.

.

mandag den 19. februar 2018

"Før jeg falder" af Lauren OliverTitel: Før jeg falder
Forfatter: Lauren Oliver
Serie: -
Forlag: Carlsen
Sider: 510
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5  


Sam har det perfekte liv: den lækreste kæreste, de populære veninder og det perfekte High school liv! 
Det skulle være en helt almindelig fredag, men det blev alt andet. Hun dør. Men Sam får lov til at genopleve sin sidste dag 6 gange, og hurtigt opdager hun, at med små justeringer og valg kan hun ændre meget. Spørgsmålet er bare, om hun tør.... 

For mig er Før jeg falder" en genlæsning af en af se første YA bøger, jeg virkelig elskede! Jeg var helt chokeret over, hvad denne genre kunne, og det er nok denne bog, der virkelig gjorde, at jeg forelskede mig i den genre, jeg nu holder så meget af. 
Bogen har det hele: drama, spænding og en meget vigtig pointe, og det er det, en god YA bog skal besidde, hvis man spørger mig.

Sam er bogens hovedperson og jeg-fortæller. Hun virker udadtil perfekt, men efterhånden som læseren kommer under huden på hende, er der mange hemmeligheder og usagte ting i Sams liv. Hun er usikker på sig selv og i en konstant frygt for at blive lukket ude af den populære gruppe. Samtidig er der ting, hun ikke tør sige og gøre, selvom det er dem, hun føler for.
Da Sam får mulighed for at genopleve den sidste dag i sætning, lader hun alle dele af sin personlighed komme i spil: En dag er hun modig og totalt ligeglad og gør lige, hvad der passer hende. En anden dag gør hun alt, hvad hun kan, for at gøre andre glade. Sam er virkelig en spændende person, fordi der er så mange forskellige sider af hende, og det er en interessant måde at ae en hovedperson finde sig selv og finde ud af, hvem hun virkelig gerne vil være både over for af selv men også sine medmennesker.

Før jeg falder er virkelig en interessant bog, og jeg elsker ideen om den. Det er en ny historie hver gang, fordi Sams valg konstant ændrer sig, og den får læseren til at overveje, hvem man egentlig er, og hvordan man er blevet sådan. Den er så hurtigt læst og slet ikke til at ligge væk! Jeg er så glad for genlæsningen, fordi det efterhånden er så mange år siden første gabg, jeg læste den. Den skuffede bestemt ikke her 2.gang! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar