.

.

mandag den 20. august 2018

"Fordelen ved hemmelige forelskelser" af Becky Albertalli
Titel: Fordelen ved hemmelige forelskelser
Forfatter: Becky Albertalli
Serie: -
Forlag: Carlsen Puls
Sider: 360
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5 


Molly ved alt om at være forelsket. Hun har nemlig haft et crush på over 20 fyre. Men det er aldrig blevet til mere, for hvem vil date den buttede, nørdede pige?
Alle omkring Molly oplever kærligheden, og hendes søster kaster hende i armene på Will, som også er sød
Problemet er, at det er Reid fra hendes arbejde også. Sådan rigtig meget.

Det er ikke en overraskelse, at jeg er stor fan af Albertalli. Der er virkelig noget over hendes måde at skrive på, som klæder YA-genren og tilføjer den noget helt unikt. 
Hun er en stjerne i en genre, som mange er faldet for, og hun er en forfatter, der virkelig forstår at stå ud.
Mollys historie var den sidste af hendes bøger, som jeg manglede at læse, og jeg er på en eller anden måde glad for, at jeg sluttede med den - for Mollys historie rørte mig virkelig dybt. Der var så mange aspekter af hendes fortælling, der mindede mig om mit eget kejtede teenageliv. Og det er jeg Albertalli evigt taknemmelig for. 
 

Molly er bogens hovedperson og fortæller historien. Hun bor med sin søster, lillebror og sine 2 mødre. Cassie, som er søsteren, er populær og har nemt ved det med kærlighed. Lillebror Xavier er så lille, at han ikke rigtigt forstår tilværelsens mange problematikker. Molly står lidt udenfor det hele og ser kærligheden blomstre for alle andre; og hun drømmer hele tiden om, at det skal være hende.
Molly er ret sjov, fordi hun har enormt meget tro på sine evner og alligevel er det mest usikre menneske på jorden. Hun ved, at hun er god til det kreative og til at bage. Hun ved, at her er hun helt speciel. Men hun er sikker på, at hun skal dø som jomfru, at ingen kan holde af hende, og at alle andre vil glemme hende, når de får kærester og oplever den store kærlighed.
Molly er omringet af kærlighed, men alligevel er hun enormt ensom, og det var en vinkel, der virkelig rørte mig. 
Når Molly beskriver sine følelser er det i et unikt og virkelig stærkt sprog, og jeg blev gentagne gange blæst bagover. Det fungerer enormt stærkt, og jeg har virkelig grædt mange tårer eller grint højlydt over hendes fantastiske personlighed.


Der er SÅ mange emner oppe at vende i denne bog, og netop derfor fungerer den også helt vildt godt. Der er noget for enhver smag, og nogle af emnerne er til stede uden at være altafgørende for historien. Fx at Molly bor hos to mødre. Det er nævnt og er også et tema, men alligevel er det noget, der bare er og bliver meget naturligt.
For mig var det temaet om svigt og angsten for fremtiden, der virkelig gav god mening. Mollys evige frygt for at blive alene og den vrede/angst hun oplever, når hendes søster taler om sin kæreste og deres forhold, er beskrevet så godt, og som læser kan virkelig sætte sig ind i de følelser, hun gennemgår.
For Molly er det også en historie om at forstå, at livet nogle gange udsætter os for ting, vi ikke havde forberedt os på, og det kan blive enormt skræmmende. For kontrol er nu rart i den store verden.
Mollys historie behandler både morsomme og enormt alvorlige problematikker, og gør bogen til en vigtig og relevant fortælling til unge. 

"Fordelen ved hemmelige forelskelser" var en fantastisk læseoplevelse. Molly og karaktererne omkring hende vil være hos mig længe, og jeg er trist over, at bogen er slut, for jeg har virkelig haft det godt i dens selskab. Det er en morsom men vigtig fortælling, og den er et mustread til alle YA-elskerne.

1 kommentar:

  1. Jeg var helt tosset med læseprøven & alligevel er jeg ikke kommet længere ... Snart! <3

    SvarSlet