.

.

lørdag den 10. februar 2018

"Lyset fra de faldne stjerner" af Kate Ling


Titel: Lyset fra de faldne stjerner
Forfatter: Kate Ling
Serie: Ventura Saga
Forlag: Gads Forlag
Sider: 314
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5

Denne bog er stillet til rådighed af Gads Forlag.


Seren og Dom er flygtet fra rumskibet Ventura for at leve et liv sammen. Flugtforsøget er lykkes, og de er landet på en smuk planet, der i sandhed ligner et paradis. Men lykken får hurtigt en ende, da de må indse, at de er alene, og der er ingen, der kan hjælpe dem. De har ingen mad eller vand - så hvordan skal de overleve? Øen har hemmeligheder, og alt er bestemt ikke, som det ser ud til. 

Jeg var VILD med den første bog i serien om Seren og Dom. Idéen om Ventura rumskibet og den samfundsstruktur, der var på skibet fascinerede mig helt vildt, og jeg slugte bogen på ingen tid. Derfor har jeg glædet mig meget til at få lov til at læse den anden bog i trilogien, og selvom det tog noget tid for mig at blive fanget af historien, må jeg indrømme, at den til sidst tog mig med storm. Kate Ling formår atter engang at skrive en spændende, gribende og rørende roman, der virkelig fængsler sin læser og giver lyst til at læse mere.
Nu sidder du sikkert og undrer dig over, hvorfor jeg så ikke har givet bogen 5 stjerner, som er fuldt hus her på bloggen?


Det skyldes Seren og Dom. Hvor jeg i den første bog var total fan af deres romance og den tragiske Romeo og Julie-connection, blev jeg ret så træt af dem i denne bog. Der opstår konstant trekantsdramaer mellem de to grundet Doms fortid, og de skændes til tider som små børn. At det sker 1-2 gange kan jeg tilgive, for de er teenagere. Men at gentagne kapitler slutter med en vred Seren, der løber sin vej i vrede, fordi Dom er dum, blev for trættende. Det gjorde det svært for mig at holde med og af dem som par, og det gjorde nok også, at min sympati for Seren forsvandt gradvist gennem bogen. Heldigvis! kom den tilbage grundet begivenheder, jeg af gode grunde ikke kan afsløre her. Men deres skænderier og drama gjorde, at bogen til tider blev en lidt dårlig kærlighedsroman i stedet for den spændende, dystopiske historie, den burde være. 

Man taler tit om "den svære 2'er", og det er der (ud over Seren og Doms forhold) ikke tale om her. Ling formår at udvide sit univers tilpas meget, så der afsløres en masse nye ting, men der er bestemt også materiale til den tredje og sidste bog i serien. Sproget er som i den første bog nævnt læseligt, og derfor er læseoplevelsen enormt flydende. Bogen har twists og plots, som jeg slet ikke havde set komme, og den efterlod mig med en masse spørgsmål, som jeg virkelig håber at få besvaret i den næste bog. Til tider mindede bogen om en moderne "Fluernes Herre", og når det blev for ensartet, skete der noget helt vildt, så man som læser bare måtte fortsætte og se, hvad der nu skulle ske.


"Lyset fra de faldne stjerner" er langt hen ad vejen det, jeg håbede på. Den er dyster, rørende og virkelig spændende, og den efterlader sin læser med et ønske som mere. At hovedpersonerne til tider er alt for trælse teenagere, bliver der bestemt gjort op for i universet og den udvikling, som hovedpersoner grundet alvorlige begivenheder, må gennemgå. Ling havde mig atter i sin hule hånd, og jeg glæder mig til at læse sidste kapitel i serien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar