.

.

onsdag den 12. juli 2017

"Fra og med dig" af Mhairi McFarleneTitel: Fra og med dig
Forfatter: Mhairi McFarlene

Serie: -
Forlag: Harper Collins Nordic
Sider: 397
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

Denne bog er stillet til rådighed af forlaget Harper Collins Nordic.


PÅ FORHÅND UNDSKYLD SKRIFTSTØRRELSEN. NOGET ER GÅET GALT I SKRIVNINGEN AF INDLÆGGET, OG JEG KAN DESVÆRRE IKKE RETTE OP PÅ DET :(

Anna var skolens syndebuk. Hun var den tykke og kiksede pige, som alle var efter. Men sådan er det ikke mere. Hun har et perfekt job, hendes udseende er perfekt, og mændende vil have hende.
Men da Anna gennem en arbejdsopgave møder James, må hun se den fortid i øjnene, som hun har forsøgt at fortrænge. James var med til at ydmyge hende i skolen, og hun har aldrig tilgivet ham. James kan ikke genkende Anna, og hun må nu overveje, om han er værd at bruge sin tid på mange år efter.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg yderst sjælendt læser Chick-lit. Det er ikke meget af det, der har kunnet fange mig, men alle talte om McFarlene og sagde, at hendes bøger kunne noget helt særligt. Derfor blev jeg nødt til at se, om det passede: og det gjorde det på sin vis.
Det er ikke fordi, jeg føler, at jeg har læst en bog, der ændrer alt i min tilværelse. Men jeg har læst en sød, sjov og rørende fortælling om at forlige sig med fortiden og komme videre; et tema jeg ikke havde forventet af en romantisk fortælling.
Anna og James er bogens hovedpersoner, og handlingen fortælles skiftevis fra deres synsvinkel. Anna starter fortællingen med et af de mest ydmygende øjeblikke: da hun til skolefesten står på scenen og bliver svinet til, mens alle kaster karameller på hende - og det værste er, at hun ved, det er James' idé. Anna er som hovedperson meget stærkt og samtidig enormt skrøbelig. Hun ved, hvad hun vil finde sig i, og man er ikke i tvivl om, at her er en kvinde med ben i næsen. Hun er enormt morsom at følge på adskillige miserable dates, og Annas kapitler var uden tvivl mine yndlings gennem bogen. Samtidig er der tale om en kvinde, der på ingen måde har forliget sig med sin fortid. Hun har gjort alt, hvad hun kan, for at fortrænge det, der er hændt hende, og derfor bliver mødet med James også Annas kamp for endeligt at komme videre i sit liv.
James er bogens anden hovedperson, og som læser får man et helt andet indtryk end det, som Anna præsenterer. James er sjov, moden og kærlig. Han er netop blevet forladt af konen, der har fundet sig en kunstner. Til gengæld har hun efterladt en kropumulig racekat, for den har hun ikke liiiiiige plads til i det nye hjem. James var for mig ikke den typiske mandlige karakter i denne slags bog, og hans humoristiske sans passede perfekt ind i denne fortælling. Som læser er det svært ikke at holde af både Anna og James, og begge har dæmoner i livet, som de må kæmpe med. Det giver deres personer noget ekstra dybde, der bestemt klæder fortællingen.

Som nævnt er der ikke bare tale om en typisk kærlighedsfortælling. McFarlene har mere på hjerte, og det er vigtigt for hende at få sine pointer igennem. Her er en fortælling om to ødelagte mennesker, der begge har svært ved at se, hvordan livet egentlig skal blive, som de ønsker. Det er en fortælling om håb og sorg, og det er stærke emner at bringe i spil i en roman, der umiddelbart lyder lyserød og hyggelig. McFarlene formår at balancere humor og alvor gennem hele bogen, og som læser oplever man at blive rørt samtidig med, at man kan skraldgrine. Det kræver bestemt sin forfatter!

 

Jeg var underholdt, mens jeg læste bogen. Den er sød og sjov, men da jeg var færdig, var jeg med det samme klar til en ny læseoplevelse. Den blev ikke hos mig, og jeg var hurtigt videre. Det betyder bestemt ikke, at bogen er dårlig. Den var alt det, den skulle være, mens jeg læste den, og jeg kan stolt proklamere, at McFarlene har gjort, at chick-lit får en ny chance i mit læseliv.

2 kommentarer:

  1. Juhu! Fedt billede i starten med hindbærsnitten! Du er bare så god! :O

    SvarSlet