.

.

lørdag den 22. april 2017

Læsestakken til Readathon forår 2017!

I dag er der præcis en uge til. Om en uge vil læsere over hele verdenen samles om det, vi elsker allermest: Vores bøger. Om en uge vil læsere dedikere 24 timer til at nyde læsetid og det fællesskab, som bøger giver os.
Bøgerne går fra at være noget, vi gør hjemme og for os selv til noget, vi gør sammen med andre.
Det er magisk at være sammen med læsere over hele kloden, og det er nok noget af det bedste ved denne begivenhed.
Tænk, at vi er så mange, der har oplevet glæden ved læsning og det, som bøger kan gøre ved os som mennesker!


Lørdag den 29.april klokken 14 (dansk tid) vil læsere over hele kloden gå i gang med det samme projekt: Forårets readathon! Jeg glæder mig som et lille barn, især fordi jeg ikke havde mulighed for at deltage i oktober grundet London-tur, og jeg deltager nok heller ikke næste oktober grundet nyfødt baby. Så den her gang skal der gives max gas!
Samtidig er jeg direkte i panik! Jeg har aldrig været så dårligt forberedt som denne gang, og jeg går en lille smule i panik over, at der kun er en uge til, at det hele går løs.
Det eneste, der er styr på, er læsestakken. Alt andet roder ude i periferien og forlanger snart at blive taget stilling til. Så det må jeg i gang med!
To-do-listen tager form, og det vigtigste er ordnet: Nemlig min læsestak, som jeg vil dele med jer i dag!

I denne omgang består min læsestak af 6 bøger, og jeg har en joker liggende, HVIS nu jeg når at blive færdig med disse 6. Derfor er den ikke på billedet og vil komme som en overraskelse på dagen. Sidetallet har jeg ikke styr på, men der er tale om en læsestak, der er domineret af YA-bøger, jeg har gemt til denne særlige begivenhed! For afvekslingen er der min faste børneklassiker og et sandt eventyr. Bøgerne i stakken er:

 1. Alice Through the Looking Glass af Lewis Carroll. Sidste Readathon læste jeg historien om Alice in Wonderland, og jeg ELSKEDE den! Den blæste mig bagover, og derfor har jeg glædet mig sådan til at læse fortsættelsen til historien om Alice. Og NU er det endelig på tide! Jeg håber virkelig, at den er lige så magisk og fængende. Mark har sagt, at han var helt vild med Looking Glass, hvor Wonderland ikke lige var ham, så jeg håber, at jeg får en magisk læseoplevelse med den.
 2. Unboxed af Non Pratt. Denne lille bog fandt Mark faktisk til mig i London. Den er signeret, og den lyder så spændende. Jeg elsker, at den er så kort, og jeg er spændt på, hvad den byder på, for jeg har efterhånden ret høje forventninger.
 3. Provinspis af Ditte Wiese. Da jeg modtog denne bog med posten, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at den var skabt til Readathon. Jeg har haft SÅ svært ved ikke at læse den, men jeg glæder mig til at kaste mig over den, for indtil nu har jeg kun hørt folk sige, at man ikke kan ligge den væk, når man først er begyndt!
 4. Stardust af Neil Gaiman. Jeg tænkte, at det nu var på tide med en ny Gaiman læseoplevelse. Og de fleste anbefalede Stardust til et Readathon, så derfor blev det den. Jeg er så bange for at blive skuffet, netop fordi det er en bog, som har fået enormt mange roser med på vejen, men Mark er overbevist om, at jeg vil ELSKE den, så jeg håber han har ret :). Normalt har jeg været vild med mine Gaiman-oplevelser, så jeg glæder mig til endnu et eventyr!
 5. What Light af Jay Asher. "Døde piger lyver ikke" er min all-time-favorite YA-bog. Jeg har genlæst den utallige gange, og den tager mig med storm HVER gang. Jeg var ikke vild med det samarbejde, han lavede omkring bogen "I går var i dag i morgen", men nu er han tilbage for sig selv, og jeg beder til, at denne bog er alt det, jeg drømmer om!
 6. Girl Online går solo af Zoe Sugg. Girl Online-serien er bare hyggelig, fængende og dejlig. Der er romantik, drama og twists, og jeg elskede de første 2 bøger. Derfor vidste jeg, at når bog 3 kom, skulle den være en Readathon-bog. Som sagt så gjort - og jeg glæder mig til den!


Når bøgerne er valgt, er det vigtigste herhjemme snacks! Snacks er halvdelen af et godt Readathon, og jeg går alleredenu og funderer over, hvad der skal købes ind og laves til aftensmad, så jeg mister mindst mulig læsetid. De sidste forberedelser plejer at ske lørdag formiddag alligevel, og jeg beder til guderne om, at jeg når det hele til klokken 14. Men det gør jeg, for det gør jeg jo altid!
Mit læsedøgn kommer til at kunne følges her på bloggen, hvor jeg traditionen tro laver et live-update-indlæg, hvor jeg løbende skriver om mine læseoplevelser, og derudover kommer jeg til at være aktiv på Twitter (@XeniaESv) og Instagram (@XeniasBogblog).


Jeg glæder mig sådan! Nu må det gerne snart blive lørdag igen, så Readathon kan begynde!
Skal I deltage? Og er der styr på læsestakken? Hvilken bog i jeres stak glæder I jer mest tiL? 

13 kommentarer:

 1. Jeg skal deltage for første gang i år, og jeg glæder mig så meget! Min stak er ikke helt på plads, men jeg ha planer om at læse honeymoon i Paris af Jojo moyes, monster af Patrick Ness, brødrene løvehjertet af Astrid Lindgren også har jeg en bogserie skrevet af Josefine ottesen som hedder grønnesø som består af 3 bøger. De er dog ikke særlig tykke :-)

  Men nu må vi se, jeg ved at jeg læser hurtigt men jeg har ingen ide om, om jeg får læst alle bøgerne eller kommer til at mangle :b.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh monster læste jeg sidst og det var en fantastisk bog til readathon!!! Håber du får et fantastisk døgn med skønne bøger :)

   Slet
 2. Jeg ved heller ikke helt, om baby tillader det til efteråret, så selvfølgelig skal jeg være med denne gang! :D Min læsestak er overhovedet ikke på plads, og der er heller ikke tænkt over snacks endnu. Men jeg krydser fingre for, der når at komme styr på det senest i midten af næste uge :)

  Du kan forresten virkelig glæde dig til "Provinspis". Den er et perfekt valg til readathon! :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg glad for at høre! Jeg er så spændt på den altså!!!

   Slet
 3. Jeg skal også være med igen. Læsestakken er næsten på plads, jeg mangler bare at finde en enkelt bog til den. Den bog jeg nok glæder mig mest til er Simon vs. verdens forventninger, som jeg har hørt så meget godt om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den overvejede jeg enormt meget til min stak også! Håber du får en god læseoplevelse med den :D

   Slet
 4. Jeg eeeelsker farverne i din læsestak! Hvor passer de bare fantastisk sammen!
  Derudover er jeg MEGA jelly over, at du skal læse 'Provinspis'! Jeg tror virkelig også, at det er en perfekt readathon-bog. <3
  'Through the Looking-Glass' og 'Stardust' er SÅ gode og jeg håber, at du vil få lige så fantastisk en oplevelse, som jeg gjorde med dem. <3 Rigtig god fornøjelse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder til at jeg har noget at se frem til så :D

   Slet
 5. Glæder mig helt vildt, men har Overhovedet (!) ikke styr på læsestakken. Efter 3 sorteringer er jeg nede på 28 bøger, og aner ikke hvad jeg skal sortere fra nu. Haha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Gud! Det problem plejer jeg at have men den her gang har jeg faktisk haft svært ved at finde de bøger, jeg havde lyst til at læse :O

   Slet
 6. Rigtig god læselyst, jeg følger med på sidelinjen med baby på armen, og måske en e-bog engang imellem hvis jeg er heldig :)

  SvarSlet