.

.

søndag den 26. maj 2019

"Savn mig ikke" af Carrie Fountain


Titel: Savn mig ikke
Forfatter: Carrie Fountain
Serie: -
Forlag: CarlsenPULS
Sider: 314
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

 
Bogen er stillet til rådighed af forlaget CarlsenPULS.


Miranda er bedste veninder med den selvsikre og mystiske Syd. En dag er Syd forsvundet, og ingen kan få kontakt til hende. Miranda står nu på egne ben i den store teenageverden, men også i kampen mod Nick, der svigtede Miranda på deres første date. 
Miranda bestemmer sig for at finde sin veninde, men de oplysninger, hun får gravet frem, giver et helt andet billede af Syd; og Miranda selv.  

Da jeg hørte om "Savn mig ikke", tænkte jeg med det samme på John Greens "Paper Towns". Det er historien om den mystiske Q, der pludseligt forsvinder men alligevel efterlader spor til, hvor hun er. Man aner ikke, hvem hun er i virkeligheden, og sammen med hovedpersonen må læseren opklare hele Q's mysterie.
Det er lidt samme form for historie, der er tale om her og så alligevel ikke. 

Mirandas fortælling er i større grad en fortælling om sorg. Inden Syds forsvinden har Miranda nemlig oplevet, at hendes mor også er forsvundet fra hende og hendes far. Derfor er svigt ikke en ukendt størrelse for Miranda, og det hjælper heller ikke, at Nick dumper hende til skoleballet. 


Miranda er en spændende hovedperson. Netop fordi svigt er så stor en del af hende, bliver hun enormt skrøbelig og har svært ved at binde sig til andre. Desværre oplever hun gang på gang, at når hun endelig åbner sig op, forsvinder folk eller dropper hende. Først hendes mor, så Nick og nu Syd. Der er et eller andet over Miranda, der gør hende meget voksen at følge. Hun har lært at lukke af for følelser på sin vis. Hun reagerer, når andre ikke ser det, og hun forsøger at virke moden og rationel, selvom der er en storm af frustration og sorg i hende.
Det fungerer rigtig godt gennem bogen, og det gør også, at hun bliver en anden slags hovedperson i YA. 


Desværre er der dele ved bogen, der gjorde, at jeg stod af. En ting, som sikkert også kan tillægges min graviditet, er, at jeg synes den var meget langsommelig i starten. Jeg havde meget svært ved at komme ind i handlingen, og jeg havde svært ved at finde overskuddet til at læse videre. De første 120 sider var tough. Men så var det virkelig også, at handlingen tog til og bogen fandt ud af, hvad den ville, og hvor handlingen skulle bevæge sig hen. Det nød jeg, indtil det helt store problem opstod; Miranda og Nick. 
Miranda er håbløst forelsket i Nick, selv efter hans svigt til skoleballet, hvor han aldrig kom og hentede hende. Historien om sorg, at miste og på sin vis at komme videre, fordi man ikke har andre valgmuligheder er så spændende. Det er en plotline med så meget potentiale, og jeg havde en fornemmelse af, mens jeg læste, at bogen bare smed det på gulvet for i stedet at blive en typisk kærlighedsfortælling, der er fortalt alt for mange gange før.
Den fortælling, der kunne have været, blev mere og mere til klichéer og tråde, der var alt for forudsigelige. Det blev en helt anden bog end den, jeg havde regnet med, og det ærgrede mig helt vildt. 


"Savn mig ikke" er en bog, der tager vigtige temaer op. Vi har brug for bøger om svigt, sorg og at stå alene. Der er brug for en bog som denne, der fortæller, at vi har brug for at komme videre og ikke blot kan leve i minderne om dem, vi mister. Desværre vælger fortællingen en drejning, jeg ikke var helt enig i, og derfor står jeg tilbage med en læseoplevelse, der ikke blev det, jeg håbede på.

9 kommentarer:

 1. Hej, jeg vil dele mit vidunderlige vidnesbyrd Efter at have været i forhold til Mand i årevis brød han op med mig, jeg gjorde alt for at bringe ham tilbage, men alt var forgæves, jeg ville have ham tilbage så meget på grund af den kærlighed jeg har for ham bad jeg ham om alt, jeg lavede løfter, men han nægtede. Jeg forklarede mit problem for min ven, og hun foreslog, at jeg hellere skulle kontakte en stavekaster, der kunne hjælpe mig med at stave for at bringe ham tilbage, men jeg er den type, der aldrig troede på magi, jeg havde intet valg end at prøve det, jeg mailede stavekassen, og han fortalte mig, at det ikke var noget problem, at alt vil være okay inden tre dage, at min ex vender tilbage til mig inden tre dage, han kastede magten og overraskende på den anden dag, den var omkring 4 pm. Min ex kaldte mig, jeg var så overrasket, jeg svarede på opkaldet og alt, hvad han sagde var, at han var så ked af alt, hvad der skete, at han ville have, at jeg skulle vende tilbage til ham, at han elsker mig så meget. Jeg var så glad og gik til ham, det var hvordan vi begyndte at leve sammen lykkeligt igen. Siden da har jeg lavet et løfte om, at enhver, jeg ved, har et forholdsproblem, ville være til hjælp for en sådan person ved at henvise ham eller hende til den eneste virkelige og stærke stavekaster, der hjalp mig med mit eget problem. email: babaidadawiseman01@gmail.com
   Du kan e-maile ham, hvis du har brug for hans hjælp i dit forhold eller noget andet tilfælde.

  Love Spells
  Tjen en god penge eller vind et lotteri.
  Opnå succes i erhvervslivet.
  Åndelige problemer.
  Vind retssag.
  Se efter din livspartner.
  Få et godt betalt job.
  Få kontrol over dit ægteskab.
  Modtag favor og få tiltrækning fra mennesker.
  Få tilbage tabt penge.
  Helbred dig af alle sygdomme. både helbredes og uhelbredelig.
  Løs graviditetsproblemer og velsigne dig med babyer osv. ...

  Kontakt denne flotte mand, hvis du har problemer med en varig løsning
  gennem babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551

  Tak mig senere

  SvarSlet
 2. mit navn er tracy sommer, jeg var gift i femten år, indtil min mand begyndte at se
  en anden kvinde. der skabte en masse spændinger i mit ægteskab, jeg var nødt til at gøre alt, hvad jeg kan for at få
  min mand tilbage. så jeg kontaktede en stavebeslag i kalkun, som jeg fortællede om al min prøvelse
  han lovede at få min mand tilbage, men jeg var skeptisk til det, fordi det var den
  første gang jeg fik mig selv ind i ting som dette. til min største overraskelse
  min mand kom tilbage efter en uge. han blev helt frigivet fra den onde kvinde. Vi er
  glad igen som familie alle tak til DR ISMIR. Jeg vil sætte pris på ham for alt
  du kan kontakte ham på ... okamaokakas@gmail.com eller whatsapp ... + 905446433875

  SvarSlet
 3. Hej venner, jeg er her for at sige et fantastisk og forbløffende vidnesbyrd om en stor stavehjul, der hjalp mig. Mit navn er Vivian Anderson fra Canada. At få min elsker tilbage er, hvad jeg mindst forventede og aldrig kunne forestille mig. Jeg og min elsker har været gift i fem år, og vi har levet lykkeligt, men pludselig ændrede han sig helt og vendte sig væk fra mig, og jeg vidste aldrig, hvad der foregik, jeg prøvede at spørge ham, men han nægtede at fortælle mig hvad problemet er, og efterhånden som han gik, søgte han skilsmisse. Jeg var så bekymret og forvirret, og jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, for at få ham tilbage, men det var ikke let, jeg troede alt håb var tabt, og under min søgen efter en vej ud fortalte en af ​​mine venner, der havde et lignende problem mig om en stor trylleformular, der hedder Dr ogugu, som hjalp hende med at få sin ven tilbage også. Jeg tror aldrig på tryllekunst i hele mit liv eller en magi, fordi jeg aldrig troede, det ville fungere, men jeg prøvede at give denne mand en chance og til min største overraskelse kastede han en trylleformular for at bringe min kæreste tilbage, men i dag er vi tilbage sammen til et dejligt hjem med to smukke børn.Tak Dr 0gugu Vi er glade sammen igen, og jeg benytter lejligheden til at fortælle enhver, der passerer en lignende situation, eller hvis du har brug for Cure for at kontakte ham på +2347011196745 E-mail :: solutiontempledrogugu @ gmail .com

  SvarSlet
 4. Jeg er så begejstret for, at mit ødelagte ægteskab er blevet genoprettet. "Vi lavede for nylig
  op, selvom det var svært. Det har været mere end en måned nu, og
  alt føles som om det er vendt tilbage til det normale. Han er begyndt at behandle mig
  bedre, og det har været en helingsproces for os begge. Om natten hopper det
  havde varet i næsten 2 år, før vi brød op, er endelig forbi. Det er ligesom
  vi blev forelsket igen! Vi har begge lagt fortiden bag os og er
  forsøger at bevæge sig fremad - og for første gang i lang tid, fremtiden
  se meget lysere ud. Jeg kan ikke udtrykke i verdens hvor taknemmelige jeg er dr uduebor
  for at genoplive er det som om vi endelig har genopdaget disse ting ved hver
  andet, der fik os til at blive forelsket i første omgang. Al bekymring og
  stress er simpelthen forsvundet. Tak Dr. uduebor for at redde min ødelagte
  ægteskab og bringe min mand tilbage til mig! "Jeg og min mand lever
  sammen lykkeligt igen. Alt tak til Dr uduebor. Hvis du har noget problem
  med ildstedsproblemer også. Kontakt (dr.uduebor@gmail.com) eller
  Whatsapp (+2349044159370)

  SvarSlet
 5. Jeg er så begejstret for at dele dette fantastiske vidnesbyrd om, hvordan jeg fik min tidligere mand tilbage ........ Hilsen til enhver, der læser dette vidnesbyrd. Jeg er blevet afvist af min mand efter tre (3) års ægteskab, bare fordi en anden kvinde havde en fortryllelse af ham, og han efterlod mig og børnene til at lide. en dag, da jeg læste igennem internettet, så jeg et indlæg om, hvordan denne stavekaster (Dr. Ogun) har hjulpet en kvinde med at få sin mand tilbage, og jeg svarede ham på hans adresse, og han fortalte mig, at en kvinde havde en fortryllelse af min mand, og han fortalte mig, at han vil hjælpe mig, og efter 2 dage at jeg vil have min mand tilbage. Jeg troede på ham, og i dag er jeg glad for at fortælle jer alle, at denne stavehjul har magten til at bringe elskere tilbage, hjælp i din virksomhed, forfremmelse, goodluck osv., fordi jeg nu er tilfreds med min mand. Tak til Dr. Ogun, endnu en gang for at hjælpe mig i mit ægteskab, bedes du kontakte ham via, solutiontempledrogugu @ gmail..com han kan også være din hjælper. Vil du ikke hvad han gør her SpellLottery SpellHIV curerenovation spellEtc ... Han vi hjælper dig med hvad du har brug for tak Send bare en besked til ham via e-mail løsningtempledrogugu @ gmail..com han kan også være din hjælper., Ring / whatsapp ham via .. +2347011196745

  SvarSlet
 6. Hvordan en dame udgiver en kommentar på avisen om, hvordan hun får sin mand tilbage, der har skilt sig fra hende, og i dag er de tilbage i dag med hjælp fra Dr. Sacre-bønner, jeg kontaktede Dr. Sacre, at min kæreste slog op med mig, som jeg har brug for hjælp for at få ham tilbage og også for at få ham til at holde op med at være mig utro, sagde Dr. Sacre mig, at jeg skulle få det nødvendige bønnemateriale, hvilket jeg gjorde, efter bøn inden for 24 timer kom min kæreste tilbage, han slog op med de andre piger i livet, han er nu en forandringsmand, han elsker og respekterer mig, vi planlægger snart vores bryllup. alt takket være dr. Sacre
  Kontakt Dr. Sacre på nedenstående detaljer
  Dr Sacre WhatsApp-nummer:+2349076034359
  e-mailadresse: sacretempleofpower@gmail.com
  Han er en god og magtfuld mand, hans magt er ikke ond magt

  Dr. Irene Kilubi

  SvarSlet
 7. Sikke et tidspunkt at være lykkelig i live, jeg vil gerne dele et hurtigt vidnesbyrd om, hvordan jeg fik min kæreste tilbage med hjælp fra Dr. Okpa, som kom mig til hjælp og genoprettede min glæde inden for 24 timer uden forsinkelse efter 1 år og 6 måneders at miste mit livs kærlighed. Jeg troede, at jeg aldrig kunne få ham tilbage igen i mit liv, før Dr. Okpa gjorde det med sine kræfter, som jeg for evigt vil være taknemmelig for. Jeg vil bare sige en stor tak til Dr. Okpa for at hjælpe mig, og du kan også kontakte ham for at takke ham på mine vegne, eller hvis du også har brug for hjælp. Her er hans kontaktmail: okpatempleofsolution@gmail.com eller ring på +27653527813.

  Navn: Mya

  SvarSlet
 8. jeg vil dele min fantastiske oplevelse med den bedste trylleformular DR WALE, min mand var mig utro, og da jeg fandt ud af, at vi havde en kamp, ​​som førte til, at han udfyldte en skilsmisse, græd jeg og blev syg, da jeg søgte efter kærlighedscitater online jeg så folk snakke om ham og hans store arbejde, hvis sag lignede mit, de efterlod hans kontaktoplysninger, jeg kontaktede ham, og han fortalte mig, at jeg ikke skulle bekymre mig om, at han efter uger vil annullere skilsmissen og vende tilbage til mig, efter at jeg gjorde alt, hvad han bad om mig at gøre til min største overraskelse næste dag aften det var min mand han knælede ned og tryglede mig om at acceptere ham tilbage, tak endnu en gang DR WALE du er virkelig en velsignelse for mig han kan også hjælpe dig med at kontakte DR WALE på WhatsApp/Viber : +2347054019402 ELLER drwalespellhome@gmail.com

  SvarSlet
 9. DR WALE HJÆLPER MENNESKER I ENHVER TYPE FORELATIONSSPØRGSMÅL OG LOTTERINUMRE
  Det er en meget svær situation, når man spiller i lotteriet og aldrig har vundet, eller bliver ved med at vinde lav fond ikke op til 100 bukke, jeg har været et offer for et så hårdt liv, den største fond jeg nogensinde har vundet var 100 bukke, og jeg har har spillet lotteri i næsten 12 år nu, tingene ændrer sig pludselig i det øjeblik, jeg stødte på en hemmelighed på nettet, et vidnesbyrd om en trylleformular kaldet DR WALE, som hjælper folk i enhver form for lotteri-numre, når de gik online, så mange gode vidner om DR WALE. nu er jeg en stolt lotterivinder ved hjælp af DR WALE, jeg vandt $1.000.0000.00, og jeg gør dette bekendt for alle derude, som har prøvet alle dage at vinde i lotteriet, tro mig, dette er den eneste måde at vinde på lotteriet. En anden god nyhed her er, at DR WALE også hjælper en af mine venner med at bringe sin mand tilbage, som forlod hende for en anden dame. nu hvor min veninde lever lykkeligt med sin mand. Du kan kontakte DR WALE Via: WhatsApp/Viber +2347054019402 ELLER E-mail: drwalespellhome@gmail.com

  DR WALE kan også hjælpe dig med at løse dette problem

  (1)Bringer den tidligere kæreste tilbage.
  (2) Urtekur og spirituel healing.
  (3) Du ønsker at blive forfremmet på dit kontor.
  (4) Graviditetsbesvær.
  (5)Vind en retssag.

  SvarSlet