.

.

onsdag den 9. maj 2018

"Dag 7" af Kerry Drewery


Titel: Dag 7
Forfatter: Kerry Drewery
Serie: Celle 7 trilogien
Forlag: Gyldendal
Sider: 452
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af forlaget Gyldendal. 


Martha er sluppet væk fra dødsgangen men kæmper nu for at få hendes elskede Issac sat fri. Hun ved, at hun har 7 dage, og befolkningen vil se blod. Der er ingen, der er interesserede i atter at gå glip af god underholdning.
Hele systemet er truet efter Marthas dom, og der er ingen tvivl om, at regeringen er villige til at gå langt for at beholde magten. 

Jeg troede faktisk at "Celle 7" var en enkeltstående bog, og derfor blev jeg glædeligt overrasket, da jeg så, at der nu kom en fortsættelse til historien. Marthas fortælling slutter med et brag, og som læser sad jeg tilbage og måtte bare have mere. 
Stemningen og den intense feeling er bestemt tilbage i anden bog i serien, og det er fedt, at Drewery kan gøre den samme historie lige så spændende. 
For på sin vis er det lidt den samme fortælling: En uskyldig sættes på dødsgangen, og så handler det om at få denne befriet, selvom befolkningen tydeligvis har besluttet sig for at denne skal dø. I denne bog er der en masse forskellige, der fortæller eller som historien ses fra. På den måde er det svært at sige en hovedperson, men på sin vis er det fortsat Martha og Isaac, der er omdrejningspunktet. Her er to elskende, der vil gå i døden for hinanden, og det virker på en måde tragikomisk, at de konstant krydser hinanden. Når den ene sættes fri, fængsles den anden. 
Isaac mærker nu på egen krop den frygt, som Martha har haft, da hun sad på dødsgangen, og Martha mærker nu den magtesløshed over for systemet, som Isaac følte, da hun stod ude på den anden side. 
Det, der virkelig gør denne bog fed, er, at karaktergalleriet udvides markant, og som læser får man et indblik i systemet og hvor korrupt det hele er. 

Det er det, det gør, at den her bog virkelig står stærkt. I den første var det meget Martha og den uskyldiges vinkel, der var fokus. Her får vi en bog, der går endnu dybere og udforsker det samfund og den verden, der er sat op. Noget af det, der virkelig vækkede min interesse ved den første bog, var idéen om, at det er "normale" mennesker, der dømmer kriminelle.
I Celle 7-universet er det via sms-stemmer og reality talkshows og ikke via en retssag, at der dømmes. Og idéen er jo spændende. Her har man givet magten videre til folket - eller hvad?
Det er netop det, som denne her bog udfordrer. Det er fedt med denne tankegang, og hvad enten man synes, det er en god idé eller ej, så er det virkelig spændende at se det hele at på spidsen. 
I bogen følger man både befolkning, pårørende, dømte og sågar premiereministeren, der virkelig kæmper for at holde styr på det hele. Intet er, som man tror, og det lærer man virkelig gennem denne bog.


"Dag 7" er en fed efterfølger! Den samler op dér, hvor "Celle 7" slutter, og den er lige så intens som sin forgænger. De korte kapitler og de mange vinkler gør, at man aldrig keder sig, og jeg er virkelig spændt på den sidste bog i serien, for det kan kun blive godt.

2 kommentarer:

 1. Hvor er du sej, Xenia! Hver gang jeg kommer ind på bloggen for tiden, er der nye indlæg. Hvor er det fedt!
  Håber I får det dejligt i jeres nye hus :)
  Bedste hilsner fra Jeppe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jeppe!
   Tusind tak for din opmuntrende kommentar! Jeg er i et ret godt flow for tiden, og det er virkelig skønt! Men jeg kan godt mærke, at det er svært at finde læsetid efterhånden som flytningen kommer tættere på. Åh hvor jeg håber at det nye hus giver mere ro til bøgerne den sidste del af min barsel!!

   Tak fordi du læser med!!!

   Slet