.

.

onsdag den 7. december 2016

"The Selection: Kronen" af Kiera CassTitel: The Selection: Kronen
Forfatter: Kiera Cass
Serie: The Selection
Forlag: Tellerup
Sider: 357
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 5/5 


Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Tellerup.

Eadlyn er i fuld gang med sin udvælgelse og har få drenge tilbage. Forelskelsen har endnu ikke meldt sig, og det har folkets kærlighed til hende som kommende regent heller ikke. Eadlyn føler sig ikke klar til hverken bryllup eller kroning, men nogle ting kommer, før man venter det...

Selection-serien er bare medrivende. Bøgerne er læst på ingen tid, og det er sjældent, jeg har fundet bøger, jeg bare har slugt, som jeg gør med disse. Derfor er det også med lidt vemod at dette er den sidste bog i serien, der skal anmeldes. Jeg har længe glædet mig til det sidste kapitel i serien, især fordi det virkelig er uforudsigeligt, hvem Eadlyn vælger. Som jeg nævnte i min anmeldelse af den 4.bog havde man det godt på fornemmelsen i de første 3, men her kan alt ske!

Eadlyn som hovedperson er langt mere interessant i denne bog end i den sidste. Jeg kunne bestemt godt lide hende i jog 4, men der sker så meget her i den sidste bog i serien. 
Hun skal for alvor bestemme sig for, hvilken dronning hun vil være for sit folk, og det bestemmes blandt andet gennem den mand, hun udvælger sig. Hendes kærlighedshistorie er så fin, fordi hun vitterligt ikke aner, hvem hun vil have, og hun aner ikke engang, hvad forelskelse vil sige. Dette er uden tvivl historien om en pige, der skal lære at elske et andet menneske, og det er gribende læsning.
Samtidig står Eadlyn og er enormt upopulær hos folket, og hun er derfor nødt til at tænke som en regent, og udviklingen fra at være meget egocentrisk til at være voksen og ansvarlig giver rigtig god mening her i sidste kapitel af serien. 
Eadlyn er humoristisk, lattermild og virkelig elskelig, og hendes fortælling handler om kærlighed, venskab og at fonde sig selv med et liv, der virkelig er forudbestemt. 

Temaerne i bogen er allerede benævnt, men hvad jeg mangler at nævne, er de drenge, Eadlyn har tilbage at vælge i mellem. Scenerne med dem er så fantastiske, både dialogen og deres personligheder. Som læser kan man sagtens forskere sig lidt i dem alle sammen, og det gør det virkelig medrivende, fordi han sammen med Eadlyn skal sidde og finde ud af, hvem man håber hun vælger.
Bogen er fuld af fantastiske karakterer, og der var ingen, som jeg blev træt af at læse om. 
Som altid er læseflowet sinsssygt højt, og der sker hele tiden et eller andet, der gør, at man liiiiige må tage et kapitel mere. 

Serien kunne ikke have sluttet anderledes. Denne bog har det hele, og det er en skøn blanding af romantik, spænding, drama og tanker om, hvem man bliver, hvis alle allerede har bestemt det for én.
Jeg er forelsket i den her serie, og jeg anbefaler den virkelig til alle. Selection har alt, hvad en læser kan drømme om, og denne bog sætter et perfekt punktum på et uforglemmeligt eventyr. 

4 kommentarer:

 1. Wow, de er flotte de bøger! Lyder rigtig gode også :D Kunne være, man skulle sætte dem på TBR listen! Tusind tak for en god anmeldelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme :) Jeg elsker dem virkelig! De er alle læst SÅ hurtigt for man kan virkelig ikke stoppe når man først er startet, så start i en ferie for ellers må du melde dig syg indtil du er færdig ;)

   Slet
 2. Mit øje havde ofte fanget de der meget smukke og indtagende forsider, og jeg var RET sikker på at det overhovedet ikke var noget for mig.
  Men ... så kom jeg til at lytte til den første og ... den sidste måtte jeg så finde på engelsk, fordi jeg ikke kunne vente på at den kom. :-)
  Den er SÅ pladderagtig, men har altså virkelig mange gode facetter, så man er totalt solgt. Selv som voksen læser. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis!!! Man ved det jo godt men åååååh den er god!

   Slet