en blog-blog Et vidnesbyrd kaldet "Osawe jennifer" på Internettet, hvordan han gendannede den store nedtrængte storpræstinde i medgiftens tempel, hendes eks-mand derhjemme efter 3 dage med kærlighedsformularer. Jeg har læst så mange forskellige postkommentarer om forundrede store kræfter har hjulpet mennesker over hele verden, uanset afstanden, de har bragt ex-kærlighed og hjulpet med at løse skilsmissen, og separate beretninger kom ud af kærlighed og skabte mennesker glade i forholdet. Jeg skal være 100% sikker, så jeg prøvede og sendte en kontaktmeddelelse til doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 og han svarede straks, og jeg fortalte ham min historie, og han gav mig kun 2 dage til at fortolke natten den hun var tilbage og bad om tilgivelse, hvor vidunderligt og pålideligt hans arbejde var. Hvis nogen har lignende problemer, bedes du kontakte ham på hans e-mail.

    SvarSlet