.

.

torsdag den 2. november 2017

"Bekendelser fra en highschool katastrofe" af Emma Chastain


Titel: Bekendelser fra en highschool katastrofe
Forfatter: Emma Chastain
Serie: -
Forlag: Gyldendal
Sider: 384
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

Denne bog er stillet til rådighed af forlaget Gyldendal.


Chloe bor med sine forældre. Hendes mor er forfatter og rejser til Mexico for at skrive sin bog. Om hun kommer tilbage, ved Chloe ikke. Chloe har aldrig kysset en fyr og starter i highschool. Hendes mål er et kysse en fyr det første år. Men planen var ikke, at hun skulle forelske sig i Mac, der er kæreste med den populære Sienna. Chloes highschool-start udvikler sig til en katastrofe, og hun tør kun fortælle sandhederne til sin elskede dagbog.

Jeg har altid elsket dagbogsformatet, når jeg skal læse. Det er hurtigt, nemt og giver forfatteren mulighed for at gøre sproget lidt mere casual og give læseren et helt særligt indblik i sin hovedperson. Sådan er det også i Chloes historie. Sproget er letlæseligt, og selvom bogen er tæt på 400 sider, er den læst på ingen tid. Jeg trængte virkelig til en bog, jeg bare kunne læse hurtigt og som var hyggelig, og det var også det, jeg fik. Men spørgsmålet er, om der var mere i historien end det.


Chloe er bogens hovedperson, og hun er den typiske 14årige, der glæder sig til highschool. Hun er klar på en frisk start, og hun glæder sig til at dele highschool livet med sin veninde, Hannah. Chloe er intelligent, klarer sig godt i skolen, elsker at læse og drømmer om at få en kæreste. Det er ikke fordi, at hun holdes udenfor, men Chloe er lidt den usynlige pige, der ligesom bare er. Det beskriver både hendes karakter i highschool, men egentlig også hendes personlighed. Som læser kan man ikke rigtigt blive sur eller irriteret på hende, men det er også lidt svært at holde virkeligt af hende, for Chloe er. Og det er ligesom det. Der sker ikke den store udvikling, og da der endeligt er noget, der rykker i hende, er det så sent i fortællingen, at man som læser får lidt svært ved at investere sig i det. Chloe er 14, men hun er moden af sin alder, og det gør, at bogen ikke kun bliver til det helt unge YApublikum.


Det, der gjorde bogen spændende for mig, var Chloes forhold til hendes forældre. Her er en bog om at være ung og skulle tage stilling til andres rodløshed, egoisme og livskriser, alt imens man nok står i den allerstørste selv: Nemlig at være teenager og skulle finde sig selv. Der er rigtig mange fine scener Chloe og hendes far i mellem, og der er især en rørende scene med hele familien, som virkelig gjorde indtryk. Hvis nu familielivet og forældrenes rolle havde fået lov at fylde mere end Chloes ønske om en kæreste, kunne det være, at jeg havde været mere vild med bogen. Det var i hvert fald den del, jeg fandt virkelig spændende og rørende gennem min læsning. 

Hvis du mangler en god, hurtig og underholdende YAbog, er "Bekendelser fra en highschool katastrofe" et rigtig godt bud. Den er hurtigt læst og fanger sin læser. Man nyder den, mens den læses, men samtidig er man klar til en ny historie bagefter. Dermed ikke sagt, at historien ikke har noget at byde på. Dybden og meningen med fortællingen kommer, men det sker alt for sent, og det er en skam.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar