.

.

søndag den 8. januar 2017

Evaluering af læsemål for 2016...


Året er gået. 2016 fløj forbi, og jeg kan med rette sige, at det er det år, der er forsvundet allerhurtigst i mit liv. 
Jeg synes lige, at jeg har været oppe at forsvare min bachelor og være til min jobsamtale. Jeg synes lige jeg er startet på arbejde, og nu står jeg her og vinker goddag til 2017. Jeg har jo knapt nok vænnet mig til, at vi var i 2016, og nu skal jeg lære, at det hedder 2017. Herre Gud...

Tid er spøjst, og når jeg ser tilbage på 2016, er der sket så mange ting, at jeg ikke forstår, at det kan være sket på kun et år:

Jeg afleverede min bachelor og bestod mit studie med bravour.
Jeg var kun ledig i 10 dage og fik det første job, jeg kom til samtale på.
Jeg har nu arbejdet på Sct. Knuds Skole og Børnehave i snart et år og haft så mange forskellige opgaver og hatte på, og jeg elsker det.
Bloggen er blevet så stor en del af min hverdag, og jeg elsker det.
Jeg har for alvor fundet mig til rette i vores skønne lejlighed.
Vi har været ude at rejse.
Jeg har mødtes med søde bloggere og læst over 50 bøger.
....og meget, meget mere!

Men når et år slutter, skal man som bogblogger også se tilbage på det bogår, man har sagt farvel til. Traditionen tro kommer der en video med de 10 bedste bøger, jeg har læst i 2016, men den er ikke en del af dette indlæg. I stedet vil jeg evaluere de læsemål, jeg satte mig i dette indlæg. Mange er ikke opnået, men alligevel vil jeg se tilbage på dem og fortælle lidt om mine fremskridt (og mangel på samme!)


Mine læsemål for 2016 var:

  • Jeg vil læse 50 bøger (Goodreads challenge). Dette mål kan jeg med stolthed i stemmen sige, at jeg har nået! Det er blevet til 53 bøger i år, og det havde jeg slet ikke regnet med, at jeg ville nå. Så her kan jeg vinge af med glæde!
  • Jeg vil gøre min stak af anmeldereksemplarer væsentligt mindre! Det gik rigtig godt. Og så fik jeg virkelig travlt på arbejde, og stakken voksede igen. Det er lidt en tabt kamp, for når den virker til at svinde, vokser den nådesløst igen. Jeg er blevet SÅ glad for min TBR-Jar fordi den hjælper mig til at sortere i, hvilke bøger, jeg skal læse, så jeg husker dem alle sammen!
  • Jeg vil læse eventyr. Det er nok det mål, der er gået dårligst. Jeg har ikke læst et eneste eventyr ud over dem, jeg har læst højt for børnene i børnehaven og SFO'en på arbejde. Til gengæld er der sat et nyt mål for eventyr, men det kommer i indlægget om mine læsemål for 2017. Men i 2016 blev dette mål bestemt ikke opfyldt.

  • Jeg vil læse Winnie The Pooh & Alice in Wonderland. Dette mål er halvvejs opfyldt! Jeg har læst den første bog om Alice, og den anden skal læses til Readathon'et i foråret, og jeg glæder mig som et lille barn til at læse den næste bog om den gæve pige. Winnie har jeg desværre forsømt, men jeg håber, at tiden og lysten bliver til at lære ham at kende i 2017.
  • Jeg vil læse flere engelske YA-bøger, som ligger på hylderne og venter. Nej. Bare nej. Til mit forsvar skal det dog siges, at mange af de bøger, jeg havde på engelsk, er kommet på dansk i løbet af 2016, så de er læst: Bare ikke på deres originalsprog, så på den måde har jeg vel fået gjort stakken mindre?
  • Jeg vil læse mere lystbetonet. JA! Jeg synes virkelig, at jeg har været god til at afveksle i min læsning og har lyttet til, hvilke bøger JEG har haft lyst til at læse. Jeg føler, at jeg har ladet min lyst styre i min læsning i stedet for pligt og tanken om, hvad jeg burde læse. Og det har været fantastisk!
  • Læsning skal være en pause i min hverdag. JA! Hvis læsningen ikke har været en pause, har jeg ikke valgt den. Nogle dage er jeg simpelthen så smadret efter arbejde, at jeg ikke har kunnet koncentrere mig om en bog. Så har jeg valgt at fordrive tiden anderledes, og det har virkelig gjort, at bøgerne ikke er en straf men noget, jeg nyder, når jeg har tiden og overskuet. Og heldigvis er det få dage, hvor der ikke åbnes en bog herhjemme!


Når jeg sidder og evaluerer, er jeg faktisk stolt af mig selv. Javist, ikke alle mål var konkrete bøger eller x antal sider, men jeg har fået gjort det ved mine læsevaner, som jeg drømte om, og for mig var det de allervigtigste mål.
Jeg er allerede ved at udarbejde mine læsemål for 2017, og dem glæder jeg mig til at dele med jer!

Rigtig godt nytår, søde læsere!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar