.

.

søndag den 16. april 2017

"The Secret History of Twin Peaks" af Mark Frost


Titel: The Secret History of Twin Peaks
Forfatter: Mark Frost
Serie: -
Forlag: Pan Macmillan
Sider: 352
Sprog: Engelsk
Bedømmelse: 4/5 For at få det fulde ud af denne anmeldelse, er det en rigtig god idé at have set Twin Peaks-serien. Bogen tager det som en selvfølge, at læseren kender serien og dens karakterer, og det vil jeg også gøre i anmeldelsen :)

Efter sidste episode af sæson 2 sidder seeren tilbage med tusinde spørgsmål. Hvad sker der nu? Hvem overlever til sæson 3? Hvad er der egentlig galt med Twin Peaks? Mange spørgsmål stilles og besvares i bogen "The Secret History of Twin Peaks", som giver læseren et eksklusivt indblik i Twin Peaks' forhistorie og fortæller om karaktererne, vi kender og elsker. Samtidig åbner bogen for nye tråde, den kommende 3.sæson muligvis vil forklare endnu mere om.
En FBI-agent, kaldet TP, efterforsker en stor sagsmappe, der tager udgangspunkt i Twin Peaks og dens beboere. En såkaldt arkivist har efterforsket byen, og med TP's refleksioner kan læseren nu læse sagsmappen igennem. 


For mig er Twin Peaks måske endt med at blive min yndlings TV-serie. Den har gjort noget ved mig som ingen anden serie. Jeg kan tage mig selv i at have lyst til at gense et bestemt afsnit eller gense en bestemt sekvens, fordi den bare drager mig. Jeg er vild med universet, og karaktererne er fantastiske, morsomme og gruopvækkende. Blandingen af David Lynch-weirdness og krimi/thriller er perfekt, og jeg blev lykkelig, da jeg hørte, at NU kom den 3. sæson. Men jeg blev endnu lykkeligere, da jeg opdagede, at denne bog udkom. Jeg var sikker på, at der var tale om en skønlitterær bog, der ville tage fat netop som sæson 2 stoppede og så ville fortælle frem til starten af den 3. sæson. BOY, was I wrong?
I stedet sad jeg med en omgang sagsakter og skulle selv skabe historien, hoved og hale. Det var slet ikke den læseoplevelse, jeg havde regnet med: Den var meget bedre!
 

Selvom der er dele af bogen, der var svære at forstå og finde mening med, så kom det, desto længere jeg kom ind i sagsakterne. Lige pludselig gav alt bare mening, og da bogen begyndte at forklare om selve byen og de karakterer, jeg kendte fra serien, var den slet ikke til at stoppe med at læse igen. Den blev så gribende, og alle svarerne overvældede mig fuldstændig. Der var twists og detaljer, jeg slet ikke havde fået fat i, første gang jeg så serien, og der var ting i serien, der fik en helt ny betydning. Det har helt klart gjort, at jeg fandt serien endnu federe, og jeg kan slet ikke vente på den 3.sæson.
 


Hvis du er stor fan af Twin Peaks og ikke har kunnet få nok af universet og dets personer, så er det her uden tvivl bogen for dig. Den har svar og flere spørgsmål, og den har et bagom-indblik i den by, som man som seer bare ender med at holde rigtig meget af. Den er spændende, og den slutter med den ondeste cliffhanger, og nu er jeg virkelig klar til den 3.sæson!

2 kommentarer:

  1. Uh, den lyder virkelig spændende! Jeg tror, jeg skal have fat i den inden næste sæson!

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan varmt anbefales! Hold nu op hvor den gav serien noget ekstra!

      Slet