.

.

søndag den 14. august 2016

"Næsten 19" af Alyson Noël


Titel: Næsten 19
Forfatter: Alyson Noël
Serie: -
Forlag: Alvilda
Sider: 280
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 2/5

Denne bog er stillet til rådighed af Forlaget Alvilda.


Alex er 17 år gammel og veninder med den populære og mystiske pige M. M overtaler Alex til at tage med til LA for at udforske det vilde liv dér, og pigerne lyver sig til at være 19 år for at komme på de fede klubber. Her møder de to rige fyre, og Alex ser dette som en perfekt mulighed for at få en del af det liv, som M altid har haft. Men der er noget om M, som Alex ikke ved, og pludseligt ser hendes bedste veninde ikke så fantastisk ud...


Jeg har ikke læst meget af Alyson Noël, men jeg ELSKEDE "Zoes Ekko", som jeg anbefaler til alt og alle, der nyder en god YA-bog. Derfor glædede jeg mig også til "Næsten 19", men den var slet ikke den læseoplevelse, jeg havde regnet med. Jeg ved ikke præcist, hvad det var, den gjorde, men den var en anelse langtrukken, og jeg tror også, at den gemte sine pointer i småtrivielle hverdagsbeskrivelser.


Alex er bogens hovedperson, og det er gennem hende, historien fortælles. Jeg lærte aldrig at holde af Alex. Hun var der ligesom bare, og det tog alt for lang tid, før hun fik bare en lille smule kant. Det gjorde også, at da hun endelig trådte i karakter, var jeg lidt "ligeglad" med det, fordi hun havde været så fraværende som hovedperson i starten af bogen. Alex er som sådan ikke unlikable - hun er der ligesom bare, og det gør hende en anelse kedelig.
M var meget mere spændende at følge, og jeg er sikker på, at jeg havde været vild med bogen, hvis den havde været skrevet fra hendes synsvinkel. M er mystisk, og ingen kender hende rigtigt. Jo længere man kommer ind i bogen, desto mere afsløres der om hende, og det var nok dét, der holdt mig fanget bogen igennem.


Noël tager temaer som venskab og loyalitet op i denne fortælling, og det er bestemt vigtige emner i en YA-bog. Derudover berører hun familiedynamikker, især når de ikke fungerer. Desværre var rammen omkring disse ellers spændende temaer for tung og triviel, og derfor kom de ellers fine pointer ikke igennem, som jeg havde ønsket, at de ville. Læseoplevelsen var meget tung, og jeg glemte bogen det sekund, jeg lukkede den. Bestemt havde den sine øjeblikke, men Noël har skrevet meget stærkere YA end denne bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar