.

.

mandag den 21. august 2017

"Sjælevært" af Christina Bonde


Titel: Sjælevært
Forfatter: Christina Bonde
Serie: -
Forlag: Tellerup
Sider: 368
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Tellerup.


Celina vil gerne væk hjemmefra, da kæresten dropper hende, og skolen siger hende ingenting. Hun søger job som ung pige i huset og får det. Der har altid været noget med Celina, og som barn havde hun "night terrors". Celina har kontakt til den anden side, og spøgelset Bastian begynder at kontakte hende. Celina er sjælevært og har en helt særlig rolle i Bastians liv. Hun må gøre alt, hvad hun kan, for at passe på dem, der omkring hende, for spøgelser kan både være gode og onde...

Det er som om, at der er sket et eller andet med Christina Bondes forfatterskab. Siden hun er kommet over til Tellerup, har hun skrevet en del mere dysters og tvetydigt - og det klæder hende! Jeg var ellevild med "Skyggesider", der udkom sidste år, og "Sjælevært" må siges at være min yndlingsbog af hende so far. Jeg er i forvejen en true fan af paranormale romancer, så allerede der var jeg vild med idéen om denne bog. Da jeg så begyndte at læse den og kunne se, at romancen blev sat lidt i baggrunden for at blive en decideret spøgelseshistorie, blev jeg direkte lykkelig, for det havde jeg slet ikke set komme.
Bogen er læst på ingen tid, og den er slet ikke til at ligge fra sig. Jeg læste den på 1 dag, og jeg var helt ærgerlig, da jeg lukkede den, for jeg ville vildt gerne have mere!


Celina er bogens hovedperson, og hun er enormt nem at holde af. Der var dejligt mange nuancer i hendes person og liv, og det gjorde også, at hun blev realistisk og dejlig at følge som læser. Hendes valg, tanker og følelser gav mening for mig hele vejen igennem, og det var fedt, at de problemer, hun havde med familie, venner og kæresten ikke var for overdrevne, så man som læser blev koblet af. Det er tit "hurtlen" i romaner som denne, og det var der på ingen måde i denne - mega dejligt! Celina havde humor og varme, og jeg holdt med hende fra start til slut. Celinas udvikling gennem bogen er rigtig fint beskrevet, og fordi bogen er kort, forsøger Bonde heller ikke at udvikle hende som var det over 3+ bøger. Celina er enormt velskrevet og en perfekt hovedperson i dette univers.


Som nævnt var jeg ellevild med spøgelseshistorie-elementet. Det drev handlingen fremad med enormt stor spænding, og det gjorde, at man som læser slet ikke kunne stoppe med at investere sig i fortællingen. Som i de bedste gysere skulle man sammen med Celina finde ud af, hvordan det hele hang sammen, og der blev ved med at komme twists, som jeg slet ikke havde set. 
Romance-delen af historien var sådan set okay, men jeg blev aldrig 100% hooked på Bastian og Celina. Ikke fordi jeg ikke brød mig om dem, men måske mere fordi spøgelseshistorien bare var det federe! Det var rigtig rart, at romancen ikke fyldte mere, for det virkede heller ikke som om, at den kunne have været hovedemnet hele bogen. 

"Sjælevært" er ikke bare en paranormal romance med spøgelser. Det er en velskrevet og sindssygt spændende spøgelseshistorie, der fanger sin læser og ikke slipper dem, før sidste side er vendt. Christina Bonde skriver med humor, varme og gru, og det er bestemt denne kombination, der klæder hende allerbedst!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar