.

.

mandag den 26. september 2016

Bogbloggertræf 2016




Som bogblogger kan jeg godt have en tanke om, at jeg er meget alene. At blogge er jo egentlig meget ensomt til tider, fordi det er mig og min computer, der gør alt arbejdet.
At læse og elske bøger er til tider en ensom beskæftigelse, fordi man så gerne vil dele glæden med andre, men når jeg sidder hjemme i mit læsehjørne, er der bare ingen at dele det med.
Samtidig er det at blogge om bøger en fantastisk social beskæftigelse, for jeg er jo slet ikke alene. Der er SÅ mange derude, og det får jeg bekræftet en gang om året!

I september måned holdes det famøse bogbloggertræf, og jeg har været så heldig atter engang at kunne deltage! I år var det søde Irene, Simone og Michelle, der havde lagt kræfter, blod, sved og tårer i projektet, og I skal have SÅ stort et tak! Det var SÅ fedt, og I gjorde det super godt! 



Ved ankomst har jeg det altid som om, at jeg ser en masse familie, jeg ser alt for sjældent. Det er virkelig et kærligt gensyn, og stemningen emmer altid af spænding, fordi vi virkelig glæder os til at se, hvad der skal ske denne gang!
Da vi ENDELIG! får lov at komme ind, er bordene dækket så fint med smukke pakker, bøger og iturevne sider fra en bestemt bog. Farvetemaet passer perfekt til mig, for lilla er jo den officielle farve for pædagoger og socialpædagoger ;). 
På bordene stod "Skyriel" af Lene Dybdahl, som jeg endnu ikke har haft lejlighed til at læse noget af endnu, så dette bliver en kærkommen mulighed for netop at få det gjort!

Som altid var der en hemmelig gæst til træffet, og jeg blev glædeligt overrasket, da jeg så, at det var Malene Sølvsten, der har udgivet "Ravnenes Hvisken", der også var som gave til alle bloggerne. Mange har allerede læst den, og jeg har desværre ikke haft chancen for at få fat i bogen, så jeg blev simpelthen så glad, for det er virkelig en bog, ALLE har rost, og jeg glæder mig enormt til at læse hendes trilogi. Irene talte med Malene om skriveprocessen, udgivelsen og hvad der kommer som det næste. Jeg elsker jo at høre forfatteren fortælle om sit værk, inden jeg læser det, og det har kun givet mig endnu mere lyst til at læse den. Som altid blev Malene hængende for at signere, og jeg må indrømme, at min indre fangirl havde lyst til at hoppe op og ned, da signeringen var i hus!



I år var der også forfattere med til træffet, og det var spændende at se og møde Nick Clausen, Pernille Vørs, Marie-Louise Rønning og især Nanna Foss igen, for hende har jeg talt løbende med om SPEKTRUM-bøgerne. Det var fedt at få deres vinkel på os med i debatten senere på dagen, og det er altid spændende at høre, at forfatterne elsker, at vi er derude og at vi gør et godt arbejde!
Som altid var der små konkurrencer, og jeg var SÅ heldig, at jeg vandt Dominc-trilogien skrevet af Pernille Vørs. Mange roste den, dengang den kom ud, så er jeg er spændt på at se, om jeg vil kunne lide den også. Selvfølgelig fik jeg dem også signeret - nu hvor Pernille var der ;).
I år var der også mulighed for at høre om forlagsbranchen indenfra: Mie fra Dreamlitt kom og fortalte om at oversætte en bog og om at bibeholde historie og sprog samtidig med at få læsningen til at flyde på dansk. Mie har oversat Brandon Sanderson, og nu glæder jeg mig virkelig til at læse de bøger, fordi hun fortalte en masse om universet, og der sad mange bogbloggere, der allerede kendte til bøgerne og kun sagde rosende ting.


Man kan ikke sige bogbloggertræf uden 2 ting: KAGE! og bøger!
Årets kage var lavet af Evas Kagerier, og jeg siger jer den var yndig og awesome! Jeg var SÅ vild med, at det var bøger, og detaljerne var virkelig fænomenale. Det er den hidtil smukkeste kage til et træf, og vi var flere, der var enige om, at vi måtte tage flere stykker, fordi hver bog var en forskellig slags kage! Namme-nam!
Bookie-bags er noget af det fedeste at modtage, og vi fik hele 2 til træffet! Der var en skøn blanding af YA, fantasy (især!) og dannelsesromaner. Mine hylder er nu prydet af en masse nye, skønne værker, som jeg slet ikke kan vente med at dele med jer :D

Bogbloggertræf er bare en SÅ fed begivenhed, og jeg er stadig høj på samtaler, nye bøger og indtryk. Tusind tak til hver af jer, gamle som nye, der gjorde dagen mega awesome! Jeg er virkelig stolt af at være bogblogger efter sådan en dag sammen med jer alle sammen!      

Et stort, hjerteligt og varmt knus skal sendes til årets sponsorer: Uden jer ville dagen ikke have været lige så awesome, og tusind tak fordi I tror på vores store passion og arbejde!
Bog & Idé, Aalborg, Østeraa
Dreamlitt
Forlaget Facet
Gads Forlag
Gyldendal
Jentas
Lindhardt&Ringhof
Nicole Boyle Rødtnes
Plusbog
Politikens Forlag
Rosinante&Co
Storytel
Turibine
Tellerup
Dansk Bibelselskab
Lotte Petri
Marie-Louise Rønning
Nick Clausen
Pernille Vørs
Evas Kagerier        
   


4 kommentarer:

 1. Sikke nogle gode billeder, og hvor lyder det bare til, at i havde en fantastisk dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var så hyggeligt! Var så øv at du blev syg :((( vi tager revanche næste år!!

   Slet
 2. Hvor er jeg glad for, du havde en god dag. Og hvor er det fedt, du blev positivt overrasket over, at den hemmelige gæst viste sig at være Malene Sølvsten. Vi var nemlig også selv virkelig glade for, hun havde lyst til at komme :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så sejt sådan som forfatterne støtter op! Jeg elsker det!

   Slet