.

.

torsdag den 11. maj 2017

"Problemet med Douglas" på Fredericia Teater


Jeg har set dette stykke som kulturblogger for Fredericia Teater. Jeg fik billetten gratis af teateret, så jeg kunne anmelde det her på min blog. Der kan læses meget mere om stykket lige her. Alle billeder i indlægget tilhører Søren Malmose.Douglas er ret perfekt. Han har et godt job, han elsker sin perfekte kæreste, og han er forældrenes øjesten. Alle elsker alt, som Douglas gør, og alle spørger ham til råds. Han er perfekt: Men der er noget galt med ham. Douglas bliver mærkelig, får en trang til salat og bliver slimet. 
Douglas forvandles til en snegl. Og hvordan skal man som familie tackle, at ham, der kunne alt, pludseligt forsvinder ind i et bløddyr?

Når Fredericia Teater er bedst, finder de historier, der underholder og rører publikum på samme tid. Sådan en forestilling er "Problemet med Douglas". Det er lang tid siden, at jeg har set en forestilling, hvor jeg har grædt af grin og samtidig tørret tårer væk grundet de store følelser, som forestillingen fremkaldte.
Historien om Douglas lyder umiddelbart fjollet og som en skæv komedie, men under historien om snegle-drengen gemmer der sig noget meget dybere, som virkelig kom bag på mig som tilskuer. Jeg fik den forestilling, jeg havde håbet på - og meget mere til!
I "Problemet med Douglas" er det uden tvivl historien, der bærer forestillingen. Det er ikke en musical i klassisk forstand, hvor der er sing-along sange eller sange, man husker bagefter. Sangene er, ligesom hele opsætningen, skæve og lige i denne forestilling giver det rigtig god mening! I mange andre musicals ville jeg have fundet det en smule irriterende og fundet sangene unødvendige (lidt den følelse jeg havde efter "Legendale"), men her giver det forestillingen en ekstra dimension, som bare er SÅ fed!

Aldrig har en familiemiddag været så morsom, akavet og forfærdelig på samme tid!

Castet er sublimt. Det er dem, der gør oplevelsen så fantastisk, morsom og rørende. Det er lang tid siden, at jeg har siddet til en forestilling og virkelig tænkt, at skuespillerne HYGGER sig på scenen. Der var så dejlig en stemning, og den smittede hele salen!
Fredericia Teater vælger nu for 3.gang at give Lars Mølsted en hovedrolle (her som Douglas). Det kan man mene om, hvad man vil - Men Mølsted er fantastisk, dygtig og har et sindssygt talent. Ja, ja ja! Vi har snakket om det før - men her får Mølsted faktisk lov at vise en side, som vi ikke har set særlig ofte: Hvor morsom han faktisk er! Tidligere har jeg rost Mølsted i laaaaange baner for sublimt sangtalent og et nærvær på scenen, ganske få besidder. Men i denne omgang vil jeg rose ham for hans karisma og hans humor! Mølsted er perfekt i rollen som Douglas, og han indtager scenen med så stor en autoritet, at man som publikum ikke kan lade være med at kigge på ham! Hans små bevægelser, lyde og ansigtsudtryk er så sindssygt gennemførte, at det ikke kan beskrives! Han bærer størstedelen af forestillingen, og han gør det til perfektion!
En skuespiller, jeg virkelig har savnet på scenen i Fredericia, har været Thomas Jensen, der spiller Douglas' bror, Vince. Han er morsom og hans sarkasme i denne rolle bidrager til en fantastisk humor forestillingen igennem. Vince er en drengerøv og samtidig en karakter, man som tilskuer virkelig kommer til at elske. Han har så meget at byde på, og det er skønt at se, at Jensen stadig spiller røven ud af bukserne og synger som en drøm.
Særligt en scene Mølsted og Jensen i mellem står klarest for mig efter forestillingen. En sang om at "naile" tilværelsen, hvor de to synger en fremragende duet, hvor publikum ikke kan lade være med at nikke med i takt og nyde synet af to bedste venner, der giver den gas sammen. Det er et syn, jeg har savnet, og det var nærmest nostalgisk at se de to på scenen igen. 


Mølsted og Jensen "nailer" det - og det gør de bare!

Bjørg Gamst er at finde i rollen som Douglas' kæreste, Vanessa, og hun gør det skidegodt som altid. Gamst er god til at spille halvtosset, og i denne forestilling får hun rig mulighed for det! Der er utallige scener, hvor hendes ansigtsudtryk og vilde bevægelser går op i en højere enhed med Mølsteds gakkede skuespil, og det er tydeligt at se, at de to kender hinanden godt OG elsker at stå på scenen sammen. De sidste 2 på scenen er Christian Damsgaard og Ulla Ankerstjerne, der spiller Douglas' forældre. De 2 passer perfekt til de "unge" skuespillere, og de er med på den komiske og skæve facon. Især er der en scene, hvor forældrene synger om, om de nu har gjort alt, de kunne, og om det er deres skyld, at Douglas blev en snegl. Der er kærlighed og humor i scenen, og især Ankerstjerne er gennem forestillingen et perfekt billede på en mor, der virkelig elsker sine børn, men ikke ved, hvordan hun skal vise det.

Når alle skuespillere er på scenen samtidig, er der en helt særlig stemning. Og som publikum nyder man det virkelig!

Historien i forestillingen er så fin - det er ikke bare fjol og gak og gøgl, selvom det er det, man som tilskuer får indtrykket af gennem 1.akt. Blandt andet er der en familiemiddag, hvor ALT går galt. Som i ALT. Men scenen er SÅ velspillet, og den er hylende morsom. Aldrig har jeg grint så meget i teateret, og det er den bedste scene i hele forestillingen. Når det så er sagt, er humor kun halvdelen af historien. Her er en historie om en moderne familie, hvor drømme og idealer sættes på en alvorlig prøve. Her er en historie om en mor, der gerne vil elske sine børn lige højt. Her er en historie om et kærestepar, der vil være perfekte, og kan de ikke det, er den ene part skredet. Her er en historie om en far, der forsøger at holde sammen på det hele, selvom det er svært, når alle er uenige med ham og går deres egne veje. Her er historien om den oversete bror, som alle er lidt ligeglad med, selv da han faktisk er den største hjælp. Her er historien om en søn, bror og kæreste, der skal leve op til alles høje forventninger til ham.
Men mest er det historien om kærlighed og om at miste det, man troede man havde - og hvordan man så kommer videre.

"Problemet med Douglas" er Fredericia Teater, når det er bedst. Det er et modigt sats, der fungerer på alle planer, og det er en historie, der fortælles med morskab og kærlighed til et publikum, der i den grad går berigede hjem!
Dette er en musical, som SKAL ses!

6/6 stjerner

2 kommentarer:

  1. Det lyder rigtig sjovt, desværre ikke lige i nobolaget for mig, tager de deres forestillinger på turné?

    SvarSlet
    Svar
    1. Desværre ikke den hr :/ De plejer at gøre det med deres store fx Klokkeren og Aladdin

      Slet