.

.

søndag den 1. april 2018

Månedlig opsummering: Opslugende marts
Dette var marts for mig: Jeg har siddet og kigget min kalender igennem for at se, hvad der egentlig skete i marts. For det er en måned, der bare forsvandt, synes jeg. Inderst inde føler jeg stadig, at det er februar, for det er bare gået så mega stærkt. I marts har jeg haft besøg af veninder, jeg ikke har set i alt for lang tid. Jeg har spist frokost med Maja og drømt om huse, designs og indretning. I marts er der blevet vasket uanede mængder tøj, der er blevet indhentet flyttekasser og valgt låne-type i banken. Så er man voksen...
I marts valgte vi vores drømmekøkken og bestilte det, så huset får den sidste prik over i'et inden indflytning. I marts græd jeg af frustration over mit barn, ringede sundhedsplejersken ind og græd også over, hvor højt jeg elsker ham og vil ham det godt.
I marts var Mark og jeg i biografen for første gang sammen siden Tristans ankomst, hvor vi så Black Panther, og i marts bestilte vi en impro-teaterbillet til en forestilling i Aarhus, som vi glæder os til. 
I marts spiste jeg sushi med Anne og drak drinks, og det er alt for lang tid siden. Jeg blev tatoveret og kan nu sige, at jeg er indehaver af 5 styks. 
Jeg har kæmpet for at finde overskuddet til bøgerne, og det har først vist sig her i slutningen af måneden.
Men marts har været en måned med mange ting. Og langt de fleste har været for fede. Marts på forældre-fronten: I marts blev Tristan 6 måneder. Et halvt år. Så har man altså et stort barn, synes jeg! Han bliver mere og mere selvstændig og vil rigtig gerne ting selv - især bruge sin ske, selvom han ikke helt forstår, hvordan maden bliver på den, når det skal ind i munden. 
Samtidig har marts været en hård måned for os som forældre. Tristans middagslur er gået helt i ged, og vi har vandret på skift i en time for at holde ham sovende - en vane, sundhedsplejersken nu siger skal stoppes. Og vi er enige. Men man gør jo ting i desperation. Jeg ringede hende ind, fordi jeg simpelthen ikke kunne mere. Han krævede mig konstant og sov KUN, hvis jeg gik med ham. Jeg havde INGEN pauser og var så ødelagt. Det var simpelthen ikke sådan, det skulle være.
Nu er vi en periode, hvor han bestemmer, hvornår han vil sove men vi bestemmer hvordan. Så må luren være 20-30-40 minutter. Det vigtigste er, at jeg får mine pauser i løbet af dagen. Det er ikke optimalt, men det virker. Vi øver også at blive puttet i egen seng, og det går rigtig fint, selvom han omkring kl.4 ender hos os for at forlænge nattesøvnen. 
Og så er tænderne kommet. 2 styks i undermunden kom op på samme tid, og nu har vi en dreng, hvor hele munden klør, virker det som. Og han er ked af det.
Lige nu er det hårdt. Skide pisse hårdt for at være ærlig. Men samtidig vil jeg jo ikke bytte ham for noget som helst. Det skal dog ikke være en hemmelighed, at vi lige nu trækker meget på netværk for at få pauser sammen. For det har vi brug for, så vi kan være de bedste forældre for ham. I marts læste jeg: Jeg aner ikke, hvor tiden til det er kommet fra, men jeg har formået at læse 5 bøger i marts. Jeg har kun haft gode læseoplevelser i denne måned, og derfor er det virkelig svært med de næste 2 punkter i opsummeringen. Det er fedt at kunne sige, at jeg kun har læst gode bøger. Sådan en måned gør mig glad.

Marts' bedste bog: Det er virkelig svært at vælge den bedste bog denne måned. Og jeg er nok nødt til at skrive 2, selvom man ikke må. Den ene er "Skildpadder hele vejen ned" af John Green, der virkelig rørte mig og satte spor dybt i mit hjerte. John Green er bare magisk og minder mig om, hvad YA kan som genre. 
Den anden bog er "Fuglemanden" af Sarah Engell. Det er en tegneserie om en psykisk syg pige, og den var virkelig en intens læseoplevelse.

Marts' mest skuffende bog: Det er simpelthen ikke muligt i den her måned at skrive en bog, der skuffede. Så det bliver en bog med et skuffende element i stedet for. Jeg ELSKEDE "Førstelivet" af Gena Showalter, men den faldt desværre i trekants-drama-fælden, som mange dystopiske YA-romaner gør, og det var en skam. Hvad byder den kommende måned på?: I april skal Mark og jeg nyde hinanden lidt mere. Tristan er blevet så sej til pasning, og vi kaster os nu ud i aften-pasning også. Hele 2 gange skal vi nemlig i teateret og den ene gang med spisning! Som rigtige ægtefolk og ikke bare mor og far. Det bliver så vildt. Vi skal se "Det skide show" og vi skal se "Prinsen af Egypten", og jeg glæder mig simpelthen sådan til at komme ud og lave noget bare os. Samtidig skal vi i biografen af et par omgange, dog i dagtimerne så vi ikke går amok med aftenpasningen. Det er jeg godt nok spændt på, hvordan kommer til at gå. I april skal vi fejre min lillebrors fødselsdag, og vi skal ordne flere ting til huset - og pakke hele lejligheden ned! 
Læsestakken er lavet, og der YA og fantasy i stakken. Og jeg glæder mig til at se, om jeg får læst dem alle sammen. 

Har jeres marts været god? Har I nået det, I ville og har der været gode læseoplevelser i blandt? Skal I læse nogle gode bøger i april?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar