.

.

mandag den 14. november 2016

Bogforum 2016En gang om året sker der noget magisk. I en weekend forvandles Bella centeret til et sandt mekka for nørder og bogelskere. Stande i massevis hylder bøger, deres skønhed og forfatterne bag dem. Tusindvis af bogelskere samles, lytter til foredrag og propper tasker og kufferter med bøger og oplevelser. Traditionen tro har jeg været af sted med Anne, og jeg har haft en weekend med fantastiske indtryk, søde bloggere og spændende forfattere!

FREDAG tog vi af sted kl.6.30 fra Jylland på vores skønne roadtrip med Disney musik og programplanlægning, og spændingen var stor. Fredag er altid en dejlig dag med gensyn, orientering og signeringer, da menneskemængden er udholdelig - modsat lørdag, hvor ALLE kommer ;)
Jeg fik signeret bøger hos Tellerup og talt med mange af deres søde forfattere. For mig er det så fedt, når forfatterne kommer hen og siger hej og får en status på læsning, job og hjemmefronten. Det er SÅ hyggeligt, og det er som at se gamle venner. Der blev købt og hentet bøger i stakkevis, og pludseligt var klokken frokosttid. Efter frokost var jeg så heldig, at Sarah Engell kom og fortalte om at skrive en hård YA bog, og hvor hård må sådan en egentlig være? Som I ved er jeg vild med Engell og de emner, hun tør skrive om, og foredraget var både lærerigt og spændende. Især pointen om, at bøger skal være lige så hårde, som der er brug for, for ellers gør de ikke det, de skal for læseren! Hun er modig på skrift, men hun er bestemt også modig, når hun tør siger, at hvis man vælger de hårde emner, så SKAL man skrive hårdt for at den unge, der står i de problemer, kan føle sig anerkendt. 


Efterfølgende gik turen til Empire Bio i København, da søde Gyldendal havde inviteret til forpremiere på "Syv Minutter Over Midnat", der er den danske titel på filmatiseringen af bogen "Monster" af Patrick Ness. Filmen har premiere den 8.december, så det var rigtig fedt at få lov at se den som en af de første herhjemme. Filmen havde alt det fede med fra bogen, og de replikker, der er rørende og fængende derfra var taget ordret med i manuskriptet, og det, der var tilføjet for st historien virkede på film, gav så god mening og passede ind. Jeg var især imponeret over det cast, som Ness havde valgt til sin film. Især Lewis MacDougall, der spillede Conner, var FABELAGTIG og et sandt talent. Han havde mig i sin hule hånd, og hans scener med Monsteret var intet andet end rørende. Efter filmen kom Patrick Ness og deltog i en Q&A, hvor han fortalte om skriveprocesser, karakterer og tanker bag hans værker. Det var så lærerigt og gav mig bare endnu mere lyst til at læse den sidste bog, jeg mangler, af ham! 

 
LØRDAG er jo altid den dag, hvor der er sindssygt mange ting at nå. Men heldigvis startede dagen roligt med bloggerarrangement, der var lavet i samarbejde med Gyldendal, Lindhardt&Ringhof og Rosinante&Co. 3 forfattere, en fra hvert forlag (Patrick Ness, Ronnie Andersen og Meredith Russo) kom og fortalte om deres bøger og YA som genre. Det var så hyggeligt og rart at komme tæt på forfatterne og få en lille snak under signeringen. Det er sjovt at møde forfattere, når man har læst deres bøger, for ofte er de slet ikke den slags personer, man regner med. Ronnie Andersen især var SÅ morsom trods enormt alvorlige emner i sine bøger, og i snakken efterfølgende var han sådan et hyggeligt gemyt!
Jeg har endnu ikke læst "Hvis jeg var din pige", som Meredith Russo har skrevet, men hun var så sød og hyggelig, og efter en god snak glæder jeg mig virkelig til at læse den gribende fortælling. 

Pludseligt gik det stærkt: signeringer over alt og især 2 har mindet mig om, hvor vigtigt og fedt det er at blogge om bøger. Sarah Engell skrev den sødeste hilsen i min bog og røbede lidt om sin næste roman (glæd jer!!!) og Jussi Adler-Olsen tog initiativ til en krammer, da han opdagede hvem jeg var. Jeg bliver så benovet og himmellykkelig, når forfatterne læser anmeldelserne og husker dem. Det er det fedeste ved at blogge, og jeg elsker, at en forfatter kan blive lige så lykkelige for anmeldelser som vi er for de bøger, de ligger alle de kræfter i.

Lørdag bød også på hyggelig reception hos Tellerup med deres forfattere og andre bloggere. En snak om løst og fast, arbejde og temaer i kommende bøger er altid rart!
Om aftenen tog vi ud og spiste med en masse andre bloggere, og det var så mega hyggeligt at se hinanden og bare være sammen. Trods træthed var det  dejligt og en perfekt afslutning på en yderst stressende dag. 

SØNDAG er bare altid en rolig dag, og jeg elsker det. Der er tid til de sidste signeringer og de sidste indkøb, og fordybelsen er en helt anden. Vi startede dagen med st høre Ole Henriksen fortælle om sin nye bog, og Ole er altid et festligt indslag med ukuelig optimisme og kærlighed til alle omkring ham. Selv havde jeg et kort møde med Nanna Foss omkring en workshop i det kommende år, og frokostpausen bød på afslapning i presserummet og hjemmelavede flødeboller til dessert (vi var gået forbi dem over 20 gange og nu skulle de altså prøves!)
En af de ting jeg havde glædet mig til var at høre Katja fortælle om "De 7 synder", som jeg virkelig nød at læse. Hun løftede også sløret for fremtiden og fortalte om Raven, som er hovedpersonen i hendes kommende serie: Sjælehenteren. Jeg har fået lov at læse de første 100 sider og jeg siger jer, I skal glæde jer! Der er spænding og det hele, så jeg kan garantere endnu en fantasybog, der vil fange sin læser.

En helt anden bog, som jeg også havde glædet mig til at høre mere om, var Thomas Skovs ungdomssbog "Den store mission". Interviewet med Thomas var så morsomt og hyggeligt, og jeg glæder mig enormt til at læse bogen efter at have fået hans tanker omkring den med i min læsning.
Nogle bøger betyder noget helt særligt, og en af dem er Geos "Ikke for sjov". Det var den første bog, jeg anmeldte officielt til bloggen, og Geo brugte endda citater fra anmeldelsen for at promovere bogen. Jeg var så pavestolt, og da jeg så, at han kom på Bogforum for at tale med Anders Lund Madsen og Julie Lahme omkring livets værdi, når døden ånder dig i nakken, måtte jeg finde ham og få en signering i bogen - og det lykkedes! Foredraget var enormt morsomt men samtidig også rørende, og balancen mellem følelserne var så fin, og jeg tror, at alle gik derfra med et smil på læben.  

Resten af dagen gik med de sidste signeringer, indkøb og lidt smagsprøver fra madscenen. Det skal ikke være en hemmelighed at jeg var så træt til sidst, og da jeg kom hjem søndag aften var der ikke megen energi tilbage.
Som altid er bogforum en magisk begivenhed og jeg ELSKER det! 
Tusind tak til alle der kom og sagde Hej, gav en krammer eller blot vinkede på tværs af gange med tusinde mennesker.
Vi ses i Bella centeret næste år! 

8 kommentarer:

 1. Det var så skønt at få en krammer af dig!
  Jeg håber meget vi ses igen - med tid til at snakke og snakke og snakke om bøger og alt muligt andet!
  <3 Ditte

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå, den tog ikke mit ID med, men det er Ditte Wiese her ;)

   Slet
  2. Det er jeg sikker på vi gør :D Og i lige måde!

   Slet
 2. Det var skønt at hilse på dig, Xenia! Jeg har jo også fulgt din blog længe og nyder videoerne lige så meget. Husk lige den der lampe, ikke? ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Når jeg engang får tid til min bookhaul for oktober LOVER jeg lampen vil optræde ;)

   Slet
 3. Sikke gode oplevelser! Bogforum skuffer aldrig :)

  SvarSlet