.

.

fredag den 18. august 2017

"Nattens sanger: Skæbne" af Christina Bonde


Titel: Nattens Sanger: Skæbne
Forfatter: Christina Bonde
Serie: Nattens sanger
Forlag: Mellemgaard
Sider: 312
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 4/5


Victoria er kæreste med Lucas, der er vampyr. Hun ved, at hun er skabt til noget større og spørgsmålet er, om hun vil imødekomme sin skæbne som en af de ophøjede eller om hun vil fortsætte livet som menneske. Samtidig er hendes liv i fare, og valget skal træffes nu. 
Victorias kærlighed til Lucas hjælper hende med beslutningen, og hun forvandles og må lære sit nye liv at kende. Fjenden er tæt på, og hun må hurtigt lære sine evner og kræfter at kende for at forsvare dem, hun elsker allermest.

Jeg var vild med den første bog om Victoria og Lucas. Den mindede mig virkelig om at læse "Twilight" for første gang, og jeg slugte den på ingen tid. Der skete rigtig meget samtidig med, at den tog sig rigtig god tid med sin fortælling, og det er noget af det, som bog 2 har taget med videre.
Det er dejligt, at der ikke træffes forhastede beslutninger for at drive handlingen frem, og oftest betyder det ikke, at handlingen bare bliver langsom og træg.
Desværre var der til tider tale om den svære 2'er, for jeg havde lidt svært ved at se, hvor bogen var på vej hen. Der blev startet lidt for mange tråde i forhold til bogens længde, og nogle af dem blev aldrig rigtigt afsluttet, og det forvirrede mig lidt.
Heldigvis var hovedplottet, kampen mod den blodtørstige vampyr Hector, gennemgående, og det var så interessant og anderledes (mere om dette senere), at de andre småting hurtigt blev glemt.


Victoria er bogens hovedperson og fortæller. Det var et glædeligt gensyn med hende, og jeg synes virkelig, at man får lov til at lære hende meget bedre at kende i denne bog. Der er en helt anden mulighed for at nå under huden på hende, og der er meget mere omkring hende, man som læser endnu ikke ved. Hun kunne måske til tider være lidt et offer i den første bog, men især efter sin forvandling bliver hun stærk og selvstændig, og der kommer en humor ind i hendes person, som passer rigtig godt i stemningen. 
Victorias forvandling giver læseren et større indblik i den slags vampyrer, som Bonde skriver om, og det er fedt at få lov til at udforske det vampyr-univers og -samfund, som er tiltænkt denne serie.

Det kunne sagtens "bare" være kærlighedshistorien ala "Twilight", hvor de så får hinanden til sidst. Men forvandlingen og det, at Lucas og Victoria kan være sammen for evigt, bliver sekundært i forhold til de mange andre og større ting, som Bonde får sat i værk med denne bog. Der er et langt større fokus på profetierne, Victoria som en særlig udvalgt og ikke mindst det etiske i at være vampyr. Ja, tænk sig! Der er etik i en vampyr-roman! Ingen ryster på hovedet af en løve, der dræber en gazelle, men vampyren er et monster? Der stilles spørgsmålstegn ved, om vampyren faktisk er ond, og Victoria må på egen krop mærke, at behovet for blod kan overskygge de principper, man kan have som menneske. Det er en spændende vinkel på hele "vampyr-problematikken", og det gør, at bogen ikke føles som en af mange.


Selvom "Skæbne" til tider var en svær 2'er for mig som læser, har den ikke gjort, at jeg ikke vil læse den sidste bog. Den er enormt handlingsmættet og svær at ligge væk, og man har så mange spørgsmål, der driver læselysten videre. Bonde skriver humoristisk og fængende, og jeg glæder mig virkelig til at se, hvordan det hele slutter!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar