.

.

tirsdag den 2. januar 2018

Månedlig opsummering: Dvaske decemberDette var december for mig: December plejer at være min yndlings måned. Flere måneder inden december melder sin ankomst render jeg rundt og lytter til julemusik i smug, glæder mig til at gå med juletøj og være en god nisse på arbejde for en kær kollega. Jeg glæder mig til at shoppe julegaver, spise god mad og pynte juletræ hos mine forældre.
Men december blev slet ikke det, jeg håbede. Der har ganske enkelt ikke været overskud til det. December er i stedet blevet en måned, hvor dagene er gledet sammen og pludseligt var det juleaften. Hjemmet blev sparsomt pyntet op, og der er ikke blevet set en eneste julefilm. Lyder det deprimerende? Det er det egentlig ikke. December er gået med mødregruppe, hygge hos familie og at kæmpe for at skabe vaner i barnets hverdag. Baby har uden tvivl været overskriften for min december, og det er det, jeg har brugt al energi på.
Heldigvis har der dog også været tid til julehygge i juledagene. Der er blevet holdt julefrokost hos begge vore familier, og for første gang holdt vi fælles jul alle sammen, da alle gerne ville være med til Tristans første jul. December har stået i familiens tegn, og det er vel egentlig det, det hele handler om?

December på forældre-fronten: Tristan er nu blevet 3 måneder. Det betyder, at han har fået sin første vaccine, for herhjemme vaccinerer vi vores børn med glæde! Dermed ikke sagt, at det var en fornøjelse. For første gang har jeg hørt mit barn græde, fordi han var ked af det. Ikke træt, sulten eller overstimuleret; bare ulykkelig. Det var SÅ hårdt, men så snart vi forlod lægehuset, var han okay, dog med feber i et døgns tid efterfølgende. Amning har fyldt meget, for jeg har en dreng, der vokser med 180 i timen, og jeg har bare ikke nok mad altid. Så vi træner flaske. Og jeg ville ønske, at han havde mødt den før nu, for det er så svært at lære ham. Han er glad for modermælkserstatningen, men han har så svært ved at få fat i flasken. Men vi øver og glæder os til, at han midt januar kan begynde at få grød. Det bliver godt for ham. Derudover har jeg brugt rigtig meget tid på at skabe rytme for ham ift hans søvn, og det er lykkedes, omend nætterne er blevet lidt mere kaotiske - men man kan jo ikke få det hele. I december læste jeg: 1 bog. Hold nu fast. Men bøgerne er simpelthen ikke blevet prioriteret i december, det erkender jeg blankt. Jeg har hverken haft lyst eller overskud til læsningen og er endt i et giga reading slump, som jeg håber at komme ud af i det nye år! For jeg savner egentlig bøgerne, men når Tristan sover, kan jeg bare ikke samle mig om at læse. I stedet har jeg været kreativ og hørt "Den korte radioavis", hvilket der også skal være plads til engang i mellem.

Decembers bedste bog: Den bog, jeg har læst, var til gengæld fantastisk, og den påvirker mig stadig. Jeg har læst "Hun bad selv om det" af Louise O'Neill, og er der en bog, man bør læse i 2018, så er det den! Det er nok en af de vigtigste YA-bøger jeg har læst i lang tid, og jeg har anbefalet den lige siden.

Decembers mest skuffende bog: Der har jo ikke rigtigt været nogen, kan man sige...

Hvad byder den kommende måned på?: Januar bliver en ny start. På mange måneder. Jeg glæder mig til at komme i gang med min træning igen, for det er jeg endelig klar til. Jeg glæder mig til at få overskud til den sunde mad, for nu sidder baby med ved bordet, og han er den allerbedste motivation til at tage de gode valg. Og jeg glæder mig til at han kan spise sammen med os - det bliver awesome! Jeg har forberedt lidt til bloggen i januar, så den ikke står så stille, som den har gjort siden min fødsel. Jeg lover, at jeg vender stærkt tilbage i det nye år, for jeg savner jer! Januar bliver forhåbentlig en måned med læselyst og skønne oplevelser med min lille familie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar