.

.

søndag den 26. maj 2019

"Savn mig ikke" af Carrie Fountain


Titel: Savn mig ikke
Forfatter: Carrie Fountain
Serie: -
Forlag: CarlsenPULS
Sider: 314
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

 
Bogen er stillet til rådighed af forlaget CarlsenPULS.


Miranda er bedste veninder med den selvsikre og mystiske Syd. En dag er Syd forsvundet, og ingen kan få kontakt til hende. Miranda står nu på egne ben i den store teenageverden, men også i kampen mod Nick, der svigtede Miranda på deres første date. 
Miranda bestemmer sig for at finde sin veninde, men de oplysninger, hun får gravet frem, giver et helt andet billede af Syd; og Miranda selv.  

Da jeg hørte om "Savn mig ikke", tænkte jeg med det samme på John Greens "Paper Towns". Det er historien om den mystiske Q, der pludseligt forsvinder men alligevel efterlader spor til, hvor hun er. Man aner ikke, hvem hun er i virkeligheden, og sammen med hovedpersonen må læseren opklare hele Q's mysterie.
Det er lidt samme form for historie, der er tale om her og så alligevel ikke. 

Mirandas fortælling er i større grad en fortælling om sorg. Inden Syds forsvinden har Miranda nemlig oplevet, at hendes mor også er forsvundet fra hende og hendes far. Derfor er svigt ikke en ukendt størrelse for Miranda, og det hjælper heller ikke, at Nick dumper hende til skoleballet. 


Miranda er en spændende hovedperson. Netop fordi svigt er så stor en del af hende, bliver hun enormt skrøbelig og har svært ved at binde sig til andre. Desværre oplever hun gang på gang, at når hun endelig åbner sig op, forsvinder folk eller dropper hende. Først hendes mor, så Nick og nu Syd. Der er et eller andet over Miranda, der gør hende meget voksen at følge. Hun har lært at lukke af for følelser på sin vis. Hun reagerer, når andre ikke ser det, og hun forsøger at virke moden og rationel, selvom der er en storm af frustration og sorg i hende.
Det fungerer rigtig godt gennem bogen, og det gør også, at hun bliver en anden slags hovedperson i YA. 


Desværre er der dele ved bogen, der gjorde, at jeg stod af. En ting, som sikkert også kan tillægges min graviditet, er, at jeg synes den var meget langsommelig i starten. Jeg havde meget svært ved at komme ind i handlingen, og jeg havde svært ved at finde overskuddet til at læse videre. De første 120 sider var tough. Men så var det virkelig også, at handlingen tog til og bogen fandt ud af, hvad den ville, og hvor handlingen skulle bevæge sig hen. Det nød jeg, indtil det helt store problem opstod; Miranda og Nick. 
Miranda er håbløst forelsket i Nick, selv efter hans svigt til skoleballet, hvor han aldrig kom og hentede hende. Historien om sorg, at miste og på sin vis at komme videre, fordi man ikke har andre valgmuligheder er så spændende. Det er en plotline med så meget potentiale, og jeg havde en fornemmelse af, mens jeg læste, at bogen bare smed det på gulvet for i stedet at blive en typisk kærlighedsfortælling, der er fortalt alt for mange gange før.
Den fortælling, der kunne have været, blev mere og mere til klichéer og tråde, der var alt for forudsigelige. Det blev en helt anden bog end den, jeg havde regnet med, og det ærgrede mig helt vildt. 


"Savn mig ikke" er en bog, der tager vigtige temaer op. Vi har brug for bøger om svigt, sorg og at stå alene. Der er brug for en bog som denne, der fortæller, at vi har brug for at komme videre og ikke blot kan leve i minderne om dem, vi mister. Desværre vælger fortællingen en drejning, jeg ikke var helt enig i, og derfor står jeg tilbage med en læseoplevelse, der ikke blev det, jeg håbede på.

2 kommentarer:

 1. Hej, jeg vil dele mit vidunderlige vidnesbyrd Efter at have været i forhold til Mand i årevis brød han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham tilbage så meget på grund af den kærlighed jeg har for ham bad jeg ham om alt, jeg lavede løfter, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem for min ven, og hun foreslog, at jeg hellere skulle kontakte en stavekaster, der kunne hjælpe mig med at stave for at bringe ham tilbage, men jeg er den type, der aldrig troede på magi, jeg havde intet valg end at prøve det, jeg mailede stavekassen, og han fortalte mig, at det ikke var noget problem, at alt vil være okay inden tre dage, at min ex vender tilbage til mig inden tre dage, han kastede magten og overraskende på den anden dag, den var omkring 4 pm. Min ex kaldte mig, jeg var så overrasket, jeg svarede på opkaldet og alt, hvad han sagde var, at han var så ked af alt, hvad der skete, at han ville have, at jeg skulle vende tilbage til ham, at han elsker mig så meget. Jeg var så glad og gik til ham, det var hvordan vi begyndte at leve sammen lykkeligt igen. Siden da har jeg lavet et løfte om, at enhver, jeg ved, har et forholdsproblem, ville være til hjælp for en sådan person ved at henvise ham eller hende til den eneste virkelige og stærke stavekaster, der hjalp mig med mit eget problem. email: babaidadawiseman01@gmail.com
   Du kan e-maile ham, hvis du har brug for hans hjælp i dit forhold eller noget andet tilfælde.

  Love Spells
  Tjen en god penge eller vind et lotteri.
  Opnå succes i erhvervslivet.
  Åndelige problemer.
  Vind retssag.
  Se efter din livspartner.
  Få et godt betalt job.
  Få kontrol over dit ægteskab.
  Modtag favor og få tiltrækning fra mennesker.
  Få tilbage tabt penge.
  Helbred dig af alle sygdomme. både helbredes og uhelbredelig.
  Løs graviditetsproblemer og velsigne dig med babyer osv. ...

  Kontakt denne flotte mand, hvis du har problemer med en varig løsning
  gennem babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Tak mig senere

  SvarSlet
 2. mit navn er tracy sommer, jeg var gift i femten år, indtil min mand begyndte at se
  en anden kvinde. der skabte en masse spændinger i mit ægteskab, jeg var nødt til at gøre alt, hvad jeg kan for at få
  min mand tilbage. så jeg kontaktede en stavebeslag i kalkun, som jeg fortællede om al min prøvelse
  han lovede at få min mand tilbage, men jeg var skeptisk til det, fordi det var den
  første gang jeg fik mig selv ind i ting som dette. til min største overraskelse
  min mand kom tilbage efter en uge. han blev helt frigivet fra den onde kvinde. Vi er
  glad igen som familie alle tak til DR ISMIR. Jeg vil sætte pris på ham for alt
  du kan kontakte ham på ... okamaokakas@gmail.com eller whatsapp ... + 905446433875

  SvarSlet