.

.

tirsdag den 19. december 2017

"Twin Peaks: The Final Dossier" af Mark Frost


Titel: Twin Peaks: The Final Dossier
Forfatter: Mark Frost
Serie: -
Forlag: Flatiron Books
Sider: 140
Sprog: Engelsk
Bedømmelse: 5/5 


Efter 25 år kom der en sidste sæson af "Twin Peaks", og den besvarede ting samtidig med, at den stillede nye spørgsmål og efterlod sin seer med et brændende ønske om at vide mere endnu mere om de skønne personer i den lille by. Tamara Preston forsøger at udfylde de sidste huller fra den store sagsfil, hun og Gordon har gennemlæst tidligere, og hun skildrer diverse beboere i Twin Peaks, deres relationer til andre samt dybeste hemmeligheder.

Den her slags bog er ret svær at anmelde, for der er som sådan ikke en handling eller hovedperson. Alligevel kan jeg ikke lade være med at skrive om den, for den minder mig virkelig om, hvor AWESOME! Twin Peaks-universet, og særligt dets karakterer, er. Denne bog var netop det, jeg godt kunne have brugt endnu mere af i "The Secret History of Twin Peaks"-bogen, der også lovede sin læser en massse svar. Den gik mere i dybden med Twin Peaks som by og hele universet og det overnaturlige, som serien beskæftiger sig med. Det nød jeg bestemt også at læse, især op til den tredje og sidste sæson. 
Denne bog er dog udelukkende om forskellige beboere i Twin Peaks, deres skæbne og sågar svar på nogle af de spørgsmål, vi alle sad tilbage med både efter sæson 2 og 3. 


Mark Frost er nok den, der har forsøgt at gøre serien mere spiselig for andre end Lynch-fans. Det er ingen hemmelighed, at Lynch er en særpræget herre, når det kommer til film og serier, og Frost har med denne bog forsøgt at gøre særligt den tredje sæson mere jordnær. Det er rart at få samlet op på nogle ting, der for mig som seer simpelthen var for mystiske og mærkelige. Jeg sad og nærmest råbte af jubel, når jeg fik længe ventede svar, og jeg kunne tænke WHAT?!, når der blev opstillet nye teorier om ting, som aldrig blev forløst. Og det er jo netop det, der er fedt ved Twin Peaks: Vi skal ikke vide det hele, for vi skal gætte med og have vores egne teorier om, hvordan det hele hænger sammen. 


Bogen her virker som et rigtig godt punktum for en franchise, der har levet i 25 år. Det er et kærligt farvel med karakterer, man har grint og grædt med og haft svært ved ikke at elske. Mark Frost giver læseren rigtig meget af det, vi har higet efter i mange år samtidig med, at han siger, at der ikke er et endeligt svar på noget som helst.
Hvis man er vild med "Twin Peaks", så SKAL denne bog simpelthen læses!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar