.

.

søndag den 2. juni 2019

Månedlig opsummering: Forandrende majDette var maj for mig: Jeg havde håbet, at maj ville være en måned med meget mere ro end april. Det blev den på sin vis også. April var en måned, hvor jeg skulle vænne mig til ny hverdag, og så var det en måned, hvor graviditetsgener fyldte meget. I maj er ny hverdag blevet rutine, og selvom vi pludseligt har enormt travlt, så er tingene en del nemmere at gå til, end de var sidste måned. 
Maj har været en måned med rigtig mange dejlige hygge-ting. Jeg har været i teateret med Mark i Aarhus og se "Rocky Horror Picture Show", hvilket jeg fik billetter til i mors dags gave sidste år. Det var hele ventetiden værd, og vi havde købt et "kit" med, så vi fik lov til at kaste konfetti, danse og skyde vandpistoler i salen. Det var sådan en fest, og jeg nød virkelig en aften med gak og gøgl. Derudover var vi i Aarhus på Moesgarrd museum og se "Kong Arthur", som foregik ude på det store græsareal i forlængelse af museet. Det var en vild forestilling, og så er Moesgaard bare altid et besøg værd!
Maj har også været en måned med søde venner og tid til bare at være, selvom der har været travlt. Jeg har fået lov at lave ting, som JEG har haft brug for, og det har gjort, at batterierne er blevet ladet op på en helt anden måde. 
Maj har samtidig været en måned, hvor bekymringerne har fyldt. Da kvalmen kunne tøjles, fik jeg ondt. Sådan lidt for meget ondt.
Maj endte derfor i en deltidssygemelding fra mit arbejde, fordi jeg frem for alt skal passe på den lille pige i min mave. Det var ventet samtidig med, at det virkelig kom som et chok, for jeg havde regnet med, at jeg skulle arbejde lang tid endnu. Samtidig har mit arbejde indført skånehensyn, men vi må ikke eksperimentere mere, er meldingen fra lægen. Hun er bange for, at det ellers ender i en fuld sygemelding, og det vil jeg virkelig gerne undgå.
Så maj har været forandrende på mange punkter. Men samtidig har den været mere rolig, og det har virkelig været tiltrængt. 


Maj på forældre-fronten: Nu er det jo endelig! officielt, at jeg er gravid, og derfor kan forældre-afsnittet deles op i 2. Tristan og BabyE! 
Tristan er i en god periode for tiden. Han er færdig med at spasse totalt ud og have brug for sin mor inden for en afstand af 2 centimeter. Det nyder jeg i fulde drag. Han spiser, han leger og han snakker i ét væk. Der er også flere og flere nætter, hvor der soves igennem, og jeg beder fortsat til, at vi er helt færdig med natte-spisningen inden sommerferien, for ellers tager vi kampen der. 
Men der er især det sproglige, der er sjovt at følge nu. Han har så bestemt sig for, at ordene "mor" og "far" ikke er en del af hans ordforråd. Til gengæld er ord som "vandmelon" og "koldskål" det. Så deeeet...
BabyE vokser som hun skal. I maj fandt vi ud af, at hun er hun, og det er simpelthen så fantastisk, at vi får lov til også at få en lille pige. Jeg har stadig ikke helt fattet det, men maven vokser for vildt, så der må jo være en derinde. Som nævnt døjer jeg med plukveer, der gør ondt. Kvalmen er heldigvis til at styre, hvis bare jeg spiser. Især kiks. Der ryger en pakke digestive om ugen, og jeg sværger, jeg rører dem aldrig igen, når baby er ude. Men det virker...

I maj læste jeg: Jeg føler endelig, at jeg er tilbage til at læse bøger, og det er SÅ dejligt! I maj har jeg læst 4 bøger, og det er rekord for i år. Nu sidder der sikkert nogle og griner, fordi de læser 4 bøger om dagen BUT I DONT CARE! Jeg læser, og det er SÅ dejligt!
Majs bedste bog: Jeg har generelt læst gode bøger i maj, men jeg må sige, at der en bog, der alligevel står ud for mig fortsat. "Din store idiot" af Carina Kamper var virkelig rørende, og jeg er SÅ glad for, at jeg fik den læst. Den kunne noget særligt, og jeg er slet ikke færdig med at anbefale den til folk omkring mig. Anmeldelsen kommer også snart på bloggen!


Majs mest skuffende bog: Det må nok være "Savn mig ikke" af Carrie Fountain. Den var ikke dårlig, men den fangede mig ikke, som jeg håbede på. Den blev slet ikke til den fortælling, jeg forventede af den, og i stedet havde den for mange kliché-øjeblikke, som jeg havde svært ved at tilgive den.


Hvad byder den kommende måned på?: Juni er sidste måned med stress-arbejde. Minispiren skal afsluttes, og det er nok overskriften for meget. Samtidig ved jeg slet ikke, hvordan mit arbejdsliv ser ud i juni. Det er nemlig i skrivende stund søndag, og det er i morgen, at jeg mødes med min leder for at snakke om, hvordan deltid bliver for mig. Bogmæssigt er stakken allerede lagt frem. Jeg er allerede i gang med en længe ventet bog, og jeg kan bare mærke, hvor dejligt det er at være tilbage i et godt flow. Der er ikke de store aftaler i mit privatliv, fordi med alt det arbejde, har jeg simpelthen brug for helle i mine weekender. Og det er okay!

Har I nydt maj måned? Hvilke bøger kan I anbefale her og nu? Nåede I alt det, I havde planlagt?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar