.

.

onsdag den 2. januar 2019

Månedlig opsummering: Oplyste decemberDette var december for mig: December var alt det, jeg håbede på, at den ville være. December har været lys og varme. December har været varm kakao og kram. December har været travlhed på arbejde men samtidig med enorm hygge og ro. December har været familietid og dage hos mine forældre. December har været venindehygge med drinks. December har været varme gaver, både at give og modtage. December har været julefilm. December har været julehygge-døgn i Silkeborg hos fantastiske venner. December har været tid til at pynte op og købe juletræ. December har været juleaften i vores hus for første gang. December har været al for meget mad. December har været forventning. December har været F E R I E for første gang siden barslen sluttede. 
December har været grimme julesweatre og julesange i ét væk. December har været magisk. Præcis som den skal være.

December på forældre-fronten: December har været skøn på forældrefronten, samtidig med at det har været en måned med udfordringer. Tristan er en effektiv dreng, og derfor vælger han at gøre ting på samme tid; fx når det kommer til at få tænder. Så i december har vi budt 5 nye tænder velkommen - 3 mere melder nok deres ankomst i januar -.- Det betyder, at han har gået meget med sin sut og været pylret til tider. Men december har også været en måned, hvor Tristan har taget et mega spring. Han er bare så bevidst nu, han følger med i alt, der sker, omkring ham, og han er nysgerrig på alt og dets funktion. Vi har haft ham med i Dinos Legeland, og det var en sand fornøjelse at se, hvor meget han udfordrer sig selv motorisk og bare gerne vil lege. 
Der kommer ord og lyde i ét væk, og der er ikke ro ud over, når han sover. 
Det er trættende og helt fantastisk!I december læste jeg: 3 bøger. Det er ikke mange, men det har alle været fantastiske bøger. Jeg har haft meget at lave på arbejde, og Mark har haft fri samtidig med mig, så der er ikke blevet læst i juledagene. Det har jeg det slet ikke dårligt over, for den bog, jeg læser for tiden, kræver min fulde opmærksomhed. Det skal den få, når hverdagen atter melder sig, er jeg sikker på.

Decembers bedste bog: Jeg kan simpelthen ikke vælge, for alle 3 bøger har kunnet noget hver især. Og dog. For der er fortsat én læseoplevelse, der på ingen måde har sluppet mig endnu. Der er tale om "Og havet var vores himmel" af Patrick Ness. Det er et sandt eventyr men samtidig en fortælling om det gode og onde i alle mennesker. Dens illustrationer var smukke og dystre på samme tid, og jeg tænker fortsat over, hvad den bog gjorde ved mig. Decembers mest skuffende bog: Jeg er ikke blevet skuffet i december. Så jeg kan ikke udfylde dette punkt. Basta.

Hvad byder den kommende måned på?: Januar er hverdag. Januar bliver en måned med planlægning og samtidig vildt fede ting at glæde sig til. Vi skal besøge søde venner i Silkeborg, vi skal se Dan Andersens nye stand-up show og nyde, at hverdagens ro sænker sig over os igen. Læsningen er på ingen måde planlagt, det eneste, jeg ved, er, at jeg skal færdiggøre "Fjendens ansigt" af Patrick Ness, som jeg læser lige nu. 

- Jeg benytter chancen til at ønske jer alle en glædelig bag-jul og et velsignet nytår! Tak fordi I følger med. Det betyder uendeligt meget for mig!

Havde I en dejlig jul med gode læseoplevelser? Hvilken bog fra året, der er gået, vil du anbefale til min læseliste i 2019?

2 kommentarer:

 1. Hvor er det bare dejligt at høre at afslutnings måneden på året var en god en for jer. Få bøger er bestemt godt hvis det er nogle rigtig gode læseoplevelser og jeg venter faktisk på den af Ness bliver ledig på biblioteket. Af de bøger som jeg læste i december og som jeg vil anbefale er Ghost af Jason Reynolds! Fantastisk contemporary rettet mod drenge og dem som har det svært ved finde motivation til at læse.
  M.v.h. Malene Erika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som om, at du har en fantastisk læseoplevelse foran dig :)
   Og Reynolds bogen kommer på listen med det samme! Den lyder rigtig spændende!

   Slet