.

.

tirsdag den 13. februar 2018

"Carry on" af Rainbow Rowell


Titel: Carry on
Forfatter: Rainbow Rowell
Serie: -
Forlag: Gyldendal
Sider: 516
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af forlaget Gyldendal.


"Fangirl" var historien om Cath, der havde svært ved at forlade Simon Snow-universet og elskede sin fanfiction, der endnu ikke havde en slutning. "Carry On" er den fanfiction i sin fulde længde og tager læseren med på et magisk eventyr i en Harry Potter-inspireret verden med magi, spænding og drama fra start til slut. 

Jeg kan tydeligt huske dengang, hvor jeg læste Harry Potter bøgerne igen og igen, og skulle jeg læse andet, så var det Harry Potter fanction. Harry Potter var A L T i min verden, og jeg snakkede ikke om andet og var at finde på utallige fora online sammen med andre med samme interesse. Harry Potter er uden tvivl de bøger, der virkelig har lært mig, hvad læsning kan, og de har lært mig, hvor fedt det kan være virkelig at elske et univers og karakterer så højt, at man ikke kan slippe dem igen. 
Derfor rørte "Fangirl" mig også rigtig meget, dengang jeg læste den. Den var historien om så mange fra min generation, og samtidig var den også historien om at "blive voksen" og få sat et punktum, når det kom til at kunne lade fantasy-verdenen ligge, bare engang imellem. 
I "Fangirl" var der passager fra fanctionhistorien "Carry on", og jeg fik virkelig lyst til at læse den og dykke endnu mere ned i Simon Snows univers og de personer, der var omkring ham. 


Simon Snow er bogens hovedperson, og det er ikke en hemmelighed, at han og universet er denne series Harry Potter. Simon går på en skole for magikere, men dog lidt mere moderne, da de har mobiltelefoner og andre moderne genstande omkring sig. Simon er den udvalgte og skal gøre det af med den onde Monotoni, der stjæler magi rundt omkring i verden. Simon har bare det problem, at han slet ikke kan styre den magi, han besidder. Ting eksploderer, endda også ham selv, og han er bestemt ikke sikker på, at han kan redde hele verden.
Det er dejligt, at Simon langt fra er perfekt, og han er enormt underholdende at følge. Samtidig med at han er teenager med stort t, er han en kluntet og hjertevarm person, som det er svært ikke at holde af. 

Simon bor på værelse med Baz, som han er sikker på vil gøre det af med ham. De to har været fjender siden første skoledag, og samspillet mellem dem er både spændende men til tider også skrigende morsomt. Baz har den fedeste humor, og han endte til tider med at stjæle hele billedet fra Simon, fordi han bare er en person, der kræver ens fulde opmærksomhed.
Bogen er fortalt fra mange forskelliges perspektiv, og jeg nød især at læse Baz' afsnit. Han er morsom, melankolsk og vildt interessant og gav bogen et rigtig fedt perspektiv.


"Carry on" var enormt svær at lægge væk, for den mindede mig sådan om en rigtig fanfiction. Den måde, den er skrevet på, og den måde historien udvikler sig på, bragte bare så mange minder tilbage, og derfor var det en virkelig hyggelig og genkendelig følelse at læse den. Jeg følte mig virkelig som en fan af Simon Snows univers, der havde brug for at vide mere, og derfor sad jeg nu med Caths historie om Simon og Baz. Det er fedt, at Rowell har kunnet efterlade mig med den følelse, og det er jeg hende virkelig taknemmelig for.
"Carry on" er en hyldest til nørder og til dem, der aldrig blev voksne, lidt som jeg selv. Det er en hyldest og anerkendelse af en generation, der voksede op med et univers, der virkelig bosatte sig i deres hjerter og gav os et andet hjem. Det er en hyldest til en lidt anden side af fanverdenen, og det er modigt og fedt, at Rowell tager denne vinkel på historien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar