.

.

torsdag den 21. juni 2018

"Salamanderens hjerte" af Lene Kaaberbøl

  
Titel: Salamanderens hjerte
Forfatter: Lene Kaaberbøl
Serie: W.I.T.C.H.
Forlag: Alvilda
Sider: 128
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af forlaget Alvilda.


Will er leder i gruppen W.I.T.C.H bestående af 5 piger med magiske kræfter. I byen Heatherfield sker der en masse strømafbrydelser, og ingen aner hvorfor. Tæt på Will flytter den smukke Danny ind, og hun falder pladask for ham. Men pludselig er Wills magiske amulet, Kandrakars hjerte, forsvundet - og det samme er Danny. 

For mig er W.I.T.C.H ren nostalgi! Jeg kan tydeligt huske, at jeg en gang om ugen spænede ned i kiosken for at købe det nye nummer, og typisk havde jeg slugt det, inden jeg kom hjem igen. W.I.T.C.H startede som en tegneserie, og på et eller andet tidspunkt er jeg stoppet med at læse dem - desværre! For når jeg sidder med den her bog, bliver jeg mindet om, hvor fedt et univers, det egentlig er. 
W.I.T.C.H er til de yngre læsere (og os, som er vokset op med tegneserien).
Derfor er der ikke tale om et indviklet plot eller nogle dybe karakterer. Her er gode historier, der er spændende fortalt, og her er en historie om at være der for sine venner i medgang og modgang. I denne bog er det Will, der er hovedpersonen og fortælleren. I tegneserien var der fokus på alle 5 piger, så det er fedt, at Kaaberbøl i bøgerne vælger en ny hovedperson pr. bog. På den måde får man som læser mulighed for at lære dem alle at kende. Will er en pige med ben i næsen, og hun ved, hvad hun vil og kan. Men hun er samtidig teenager, og en fyr kan vælte benene totalt væk under hende, selvom man som læser sidder og tænker: "Åh nej, nu går det galt..." Men det er vel egentlig også det, der gør, at hun er voldsomt nem at relatere til. Wills historie handler meget om at glemme alt rationalitet, fordi følelserne tager over. For selvom hun er en klog pige, er hun også en enormt følsom pige, der lytter til sit hjerte - måske endda for meget. 

"Salamanderens hjerte" var et skønt gensyn med min barndom og tidligere ungdom. W.I.T.C.H er en fed fortælling om venskab og at være tro mod sig selv og turde springe ud i ting. 
Der er ikke tale om et dybt plot, og karaktererne har ikke vildt mange dimensioner. Men det er heller ikke sådan en bog, man er blevet lovet.
W.I.T.C.H-seriens første bog var rigtig god underholdning, og jeg glæder mig til at læse den næste i serien.   

2 kommentarer:

  1. Will var (næsten) altid min yndligns da jeg havde alderen til Witch, og Salemanderens Hjerte er helt klart favoritten sammen med Grøn Magi fra Kaaberbøls univers <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er netop startet på bog 2 i serien og jeg er virkelig positivt overrasket so far! Det er altså fedt at genopdage det univers!

      Slet