.

.

lørdag den 30. september 2017

Månedlig opsummering: Babyprægede september

Dette var september for mig: September er bare forsvundet. Måneden kan deles op i 2: Før og efter baby. Her vil jeg skrive lidt om før-tiden, da Tristan har sit eget segment længere nede. Starten af september var venten. Terminen hed den 11.september, og det var den dato, vi virkelig arbejdede os hen imod. Starten af september bød på biografturer og en "sidste middag" uden baby og ude i et stykke tid. Vi brugte tid på at se film og virkelig nyde tosomheden, samtidig med, at vi slet ikke kunne vente længere og bare gerne ville være forældre N U! Starten af september var den del af måneden, hvor jeg også fik læst en masse. Ventetiden blev fordrevet med bøger, og jeg har nydt at have tiden til bare at sætte mig og fordybe mig i læsestof. Tanken om, at bøgerne nok ville mangle det næste lange stykke tid var virkelig mærkelig, så jeg ville indhente så megen læsning som muligt. 
Der er egentlig ikke så meget mere at sige. Der blev ventet, læst, hygget og ventet lidt mere. Utroligt hvordan man kan gå og bare tælle sekunder og minutter til noget, man bare glæder sig til. 
 

September på forældre-fronten: Her er der i den grad nyt at berette. Tristan kom til verden den 15. september kl.21.27 i en sand lynfødsel, så ingen af os rigtigt nåede at opfatte, at det var det, vi havde gang i. Jeg lover jer en fødselsberetning senere, men lige nu må det være den korte udgave :). Jeg havde en drømmefødsel, og jeg synes selv, at jeg er mega sej! Tristan er en rolig og glad baby, ud over når maven driller, og det gør den lidt her i starten. Han spiser godt og vejer nu næsten 4 kilo og er 54 cm lang. Han passer på alle kurver og er helt igennem perfekt, synes hans forældre.
Jeg har stadig ikke vænnet mig til, at han er her, og alt er bare blevet vendt på hovedet, selvom han for det meste spiser og sover. Søvn kan jeg sagtens undvære, men jeg erkender gerne, at efter han har sat sine nætter lidt i system, er overskuddet herhjemme også noget anderledes. Mark starter på arbejde igen nu, og det er så mærkeligt, at jeg skal være alene med ham så længe af gangen, men jeg glæder mig også. Planen er, at jeg skal prøve at skabe en hverdag med baby og blog/bøger, og jeg glæder mig til at se, hvordan det kommer til at gå.

I september læste jeg: Inden min fødsel nåede jeg faktisk at læse 6 bøger, og det er jeg stolt over! Det har været en god blanding af alskens genre, faktisk min mest varierede måned, når det kommer til læsning, i år so far. Det har været fedt med en så anderledes læsestak, og jeg glæder mig til at dele alle anmeldelserne med jer herinde.

Septembers bedste bog: Det har stået mellem 2, men jeg må nok sige "Release" af Patrick Ness. Det er den bog, jeg husker tydeligst fra denne måned, og jeg har stadig ikke helt sluppet den. Der var bare et eller andet over dens fortælleform og historie, der rørte mig dybt, og Ness er bare en forfatter, der kan blive ved med at overraske. 


Septembers mest skuffende bog: I denne måned bliver det en af de lydbøger, jeg har lyttet til; nemlig "At tænke som en morder" af Kurt Kragh. Bogen endte med at være en meget tung læseoplevelse, der var svær at investere sig i, og jeg havde forventet en helt anden beretning efter at have hørt Kurts foredrag for nogle år siden.

Hvad byder den kommende måned på?: Læsemæssigt aner jeg det ikke. Pt er jeg i gang med "The Hate U Give", som jeg er ellevild med, og som virkelig fortjener den hype, den har fået med allerede nu. Derudover ligger den nye Läckberg på mit bord og venter. Tiden til læsning er stadig enormt ustabil, da Tristan den ene dag sover meget og den næste er vågen nærmest hele tiden. Men bøger og bloggen håber jeg bestemt at få plads til. Oktober bliver nok mest af alt en måned, hvor vi skal vænne os endnu mere til at være forældre. Der sker så meget hver dag, og det er stadig voldsomt overvældende. Men vi nyder det begge to, og livet som mor er mega fedt!


Hvad byder jeres oktober på? Har september været lige det, I håbede på? Har I fået læst nogle gode bøger, og hvad vil I gerne læse i oktober?

6 kommentarer:

 1. Mormor og Tristan synes også, Xenia er sej! Mormor er sikker på, Tristan glæder sig til at få læst nogle rigtigt gode børnebøger højt på sengekanten.

  SvarSlet
 2. Stort tillykke med lille Tristan! Er sikker på, at du har været rigtig sej :)

  SvarSlet
 3. Så fin han er den lille mand, stort tillykke med ham, og god vind med at finde en ny hverdag med bebs, det tager lidt tid ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må man sige! Men hvor er det fedt!!

   Slet
 4. Endnu engang tillykke med lille T! :D

  SvarSlet