.

.

torsdag den 21. juli 2016

"Skadedyrsbekæmperne" af Sofie Boysen


Titel: Skadedyrsbekæmperne
Forfatter: Sofie Boysen
Serie: -
Forlag: Blæs
Sider: 94
Sprog: Dansk
Bedømmelse: 3/5

Denne bog er stillet til rådighed af forfatteren selv.


Bert og Ronnie er søskende, og deres mor har forelsket sig i en kakaoplantageejer. Drengene er bestemt ikke tilfredse, for de skal nu tjene penge til huslejen. Ronnie har bestemt sig for at lave en virksomhed som skadedyrsbekæmper, men den mystiske, kutteklædte kunde har større skadedyr, end de 2 børn kan magte - for skadedyrene er hundredvis af år tilbage i tiden!


Bogen modtog jeg, da Sofie Boysen havde skrevet og spurgt, om jeg ikke ville anmelde hendes alternative børnebog. Idéen lød simpelthen så sjov, at jeg var nødt til at sige ja. En bog på knapt 100 sider med humor, spænding og en rigtig fin fortælling.
Udover at handle om en familie, der slet ikke fungerer, er det en historie fyldt med eventyr og sci-fi, hvilket jeg virkelig elsker! Bogen er hurtigt læst, den er underholdende fra start til slut, og det er fedt at læse en børnebog til de lidt ældre børn.

Jeg elskede især den del af historien, hvor de 2 brødre rejser tilbage i tiden til de rasende indianere. Boysen har en underholdende og en anelse sarkastisk måde at skrive om indianernes livsstil på, og det var finurligt at se deres levevis gennem børnenes øjne. I disse kapitler var der alt fra udforskning af en anden kultur til spænding og drama, og skiftene gjorde, at det var svært ikke liiiiige at læse et kapitel mere
Bogen er også illustreret (en illustration i starten af hvert kapitel), og det var en fed dimension til læsningen.


"Skadedyrsbekæmperne" er en underholdende og fin børnefortælling til de lidt ældre. Jeg havde ikke regnet med en børnebog, der handlede om tidsrejser, familiedysfunkitonalitet og mystik, og det var et friskt pust til børne-verdenen, som jeg befinder mig i til dagligt. Mon ikke den skal anbefales til en 3.klasseselev eller 2?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar