.

.

torsdag den 26. april 2018

"Sjælevandrer: Diali" af Charlotte FischerTitel: Sjælevandrer: Diali
Forfatter: Charlotte Fischer
Serie: Sjælevandrer
Forlag: Facet
Sider: 314
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af forfatteren selv.


Cawi og Dahlia bor i Roneoak, som ligger ved kysten. Deres by er den sidste med mennesker. Naturen er hård og ubarmhjertig, og de kæmper for at opretholde en normal tilværelse med arbejde og en fremtid. 
Cawi er sikker på, at en tsunami kommer. Og det gør den. Han og Dahlia må klatre over bjergene og håbe på, at der er mennesker på den anden side, for Cawi tror ikke på, at de er de eneste tilbage. Rejsen er farlig, og de må kæmpe for at overleve den. 

Jeg blev draget mod denne bog grundet den smukke forside. Den er jo fantastisk og virkelig fængende. Og bogen indholdt en historie, jeg slet ikke havde regnet med. Jeg havde fået den solgt som en fantasyroman med et dystopisk twist. Fantasy er jeg ikke enig i. Og så alligevel. Men dystopi kan jeg som sådan godt se - og heller ikke! For mig endte den med at være en YA-roman om kærlighed, identitet og at være tro mod det, man tror på.
Det var slet ikke den form for handling, jeg havde regnet med - det var faktisk meget bedre. 


Det er Cawi og Dahlia, der skiftes til at fortælle historien i bogen. De kender hinanden fra barnsben, og Dahlia har boet hos Cawi, da hendes forældre døde for mange år siden. De har et helt særligt bånd og er tætte på en måde, som ingen forstår.
Dahlia er umiddelbart en bitch. I skolen ter hun sig, som hun har lyst til, og hun er så ligeglad med, hvem hun tramper på for at opnå ting. Hendes kærlighed til Cawi overskygger dog alt, og hun gør alt for, at han har det godt. Dahlia er nok den karakter, der virkelig skal ændre sin indstilling til tingene i bogen. Hun går fra at være QueenB til at skulle kunne overleve i den barske natur og se nogle sandheder i øjnene. Dahlia facer både tab, angst og voldsom vrede gennem fortællingen, og hendes udvikling overraskede mig på den positive måde.
Så er der Cawi. Han er nok den med den mest interessante plot-line. Efter tsunamien er han voldsomt traumatiseret og har svært ved at opretholde et normalt liv. Gennem ham får vi historien om at miste sig selv, at træffe dumme og uoverskuelige valg og tabe alt det, man tror på og holder af. Cawi skraber virkelig bunden i sin fortælling, og som læser var jeg helt klart draget mod hans vinkel i historien. 


For mig blev bogens eneste mangel, at når den var irriterende - så var den det virkelig også! Nogle af de skænderier, som Cawi og Dahlia har, er meget barnlige, og deres opførsel overfor hinanden virker til tider urealistisk. Der kan være totalt drama det ene øjeblik og 2 sekunder efter er der forsoningssex. Det er virkelig fra den ene yderlighed til den anden på ganske kort tid, og den del af historien købte jeg ikke. 
Det er dog bogens eneste "fejl". Ellers er historien enormt spændende, kapitlerne er korte, så flowet bliver rigtig godt, og den er enormt svær at lægge fra sig! 

"Diali" er starten på en serie, der virkelig tegner godt. Der er spænding for alle pengene, den er intens, og som læser er den svær at stoppe, når først man er gået i gang. Langt hen af vejen tiltalte hovedpersonerne mig, og jeg er helt hooked nu. Jeg skal uden tvivl læse videre for at se, hvordan det hele ender.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar