.

.

tirsdag den 31. oktober 2017

Månedlig opsummering: Varme oktober


Dette var oktober for mig: Oktober har bare været en varm måned. Både bogstavligt og i overført betydning. Oktober har for mig været en måned i familiens skød og med varme kram, kys og stunder med mennesker, jeg holder af. Når man er på barsel er det ikke tit, at man kommer ud af sin hule, men oktober har været en måned, hvor jeg har forsøgt at komme ud af min lille boble herhjemme. Oktober har været cafétur med min søde mand, gåture med barnevognen i stor stil, mens jeg har lyttet til "Den korte radioavis", og enkelte ture i gågaden/storcenteret for lige at se verden udenfor. 
Oktober har været endnu flere barselsbesøg og lykke over Tristan, og oktober har været naturens skiftende farver. Oktober har været spilaftener afbrudt af amning og legende baby, og oktober har været hyggestunder med film eller serie, når baby sov. Oktober har været læsning og praktiske gøremål, der skulle gå op i en højere enhed, og det er lykkedes. Oktober har været en drømmende måned med en god kop te og planlægning af en hektisk november måned, som jeg virkelig glæder mig til at gå ind i. Oktober på forældre-fronten: Det er jo sindssygt, at jeg har en baby, der nu er halvanden måned gammel. Tiden går så sindssygt hurtigt, og jeg kan på ingen måde følge med. Vi har været til 5ugers undersøgelse med Tristan, og han bliver rost til skyerne. Han vokser som han skal og kaldes en "lang og slank dreng". Jeg nyder min barsel, men jeg kan også godt mærke, at jeg skal øve mig i at komme ud hjemmefra, så jeg ikke bare sidder herhjemme alle dagene, det kan man blive bims af. Med stolthed (for det var ikke nemt!), kan jeg nu sige, at amningen kører, og at jeg ikke skal koncentrere mig om det mere - det er nu noget, som både jeg og Tristan bare kan samarbejde om. Det har betydet, at jeg har turde komme lidt ud, for jeg er ikke bange for, at jeg ikke kan give ham mad, når han bliver sulten. Derfor glæder jeg mig til at jeg i november skal endnu mere ud i den store verden med ham, så jeg også kan se andet end gylp og bleer herhjemme. 
I oktober har han haft sit første "tigerspring". Det er perioder, hvor de lærer rigtig meget nyt og derfor bliver helt anderledes. Herhjemme har det betydet svære nætter og en utrøstelig dreng. Men det er jo det hele værd, for nu kan han smile, pludre og grine helt vildt, når han virkelig er glad. Han er for alvor begyndt at søge kontakt bevidst, og det er fantastisk!

I oktober læste jeg: Jeg har faktisk læst 5 bøger i oktober, og det er jeg sindssygt stolt af! Jeg har for alvor fået overskuddet til bøgerne tilbage, og jeg nyder at sætte mig og belønne mig med læsetid, når Tristan tager en lur. Det er blevet mig-tid på en helt anden måde. Samtidig er jeg blevet dybt afhængig af Mofibo, fordi jeg om natten, når jeg venter på at han falder helt i søvn, læser en ebog også. Nogle gange læser jeg den samme bog både fysisk og som ebog, andre gange må jeg finde en anden ebog, da den, jeg har gang i, ikke er på mofibo. Det er dejligt at bruge nattetimerne effektivt, for det er svært med en baby på armen også at skulle have en bog i hånden ;)

Oktobers bedste bog: Jeg har faktisk kun læst gode bøger i oktober! Det har været en lidt blandet stak, men jeg må nok sige "Valget" af Sarah Engell. Den var så stærk, længe ventet og indfriede alle mine forventninger! Dog må jeg som mor lige nævne "40 uger efter" af Cana Buttenschøn, som reddede mange nætter herhjemme! Den er morsom men samtidig enormt lærerig læsning om de første 40 uger som mor.Oktobers mest skuffende bog: Der er som sådan ikke en bog i denne måned, der har skuffet mig. Alle læseoplevelser har været lige det, jeg håbede på, og det er jo fantastisk at kunne sige.

Hvad byder den kommende måned på?: November bliver C R A Z Y! Jeg skal fejre 10års jubilæum på min efterskole, jeg skal til bogforum om lørdagen (SES VI?!), og vi skal fejre barnedåb for Tristan. Alle weekender er totalt booket op med fest eller fede begivenheder, og jeg glæder mig til at vise Tristan en verden af bøger og fantastiske mennesker. Bogforum og dåb kæmper om at være månedens begivenheder, men lige nu glæder jeg mig mest til at tage af sted med Anne, høre Disneysange i bilen klokken 6 om morgenen og have en fantastisk dag til Bogforum med jer alle sammen. Læse-mæssigt er det en ren YA-stak, jeg har lavet mig. Der er nye udgivelser og en ældre, som jeg bare er i humør til netop nu. Jeg er især spændt på "Mirror, Mirror", som har fået stor ros indtil nu!

Hvad byder jeres november på? Har september været lige det, I håbede på? Har I fået læst nogle gode bøger, og hvad vil I gerne læse i november?

4 kommentarer:

 1. November glæder jeg mig også meget til, idet det for mit vedkommende står på BogForum den 10. November og senere på måneden julegaveindkøb. Jeg havde en dejlig oktober, hvor jeg hyggede mig med en dejlig efterårsferie og fik læst nogle gode bøger bla. Sendt til tælling af Kristen Callihan og Hvor der er vilje af Jeffrey Archer.
  Jeg ved endnu ikke rigtig hvad jeg vil læse i november, det afhænger af hvad jeg får med hjem fra Bogmessen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh der er så mange gode tilbud på bogforum! Jeg frygter for om vi kan slæbe det hele hjem 😂. Er det din første gang derovre? :D

   Slet
 2. Nej, jeg har været afsted til BogForum flere gange og glæder mig altid til at komme derover.
  Ja, der er virkelig mange gode tilbud på BogForum, så i år har jeg besluttet mig for at lave en prioritetsliste over bøger jeg gerne vil have, men jeg skal nok være virkelig omhyggelig, for den kan jo blive rigtig lang med de spændende nye bøger som er udkommet eller som udkommer inden så længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg frygter virkelig at købe mig fattig i bøger til Tristan!! Der er så mange fine børnebøger!!

   Slet