.

.

onsdag den 31. juli 2019

Månedlig opsummering: Ferie-ramte juli


Dette var juli for mig: Juli blev en måned, som jeg slet ikke havde regnet med. Jeg troede, at jeg i min ferie skulle blogge en masse, læse tons af bøger og virkelig give den gas herinde. 
I stedet blev juli et sandt ferie-paradis. Juli har budt på ro og ingenting, der skulle nås. Juli har været min fars store surprise-60års fødselsdag, som gik lige efter planen og var alle de hemmelige møder og planlægning værd! Juli blev sommerhusovernatning med Tristan, hvor det faktisk føltes som om, at vi engang kommer til at kunne tage på ferie som familie.
Juli har været lange dage i haven, både med havearbejde, is og leg. Juli har været hedeture for den gravide og derfor adskillige ture til stranden med sandlegetøj og stenkast i vandet. Juli har været planlægning, opsparringer og drømme for børneværelser.
Juli har været hygge med veninder og venner, som jeg slet ikke har haft tid til alt for længe. 
Juli har været R O. 
Juli har ikke været pligter eller stress og jag. Juli har været lystbetonet, og GUD! hvor har det dog været fantastisk.

Juli på forældre-fronten: Vi har virkelig nydt at have ferie! I skrivende stund har Tristan næsten været hjemme i 3 uger, og han skal starte vuggestue på mandag. Det bliver lidt spændende. Mark og jeg tager næste uge med, netop for at kunne køre Tristan lidt ind igen, og så vi kan nå nogle af de der kedelige, praktiske ting, man ellers ikke når herhjemme, når en tumling vil lege og kravle rundt på én. 
Juli har været en mulighed for at teste af at tage på weekend sammen som familie, en tur i Lalandia (en succes!) og en tur i Mini zoo for at se, om den idé også bed på ynglet. Det gjorde det, og i stedet for en uges ferie et sted hen, har vi virkelig nydt dagsturene og det med at mærke efter, hvad vi ville den pågældende dag. Det har været SKØNT at have Mark mere hjemme, og det er tydeligt, at Tristan har forelsket sig i sin far på ny. 
Det har givet mig mulighed for at blive aflastet, for juli har ikke været en nem måned som gravid.
Det positive, og det, der opvejer hele møget, er, at hun sparker løs. Jeg mærker hende flere gange hver dag (nu er jeg også så langt, at det SKAL jeg, ellers skal fødegangen kontaktes, GISP!), og hun giver den meget mere gas end sin storebror. Jeg nyder at mærke hende bevæge sig, og jeg minder mig selv om, at det er sidste gang, at jeg får lov til at mærke liv på den her måde. Det skal nydes. 
Alt det andet er så semi-træls, sagt på jysk. Jeg har ondt, plukveerne stopper ikke, og jeg udmattes enormt hurtigt. Min krop er bare træt og vil have flere pauser, end den kan få. Jeg er rastløs, kan ikke sidde eller ligge i lang tid, og vand i kroppen begynder så småt at melde sin ankomst. Lort. Og mavesyre. Av for satan. Jeg æder mine mavesyreneutraliserende piller, som var de slik. 
I august skal jeg både til jordemoder og læge, og der skal snakkes alvor. Og det er jeg træt af. 


Det læste jeg i juli: Som nævnt har juli betydet ferie. Men jeg har alligevel formået at læse 3 bøger, og det er jeg stolt af, taget i betragtning, at jeg virkelig ikke husker, hvornår jeg sidst tog en bog frem.

Julis bedste bog: Ingen tvivl. "Offer 2117" af Jussi Adler-Olsen. Den var fantastisk på alle måder og total meget ventetiden værd! Jeg er slet ikke færdig med at hype over den, og nu er Mark gået i gang med serien. Derved kan jeg liiiige gennemleve det hele en gang til og blive mindet om, hvor sindssygt dygtig Adler-Olsen er.

Julis mest skuffende bog: De to andre bøger, jeg har læst, har begge været en middel læseoplevelse. Men den, der skuffede mest, må nok være "Den døde piges skrig" af Kristoffer J. Andersen. Dens gyser-plot fungerede, men karaktererne stod jeg helt af på, og det var en skam.

Hvad byder den kommende måned på?: August betyder tilbage til hverdagen. Som nævnt er der en uges ferie mere, men så skal jeg i gang med at finde tilbage til livet med institution, arbejde og deltidssygemelding. Det er jeg spændt på. August byder også på hyggelige timer med venner og familie, da der er enormt mange fødselsdage i august herhjemme. 
Læsemæssigt aner jeg det ikke. Jeg er nødt til at se, hvad der griber mig, tror jeg. Lige nu ved jeg det ganske enkelt ikke. 


Har I haft ferie i juli og fået slappet lige så godt af som jeg? Er der blevet læst nogle gode bøger i jeres ferie, eventuelt nogle I vil dele med andre?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar