.

.

fredag den 13. juli 2018

"Under stjernerne" af My-Marie ottilia Zerpentine


Titel: Under stjernerne
Forfatter: My-Marie Otilia Zerpentine
Serie: -
Forlag: Dreamlitt
Sider: 219
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5

Denne anmeldelse er reklame for forlaget Dreamlitt, eftersom de har stillet bogen til rådighed. 


Storm og Karla har kendt hinanden nærmest altid. Storm er sikker på, at Karla er hans drømmepige, og han er helt forelsket i hende. Men da Karla og Storms bedste ven, Eddie, får øje på hinanden, bliver de kærester, og Storm må se ulykkeligt til, mens deres forhold udvikler sig. 
Så møder Storm Hannah. Hun er mystisk og elsker at tage på tur til specielle steder. Der er et eller andet ved Hannah, som Storm ikke kan placere. Og da de tager på roadtrip, må Storm indse, at Hannah ikke har fortalt hele sandheden. 

Jeg synes faktisk, at den her anmeldelse er rigtig svær at skrive. Jeg har givet bogen 2 stjerner, men det er ret svært at forklare hvorfor. Men alligevel vil jeg forsøge. 
Idéen om bogen synes jeg lød rigtig god. Jeg kan godt lide idéen om hende den mystiske pige, som ingen rigtig kender. Jeg er vild med idéen om ham, der er friendzoned og virkelig prøver at få det hele til at fungere, selvom han konstant mindes om sin ulykkelige kærlighed.
Så langt så godt.
Men der var bare flere gange igennem min læsning, hvor denne bog mindede mig om "Paper Towns" af John Green; en bog, jeg virkelig elsker. 
Og der er jo fedt at hente inspiration og at få gode idéer hos andre; men til tider mindede den så meget om, at jeg kom til at tænke, at så ville jeg hellere læse "Paper Towns".


Storm og Hannah er dem, historien primært handler om. Storm fortæller historien, og jeg kunne egentlig godt lide ham. Han er som nævnt ulykkeligt forelsket og ved godt, at han er det tredje hjul i gruppen efter, at Eddie og Karla er blevet kærester. Derfor begynder han at bruge mere og mere tid med Hannah. De tager på ture til øde steder, og de har mange lange snakke om drømme, livet og alt der imellem. 
Hannah var jeg til tider rigtig vild med. Hendes mystiske facade og det, at der bare er noget ved hende, som man ikke kan sætte en finger på. Sådanne personer er ofte rigtig gode i YA-bøger, synes jeg - og det var hun også, indtil hendes "hemmelighed" afsløres. 
Det var ærlig talt den hemmelighed, der holdt mig til ilden, for den måtte da være helt vild og virkelig sætte noget i gang hos læseren. Men nej. Alt faldt bare til jorden og blev SÅ fladt for mig, da den blev afsløret. Det var slet ikke ventetiden værd, og jeg synes slet ikke, at det var noget, der gjorde noget godt for historien. 

Til at starte med er jeg ikke den store fan af bøger omkring roadtrips. Det, der gør, at sådanne bøger er til at læse, er de gode samtaler, der finder sted på turen. 
Dem synes jeg, at der er enormt mange af i "Paper Towns", og det er især dialog, som John Green kan skrive på en helt magisk måde.
Og igen sidder jeg tilbage med en feeling af, at her er en forfatter, der gerne vil gøre Green kunsten efter, men som desværre ikke magter det helt. 
Der er bestemt gode snakke gennem bogen, men jeg synes også, at det hele lidt blev gentaget. Det føltes lidt som om, jeg læste de samme ting flere gange, og derfor faldt meningen og charmen ved det lidt til jorden og gjorde bogen meget lang at komme igennem.

"Under stjernerne" får 2 stjerner for sine hovedpersoner. Storm og Hannah er et fantastisk par, og der er ting mellem dem, som er enormt velskrevne. Men setuppet og plottet var slet ikke mig. Jeg havde enormt svært ved at læse bogen færdig, og jeg forelskede mig ikke i den, som jeg måske havde regnet med.

2 kommentarer:

  1. Den har jeg også i min tbr ... måske jeg skulle springe den over :-/

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jo være du kan se noget helt fantastisk ved den som bare ikke lige var mig! Det er jo nogle gange det fede ved bøger; at vi opfatter dem så forskelligt :)

      Slet